Djoser
Reisverslagen Turkije
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Turkije boeken

'Stedentrip Istanbul'

Nuttige adressen

Turks Nationaal Verkeersbureau, Herengracht 451, 1017 BS Amsterdam.
Tel. 020 - 626 68 10/624 40 06

Voor België:
Kanselarij Turkije,
Montoyerstraat 4, 1040 Brussel.
Tel. 2-513.40.95

Geldzaken

De nieuwe Turkse munteenheid, afgekort als YTL, is een halve Euro waard. Je kunt overal pinnen, dus geld meenemen hoeft niet.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Visum

Voor Turkije geldt een visumplicht.

Veilig op reis

Reizen in sommige landen of streken kan risico's met zich meebrengen. Dat hoeft je er lang niet altijd van te weerhouden om op pad te gaan, maar bij een goede voorbereiding hoort wel dat je je op de hoogte stelt van eventuele risico's.

Dat kan via de site van Buitenlandse Zaken, het ministerie dat de bekende reisadviezen geeft. Niet alleen over de risico's in oorlogsgebieden, maar ook over andere zaken waar je ter plaatse rekening mee dient te houden, zoals kleine criminaliteit, de verkrijgbaarheid van brandstof, de eventueel gebrekkige kwaliteit van drinkwater, medische voorzieningen of binnenlandse vluchten.

Vakantie Turkije boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's, vakantiehuizen boeken in Turkije en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Turkije samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Turkije staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Turkije.

Goedkope chartervluchten Turkije
Vliegtickets naar Istanbul

Hotels Istanbul
Budget hotels Istanbul
Hotel Service Desk Istanbul
Charming Accommodation Istanbul
Hotel Reservation Desk Istanbul

Goedkope huurauto Istanbul
All-inclusive autohuur Istanbul

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

sawadee Koning Aap
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden