Djoser sawadee
Reisverslagen Suriname
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Suriname boeken

'Relaxed Suriname'

Nuttige adressen

Consulaat Generaal van de Republiek Suriname
De Cuserstraat 11
1081 CK Amsterdam
tel.: 020-6426137 / 6426717
Consulaat Suriname

Danpaati River Lodge
Plantage Frederiksdorp

Visum

Voor Suriname heb je een visum nodig, dat moet worden aangevraagd via de website www.consulaatsuriname.nl. Het paspoort moet bij aankomst minimaal 6 maanden geldig zijn. 60-plussers met de Nederlandse nationaliteit mogen hun visum op de J.A. Pengel Luchthaven in Suriname aanvragen. Voor de visumaanvraag krijgt men op de luchthaven een formulier om in te vullen. Verder is nodig een (1) recente pasfoto (kleur of zwart/wit).

Klimaat en beste reistijd

Suriname heeft een tropisch klimaat met temperaturen tussen 23 en 32 graden en een hoge luchtvochtigheid: 80 (overdag) tot 95 ('s nachts) procent. Door de hoge luchtvochtigheid voelt het minder warm aan, maar als je je kleren of schoenen 's nachts buiten laat zijn die de volgende dag nat van de dauw. In het binnenland is de minimumtemperatuur 's nachts lager, met minima tot 11 graden.

De temperatuur schommelt per seizoen maar weinig. De neerslag varieert daarentegen wel sterk. Er is een kleine regentijd van begin december tot begin februari en een grote regentijd van eind april tot half augustus. Dan kan het echt stortregenen en ben je binnen seconden doorweekt. Voordeel is dat je de regen meestal wel ziet of hoort aankomen: dan rest er niets dan naar een schuilplaats te sprinten. Lang duren de buiten niet: alles valt in een keer naar beneden. De kans op zo'n stortbui is het grootst in de middag, tussen 14.00 uur en 17.00 uur.

Gezondheid

Kijk voor actuele informatie over de gezondheidsrisico's op de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. (De link wordt geopend in een nieuw scherm, deze pagina vind je dus terug op het scherm erachter.) Het LCR geeft de nationale standaarden uit voor gezondheidsadviezen voor reizigers naar de (sub)tropen. Uiteindelijk is er altijd een persoonlijk advies nodig, bijvoorbeeld via het Reizigersspreekuur van de GGD of gespecialiseerde Travel Clinics. Ook de adressen hiervan zijn op de site van het LCR te vinden.

Geldzaken

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Vakantie Suriname boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's boeken in Suriname en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Suriname samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Suriname staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Suriname.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Koning Aap
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden
Travel information Suriname