Djoser
Reisverslagen Tunesië
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Tunesië boeken

'Woestijn, bergen en diepe kloven'

Nuttige adressen

Tunesische Ambassade,
Gentsestraat 98,
2587 HX Den Haag.
Tel. 070 - 351 22 51 / 351 43 23

Voor België:
Kanselarij Tunesië,
Tervurenlaan 278, 1150 Brussel.
Tel. 2-771.73.95

Klimaat en beste reistijd

De beste reistijd is in ons voor- en najaar. In de zomer is het veel te warm. In augustus loopt de temperatuur op tot een graad of 50, vooral in het binnenland.

Geldzaken

Je kunt geen Tunesische Dinars in- en uitvoeren. Op het vliegveld en in de hotels kun je wisselen. Men hanteert een officiële staatskoers dus overal zijn de koersen hetzelfde.

In de grotere steden en toeristische gebieden kun je gewoon pinnen.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Elektriciteit

Op de meeste plaatsen heeft Tunesie een voltage van 220 V. Onze 'platte' stekkers passen in de Tunesische wandcontactdozen, zodat het opladen van b.v. een accu geen problemen hoeft op te leveren.

Fotograferen

Het beste is om een niet al te gevoelige film te nemen, dit in verband met het felle licht en de sterke contrasten. Een film van 100 of 200 ASA is het beste. De islam verbied het afbeelden van personen, vandaar dat je altijd toestemming moet vragen voordat je iemand op de foto zet. Fotorolletjes zijn iets duurder dan hier in Nederland.

Gezondheid

Door de GGD worden vaccinaties geadviseerd. Als je niet vaak in dit soort landen komt kun je bovendien beter geen kraanwater drinken. Flessen bronwater zijn echter overal te koop.

Kijk voor actuele informatie over de gezondheidsrisico's op de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. (De link wordt geopend in een nieuw scherm, deze pagina vind je dus terug op het scherm erachter.) Het LCR geeft de nationale standaarden uit voor gezondheidsadviezen voor reizigers naar de (sub)tropen. Uiteindelijk is er altijd een persoonlijk advies nodig, bijvoorbeeld via het Reizigersspreekuur van de GGD of gespecialiseerde Travel Clinics. Ook de adressen hiervan zijn op de site van het LCR te vinden.

Vakantie Tunesië boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's boeken in Tunesië en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Tunesië samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Tunesië staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Tunesië.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

sawadee Kras
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden