Reisverslagen Syrië
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Syrië boeken

'Rondreis Syrië'

Nuttige adressen

Consulaat van de Syrische Arabische Republiek, Laan van Meerdervoort 53 D, 2517 AE Den Haag (tel. 070-3469795)

Consulaat van de Syrische Arabische Republiek, Sering 8, 3161 CT Rotterdam (tel. 010-5015980)

Visum & paspoort

Voor een bezoek aan Syrië is een visum nodig. En er mogen geen stempels van Israël in je paspoort staan.

In Syrië dien je je paspoort altijd bij je te dragen in verband met controles.

Algemeen

Als er een gebied is dat geschiedenis heeft geschreven, dan is het wel het Midden-Oosten. Met de oudste beschavingen ter wereld, de bijbelse en islamitische geschiedenis, de kruisvaarders en invloed van Egyptenaren, Romeinen en Arabieren. En van vrijwel alles zijn nog resten te vinden in Syrië (en in buurland Jordanië). Dit maakt het gebied bijzonder interessant voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis of bijbelse dan wel islamitische gebeurtenissen.

Geldzaken

Pinautomaten zijn schaars in Syrië, maar wel de goedkoopste manier om geld op te nemen.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

De taal

In Syrië wordt voornamelijk Arabisch gesproken, naast wat minderheidstalen. Er is een gidsje Wat & Hoe Arabisch. Engels wordt door velen verstaan maar probeer een paar woorden Arabisch te leren, zoals 'sjoekran' (bedankt) en 'la' (nee). Dat laatste is veel effectiever tegen opdringerige postkaartenverkopers dan 'No thank you'. Over het algemeen vindt men het erg leuk als je een paar woorden Arabisch probeert te spreken.

Elektriciteit

In Jordanië gebruikt men 230 volt. Nederlandse en Belgische stekkers passen meestal gewoon in de contactdozen, ook al zijn ze soms van het Engelse of een vreemdsoortig type. Slechts eenmaal heb ik gehad dat het alleen werkte als ik de stekker er slechts half in stak.

Gezondheid

Kijk voor actuele informatie over de gezondheidsrisico's op de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Het LCR geeft de nationale standaarden uit voor gezondheidsadviezen voor reizigers naar de (sub)tropen. Uiteindelijk is er altijd een persoonlijk advies nodig, bijvoorbeeld via het Reizigersspreekuur van de GGD of gespecialiseerde Travel Clinics. Ook de adressen hiervan zijn op de site van het LCR te vinden.

Veilig op reis

Actuele informatie over veiligheidszaken is altijd te vinden op de site van Buitenlandse Zaken, het ministerie dat de bekende reisadviezen geeft. Niet alleen over de risico's in oorlogsgebieden, maar ook over andere zaken waar je ter plaatse rekening mee dient te houden, zoals kleine criminaliteit, de verkrijgbaarheid van brandstof, de eventueel gebrekkige kwaliteit van drinkwater, medische voorzieningen of binnenlandse vluchten.

Vakantie Syrië boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's boeken in Syrië en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Syrië samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Syrië staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Syrië.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Goedkope huurauto
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden
Travel information Syria