Reisverslagen Thailand
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Thailand boeken

'Thailand van noord naar zuid'

Nuttige adressen

Thais Verkeersbureau
Sarphatistraat 628
1018 AV Amsterdam
Tel: 020-6386667

Ambassade van Thailand
Laan Copes van Cattenburch 123, 2585 EZ Den Haag
Tel. 070-3450632

Voor België
Kanselarij Thailand
Terkamerendalsquare 2, 1150 Brussel
Tel. 2-640.68.10

Algemeen

We hebben er een maand voor uitgetrokken om het hele land te bekijken. In grote lijnen bepaalden we van te voren wat we wilden gaan doen: een stop-over in Singapore en een verblijf daar van drie nachten, doorvliegen naar Chiang Mai in het noorden van Thailand, waar we ook al voor twee nachten een hotel vanuit Nederland hebben geboekt. Helemaal aan het einde van de vakantie hebben we nog eens vijf dagen hotel geboekt in Phuket in het zuiden van het land, van waaruit we via Singapore weer terug naar Amsterdam vliegen.

Het is de moeite waard om van te voren via je vliegtuigmaatschappij na te gaan of je vanaf verschillende plaatsen kunt vliegen, en of er eventueel de mogelijkheden is voor een stop-over. Veel reizigers die wij spraken kwamen aan in Bangkok en vertrokken ook weer vanaf Bangkok, met het gevolg dat zij veel tijd kwijt waren aan het terugreizen naar Bangkok. Wij kwamen aan in het noorden en vertrokken vanuit het zuiden, dit viel allemaal binnen de prijs van het vliegticket.

Klimaat en beste reistijd

Hoewel wij het land in de regentijd bezochten, was het weer over het algemeen goed. Wat de beste tijd is om naar Thailand af te reizen is afhankelijk van de plekken die je wilt bezoeken. Het land kent per streek veel verschillende klimaten. Bekijk daarom per gebied vooraf hoe de weersgesteldheid is op dat moment.

Geldzaken

Ga nooit direct akkoord met een prijs, ook al is dit voor Nederlandse begrippen een fatsoenlijke, maar onderhandel over de prijs. Het is doodgewoon te onderhandelen tot de laagst mogelijke prijs is bereikt, zowel voor koopwaar als voor bijvoorbeeld excursies.

Pinnen is in Thailand goed mogelijk, echter alleen in de grotere steden, op vliegvelden of op toeristische plekken. Travellercheques kun je overal verzilveren, maar mede door de hoge dollarkoers en de zeer lage wisselkoersen in Thailand, kost je dit aardig wat geld; zo'n 60 cent per dollar. Neem je ter plaatse contanten op, dan betaal je dus veel minder omwisselkosten.

"Het betalen met een creditcard is in Thailand af te raden. Het plegen van fraude is op sommige plekken eerder regel dan uitzondering. 40% van de uitgekeerde fraude-claims door de grootste credit card-maatschappijen betreft oplichting van toeristen in Thailand." (bron: Lonely Planet)

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Gezondheid

Kijk voor actuele informatie over de gezondheidsrisico's op de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Het LCR geeft de nationale standaarden uit voor gezondheidsadviezen voor reizigers naar de (sub)tropen. Uiteindelijk is er altijd een persoonlijk advies nodig, bijvoorbeeld via het Reizigersspreekuur van de GGD of gespecialiseerde Travel Clinics. Ook de adressen hiervan zijn op de site van het LCR te vinden.

Veilig op reis

Actuele informatie over veiligheidszaken is altijd te vinden op de site van Buitenlandse Zaken, het ministerie dat de bekende reisadviezen geeft. Niet alleen over de risico's in oorlogsgebieden, maar ook over andere zaken waar je ter plaatse rekening mee dient te houden, zoals kleine criminaliteit, de verkrijgbaarheid van brandstof, de eventueel gebrekkige kwaliteit van drinkwater, medische voorzieningen of binnenlandse vluchten.

Vakantie Thailand boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's boeken in Thailand en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Thailand samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Thailand staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Thailand.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden