Reisverslagen Oekraïne
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Oekraïne boeken

'Rondreis Oekraïne'

Nuttige adressen

Ambassade van Oekraïne,
Zeestraat 78, 2518 AD,
tel.: 070-3626095

Algemeen

Oekraïne is een prachtig land, waar op vele plekken nog armoede heerst, maar het is ook een land dat opbloeit, met name in de grote steden. Oekraïne beschikt over prachtige steden met heel veel bijzondere bezienswaardigheden en een prachtig natuurgebied, de Krim. Al met al een prachtig vakantieland voor mensen die wat avontuurlijker zijn ingesteld en houden van een afwisselende vakantie, met veel cultuur, architectuur en natuur.

Klimaat

Oekraïne heeft een gematigd landklimaat, met warme zomers en koude winters. Uitzondering is de zuidkust van de Krim, die een middenlandse zeeklimaat heeft.

Landschap

Oekraïne bestaat voornamelijk uit uitgebreide steppen en is dus vrij vlak. Uitzondering zijn de Karpaten in het westen en het Krimgebergte.

Geldzaken

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Veilig op reis

Reizen in sommige landen of streken kan risico's met zich meebrengen. Dat hoeft je er lang niet altijd van te weerhouden om op pad te gaan, maar bij een goede voorbereiding hoort wel dat je je op de hoogte stelt van eventuele risico's.

Dat kan via de site van Buitenlandse Zaken, het ministerie dat de bekende reisadviezen geeft. Niet alleen over de risico's in oorlogsgebieden, maar ook over andere zaken waar je ter plaatse rekening mee dient te houden, zoals kleine criminaliteit, de verkrijgbaarheid van brandstof, de eventueel gebrekkige kwaliteit van drinkwater, medische voorzieningen of binnenlandse vluchten.

Vakantie Oekraïne boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's boeken in Oekraïne en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Oekraïne samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Oekraïne staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Oekraïne.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Goedkope huurauto
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden
Travel information Ukraine