Reisverslagen Verenigd Koninkrijk
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Verenigd Koninkrijk boeken

'Wandelen in het Lake District'

Nuttige adressen

Brits Toeristenbureau
Stadhouderskade 2
1054 ES Amsterdam
Tel.: 020 - 689 00 02

Voor België:
British Tourist Authority
Louizalaan 140, 1050 Brussel
Tel.: 02 - 646 35 10

Ter plaatse:
T.I.C. Bowness-on-Windermere
Glebe Road, Bowness Bay, LA23 3HJ
Tel.: 00 44 15394 42895

T.I.C. Keswick
Moot Hall, Mrket Square, CA 12 5JR
Tel. 00 44 17687 72645

Algemeen

We hebben ons twee weken (eind april tot half mei) kostelijk geamuseerd in het Lake District met zijn bergen en meren. Er was weinig volk in deze periode van het jaar, al kan het druk zijn in de weekends. Een aanrader voor wie van de natuur houdt en oog heeft voor de steeds wisselende kleuren in de lucht en op het water.

Om wat vooroordelen uit de weg te ruimen: we hadden twintig opeenvolgende dagen mooi weer. Het eten bleek bovendien uitstekend.

Geldzaken

Buiten de kantooruren kan je aan de automaat geld afhalen. De meeste dorpen hebben wel een geldautomaat.

In sommige - grotere - winkels kan je gebruik maken van travellerscheques. Bij banken kunnen ze worden verzilverd.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Verkeer

Links rijden is de boodschap. In afgelegen gebieden zijn er eenbaanswegen, met passeerstroken. Indien je hier een tegenligger tegenkomt, moet de eerste die aan de passeerstrook komt de ander doorlaten. Als er iemand achter je aanrijdt, moet je opzij gaan om die door te laten.

Elektriciteit

De netspanning bedraagt 240V, 50 HzAC. De stekkers en stopcontacten zijn afwijkend van die in Nederland en België en hebben drie vierkante pinnen. Voor eigen, meegebrachte apparaten heb je dus een adapter nodig.

Vakantie Verenigd Koninkrijk boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's boeken in Verenigd Koninkrijk en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Verenigd Koninkrijk samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Verenigd Koninkrijk staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Verenigd Koninkrijk.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Goedkope huurauto
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden