Djoser
Reisverslagen Tunesië
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Tunesië boeken

'Woestijn, bergen en diepe kloven'

Nuttige adressen

Tunesische Ambassade,
Gentsestraat 98,
2587 HX Den Haag.
Tel. 070 - 351 22 51 / 351 43 23

Voor België:
Kanselarij Tunesië,
Tervurenlaan 278, 1150 Brussel.
Tel. 2-771.73.95

Klimaat en beste reistijd

De beste reistijd is in ons voor- en najaar. In de zomer is het veel te warm. De temperatuur in de Sahara kan oplopen tot 50 graden celcius. Zelf ben ik in maart geweest en toen waren de temperaturen heel plezierig. Nog later (in mei) wordt het behoorlijk warm, vooral in de Sahara - en niet te vergeten in de landcruisers. In het najaar zijn de temperaturen weer draaglijker, alleen is de natuur wat minder groen.

Geldzaken

Je kunt geen Tunesische Dinars in- en uitvoeren. Op het vliegveld en in de hotels kun je wisselen. Men hanteert een officiële staatskoers dus overal zijn de koersen hetzelfde. Het leven in Tunesie is vrij goedkoop. Voor een maaltijd in een restaurant ben je 6 tot 8 dinar kwijt. Voor souveniers worden in het begin meestal hoge prijzen gevraagd, dus afdingen is een must

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Elektriciteit

Op de meeste plaatsen heeft Tunesie een voltage van 220 V. Onze 'platte' stekkers passen in de Tunesische wandcontactdozen, zodat het opladen van b.v. een accu geen problemen hoeft op te leveren.

Telefoneren

Overal in Tunesie vind je 'Taxi-Phone' bedrijfjes, waar je naar het buitenland kunt bellen. Tunesie kent een GSM netwerk. Ik heb Belgische mede-reizigers naar huis zien bellen, maar op de site van de Nederlandse PTT vind ik niets over een overeenkomst. Het GSM-net is overigens niet overal beschikbaar. Een alternatief is om in Douz een e-mail te versturen.

Bevolking

De souvenierverkopers kunnen een beetje opdringerig zijn. De bevolking zelf is uiterst vriendelijk. Zodra je iets buiten de toeristencentra bent, word je nog volop gegroet.

Fotograferen

Het beste is om een niet al te gevoelige film te nemen, dit in verband met het felle licht en de sterke contrasten. Een film van 100 of 200 ASA is het beste. De islam verbied het afbeelden van personen, vandaar dat je altijd toestemming moet vragen voordat je iemand op de foto zet. Fotorolletjes zijn iets duurder dan hier in Nederland.

Gezondheid

Door de GGD worden vaccinaties geadviseerd. Als je niet vaak in dit soort landen komt kun je bovendien beter geen kraanwater drinken. Flessen bronwater zijn echter overal te koop.

Kijk voor actuele informatie over de gezondheidsrisico's op de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. (De link wordt geopend in een nieuw scherm, deze pagina vind je dus terug op het scherm erachter.) Het LCR geeft de nationale standaarden uit voor gezondheidsadviezen voor reizigers naar de (sub)tropen. Uiteindelijk is er altijd een persoonlijk advies nodig, bijvoorbeeld via het Reizigersspreekuur van de GGD of gespecialiseerde Travel Clinics. Ook de adressen hiervan zijn op de site van het LCR te vinden.

Vakantie Tunesië boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's boeken in Tunesië en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Tunesië samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Tunesië staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Tunesië.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

sawadee Kras
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden
Travel information Tunisia