Reisverslagen Syrië
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Syrië boeken

'De cultuurschatten van Syrië'

Nuttige adressen

Consulaat van de Syrische Arabische Republiek, Laan van Meerdervoort 53 D, 2517 AE Den Haag (tel. 070-3469795)

Consulaat van de Syrische Arabische Republiek, Sering 8, 3161 CT Rotterdam (tel. 010-5015980)

Visum & paspoort

Voor een bezoek aan Syrië is een visum nodig. Aan te vragen bij de consulaten.

In Syrië dien je je paspoort altijd bij je te dragen, in verband met controles.

Geldzaken

De wisselkoersen van de banken zijn redelijk. De zwarte markt is slechts vijftien procent voordeliger. Daar staat bovendien tegenover dat zowel Syriërs als toeristen die betrapt worden op zwart wisselen een zware gevangenisstraf wacht.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

De taal

In Syrië wordt voornamelijk arabisch gesproken. Engels wordt door velen verstaan. Daarnaast zijn er nog minderheidstalen, zoals het Koerdisch (in het noordoosten), Arameens (in Aleppo en andere grote steden) en Turks (in dorpen ten oosten van de Eufraat).

Er is een Wat & Hoe gids Arabisch

Klimaat & beste reistijd

In de kuststrook heerst een mediterraan klimaat met hete droge zomers en milde natte winters. Verder het binnenland in wordt het steeds droger en warmer. Langs de kust is de temperatuur overdag 10 graden in de winter en 29 graden in de zomer, op de gecultiveerde steppen is dat 12 graden en 35 graden. In de woestijn is het 's zomers gemiddeld 40 graden, terwijl 46 graden niet ongebruikelijk is.

De hei´gheid is in het voorjaar (na de winterse regenval) het minst. De temperaturen zijn dan mild. Tweede keus is de herfst.

Gezondheid

Kijk voor actuele informatie over de gezondheidsrisico's op de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Het LCR geeft de nationale standaarden uit voor gezondheidsadviezen voor reizigers naar de (sub)tropen. Uiteindelijk is er altijd een persoonlijk advies nodig, bijvoorbeeld via het Reizigersspreekuur van de GGD of gespecialiseerde Travel Clinics. Ook de adressen hiervan zijn op de site van het LCR te vinden.

Veilig op reis

Actuele informatie over veiligheidszaken is altijd te vinden op de site van Buitenlandse Zaken, het ministerie dat de bekende reisadviezen geeft. Niet alleen over de risico's in oorlogsgebieden, maar ook over andere zaken waar je ter plaatse rekening mee dient te houden, zoals kleine criminaliteit, de verkrijgbaarheid van brandstof, de eventueel gebrekkige kwaliteit van drinkwater, medische voorzieningen of binnenlandse vluchten.

Kaarten

Bij de Syrische tourist offices zijn gratis kaarten verkrijgbbaar. Iets beter is de Syrië-kaart van GEOprojects.

Vakantie Syrië boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's boeken in Syrië en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Syrië samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Syrië staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Syrië.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Goedkope huurauto
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden