Reisverslagen Tanzania
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Tanzania boeken

'Tanzania en Zanzibar'

Nuttige adressen

Ambassade van de Verenigde Republiek Tanzania, Avenue Louise 363, B-1050 Brussel. tel.: 00-322/6406500

Consulaat van Tanzania, Parallelweg Zuid 215, 2914 LE Nieuwerkerk a/d IJssel. Telefoon: 0180-320939

Nederlandse ambassade in Tanzania: New Atc Town Terminal, Corner Ohio Street/Garden Avenue, Dar es Salaam. Tel.: 00-255-811-339986. E-mail: nlgovdar@intafrica.com

Klimaat en beste reistijd

De beste tijd om naar Zanzibar af te reizen is tussen juni en oktober. De temperaturen liggen dan rond de 30-35 graden celsius. Wij hebben gekozen voor de maand september. De temperatuur is dan laag en ook de luchtvochtigheid is relatief laag, wat het eiland een stuk aantrekkelijker maakt.

Het weer in Tanzania kan in juli zeer wisselvallig zijn: zwaarbewolkt en kil, maar ook heerlijk zonnig en warm.

Geldzaken

Het betaalmiddel van Tanzania is de Tanzaniaanse shilling. Je kunt de meeste valuta's omwisselen tegen de lokale shilling. Maar je kunt bijna alles betalen in Amerikaanse dollars. Veel hotels, pensions en touroperators accepteren alleen maar harde dollars. Dan kom je nergens met je shillings.

Travellercheques zijn ook prima om te wisselen. Neem ze in Amerikaanse dollars. In duurdere gelegenheden kun je ook betalen met Visa en Mastercard.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Gezondheid

Kijk voor actuele informatie over de gezondheidsrisico's op de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Het LCR geeft de nationale standaarden uit voor gezondheidsadviezen voor reizigers naar de (sub)tropen. Uiteindelijk is er altijd een persoonlijk advies nodig, bijvoorbeeld via het Reizigersspreekuur van de GGD of gespecialiseerde Travel Clinics. Ook de adressen hiervan zijn op de site van het LCR te vinden.

Taal

Omdat Tanzania een voormalige Engelse kolonie is en de regering na de verzelfstandiging heeft besloten de Engelse taal als tweede taal te handhaven, spreekt men over het algemeen goed Engels.

In Tanzania rijdt men daarom ook links. Dus: opletten bij het oversteken.

Vakantie Tanzania boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's boeken in Tanzania en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Tanzania samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Tanzania staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Tanzania.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Djoser
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden