Reisverslagen Thailand
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Thailand boeken

'Fietsvakantie Noord-Thailand'

Nuttige adressen

Thais Verkeersbureau
Sarphatistraat 628
1018 AV Amsterdam
Tel: 020-6386667

Ambassade van Thailand
Laan Copes van Cattenburch 123, 2585 EZ Den Haag
Tel. 070-3450632

Voor België
Kanselarij Thailand
Terkamerendalsquare 2, 1150 Brussel
Tel. 2-640.68.10

Algemeen

Bijna niemand spreekt Engels. "Wat en hoe in het Thais" is onontbeerlijk.

Het is aan te bevelen om je vooraf te verdiepen in het Boeddhisme omdat de invloed daarvan op het dagelijks leven groot lijkt.

Zeer vriendelijke mensen. Je voelt je thuis en geen moment onveilig. In de islamitische provincies kunnen vrouwen zich achtergesteld voelen.

Geldzaken

Ga nooit direct akkoord met een prijs, ook al is dit voor Nederlandse begrippen een fatsoenlijke, maar onderhandel over de prijs. Het is doodgewoon te onderhandelen tot de laagst mogelijke prijs is bereikt, zowel voor koopwaar als voor bijvoorbeeld excursies.

Pinnen is in Thailand goed mogelijk, echter alleen in de grotere steden, op vliegvelden of op toeristische plekken. Travellercheques kun je overal verzilveren, maar mede door de hoge dollarkoers en de zeer lage wisselkoersen in Thailand, kost je dit aardig wat geld; zo'n 60 cent per dollar. Neem je ter plaatse contanten op, dan betaal je dus veel minder omwisselkosten.

"Het betalen met een creditcard is in Thailand af te raden. Het plegen van fraude is op sommige plekken eerder regel dan uitzondering. 40% van de uitgekeerde fraude-claims door de grootste credit card-maatschappijen betreft oplichting van toeristen in Thailand." (bron: Lonely Planet)

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Klimaat december/januari

In de maand januari kan het relatief koud zijn. Wat warme kleren zijn dan geen overbodige luxe.

Fietsen in Thailand

In elk dorp is wel een fietsenmaker. De standaard wielmaat van fietsen is kleiner dan in Nederland: 26 inch. Neem zelf reservemateriaal voor 28 inch wielen mee (spaken, binnen- en buitenband). Hetzelfde geldt voor remblokjes; keuze daarin is beperkt.

Links fietsen went snel. Automobilisten houden goed rekening met fietsers

In het algemeen zijn de wegen goed; soms is het onontkoombaar om langs drukke doorgaande weg te fietsen. Waar aanwezig, is de trein een goed en goedkoop alternatief.

Geen gedetailleerde wegenkaarten beschikbaar; Thais schrift bemoeilijkt lezen van kaarten.

Eten en drinken

Ruimschoots beschikbaar in stalletjes langs de weg. "Wat en hoe in het Thais" is onontbeerlijk.

Onderdak

In (middel)grote steden geen probleem. In kleine dorpen wel. Soms is er in vele tientallen kilometers geen logies te vinden. Een route beschrijving met aanduiding van hotels etc. is daarom aan te bevelen.

Gezondheid

Kijk voor actuele informatie over de gezondheidsrisico's op de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Het LCR geeft de nationale standaarden uit voor gezondheidsadviezen voor reizigers naar de (sub)tropen. Uiteindelijk is er altijd een persoonlijk advies nodig, bijvoorbeeld via het Reizigersspreekuur van de GGD of gespecialiseerde Travel Clinics. Ook de adressen hiervan zijn op de site van het LCR te vinden.

Vakantie Thailand boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's boeken in Thailand en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Thailand samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Thailand staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Thailand.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden
Travel information North Thailand