Djoser
Reisverslagen Turkije
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Turkije boeken

'West- en Midden-Turkije'

Nuttige adressen

Turks Nationaal Verkeersbureau, Herengracht 451, 1017 BS Amsterdam.
Tel. 020 - 626 68 10/624 40 06

Voor België:
Kanselarij Turkije,
Montoyerstraat 4, 1040 Brussel.
Tel. 2-513.40.95

Het visum dat je nodig hebt voor Turkije, koop je voor een tientje bij de grens. Van tevoren regelen is dus niet nodig.

Geldzaken

De nieuwe Turkse munteenheid, afgekort als YTL, is een halve Euro waard. Je kunt overal pinnen, dus geld meenemen hoeft niet.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Eten en drinken

Het eten in Turkije is op zich al de reis waard. Niet alleen de overheerlijke, maar ook overbekende shish kebap of mixed grill proberen: er zijn tientallen andere gerechten die minstens net zo de moeite waard zijn. Bijna overal worden de mezze, de voorgerechten, op een groot blad naar je tafel gebracht en dan is het de bedoeling dat je kiest wat je hebben wilt, eventueel na - graag gegeven - uitleg van de ober.

Onderdak

Alle hotels in Turkije tijdens onze reis waren schoon en niet duur. In Ankara betaalde ik bijvoorbeeld € 35,- voor een goede eenpersoonskamer.

Veilig op reis

Wij hebben ons geen moment onveilig gevoeld, maar dat zegt natuurlijk niet alles.

Reizen in sommige landen of streken kan risico's met zich meebrengen. Dat hoeft je er lang niet altijd van te weerhouden om op pad te gaan, maar bij een goede voorbereiding hoort wel dat je je op de hoogte stelt van eventuele risico's.

Dat kan via de site van Buitenlandse Zaken, het ministerie dat de bekende reisadviezen geeft. Niet alleen over de risico's in oorlogsgebieden, maar ook over andere zaken waar je ter plaatse rekening mee dient te houden, zoals kleine criminaliteit, de verkrijgbaarheid van brandstof, de eventueel gebrekkige kwaliteit van drinkwater, medische voorzieningen of binnenlandse vluchten.

Vakantie Turkije boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's, vakantiehuizen boeken in Turkije en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Turkije samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Turkije staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Turkije.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

sawadee Koning Aap
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden
Travel information Turkey