sawadee
Reisverslagen Uganda
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Uganda boeken

'Rondreis natuurparken Uganda'

Nuttige adressen

Ambassade van Uganda,
Avenue de Tervuren 317
B-1150 Brussel Tel. 00-322 7625825

Klimaat en beste reistijd

Uganda kan in principe het hele jaar door bezocht worden.

Algemeen

Het aanbod van permits om de berggorilla's te bekijken is gering en de vraag is groot, dus moeten de vergunningen ruim van tevoren worden besteld als je er zeker van wilt zijn dat je de gorilla's kunt bekijken. Vooral reisorganisaties bestellen er veel, maar deze gaan toch vooral naar het Bwindi Impenetrable National Park.

Als je de gorilla-permits vanuit Nederland bestelt bij de Uganda Wildlife Authority dan kun je ze in Kampala afhalen.

Gezondheid

Kijk voor actuele informatie over de gezondheidsrisico's op de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. (De link wordt geopend in een nieuw scherm, deze pagina vind je dus terug op het scherm erachter.) Het LCR geeft de nationale standaarden uit voor gezondheidsadviezen voor reizigers naar de (sub)tropen. Uiteindelijk is er altijd een persoonlijk advies nodig, bijvoorbeeld via het Reizigersspreekuur van de GGD of gespecialiseerde Travel Clinics. Ook de adressen hiervan zijn op de site van het LCR te vinden.

Veilig op reis

Ga nooit 's avonds in het donker de straat op. Ugandanen vinden dit zelf al gevaarlijk. Alleen als je in goed betrouwbaar gezelschap bent zou je uitzonderingen kunnen maken.

Als je in een buurt komt die onveilig overkomt, zorg dat je er zo snel mogelijk uit bent. Lukt dit niet, vraag aan de eerste de beste betrouwbaar uitziende persoon om je de weg te wijzen. Of geef iemand geld om je ergens veilig naar toe te brengen.

Doe je fototoestel in een oude handtas/boodschappentas en gooi daar de waterflessen en eventueel eten bovenop en behandel de tas als een tas waar niets van waarde in zit.

Verdeel je geld goed. Zorg ervoor dat je altijd wat geld buiten je moneybelt bewaart zodat niet iedereen mee kan loeren naar je geld als je wat wilt afrekenen. Voor een vrouw is geld in je bh stoppen een handige tip. Dit doen de mama's (vrouwen in Uganda) ook.

Reizen in sommige landen of streken kan risico's met zich meebrengen. Dat hoeft je er lang niet altijd van te weerhouden om op pad te gaan, maar bij een goede voorbereiding hoort wel dat je je op de hoogte stelt van eventuele risico's.

Dat kan via de site van Buitenlandse Zaken, het ministerie dat de bekende reisadviezen geeft. Niet alleen over de risico's in oorlogsgebieden, maar ook over andere zaken waar je ter plaatse rekening mee dient te houden, zoals kleine criminaliteit, de verkrijgbaarheid van brandstof, de eventueel gebrekkige kwaliteit van drinkwater, medische voorzieningen of binnenlandse vluchten.

Geldzaken

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Vakantie Uganda boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's boeken in Uganda en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Uganda samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Uganda staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Uganda.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

SNP natuur- en cultuurreizen
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden