Reisverslagen Trinidad en Tobago
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Trinidad en Tobago boeken

'Bountyeiland Tobago'

Nuttige adressen

Voor Nederland en België:
Ambassade Trinidad en Tobago,
Avenue de la Faisanderie 14,
B-1150 Brussel.
Tel. 00-322-7629400

Algemeen

Op Trinidad en Tobago wordt Engels gesproken. De dress code is casual.

Vervoer

Je komt het eiland gemakkelijk rond door een jeep te huren, zodat je de vrijheid hebt om te gaan en te staan waar je wilt. Benzine is trouwens spotgoedkoop op Tobago. Wel zijn er niet zo gek veel benzinestations, dus zorg dat je tank niet te leeg raakt. Links rijden is hier de norm.

Openbaar vervoer en taxi's zijn ook goed te doen volgens de verhalen.

Klimaat en beste reistijd

Over het algemeen zijn Trinidad en Tobago warm en zoning met een lekker passaatwindje. De gemiddelde temperatuur is 30 graden. Tobago ligt ten zuiden van het pad van de orkanen, die komen er dus zelden. De laatste was in 1963.

Hoogseizoen is het droge seizoen van januari tot mei. Laagseizoen is het regenseizoen van juni tot december. In het regenseizoen is er meestal alleen sprake van korte, hevige regenval aan het eind van de middag.

Geldzaken

De lokale munt is de Trinidad dollar. US-dollars worden ook wel geaccepteerd maar je kan vrij goed geld uit de muur trekken.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Vakantie Trinidad en Tobago boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's boeken in Trinidad en Tobago en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Trinidad en Tobago samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Trinidad en Tobago staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Trinidad en Tobago.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Goedkope huurauto
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden
Travel information Trinidad and Tobago