HouseOfBritain
Reisverslagen Verenigd Koninkrijk
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Verenigd Koninkrijk boeken

'Stadswandeling langs het Regent's Canal, Londen'

Nuttige adressen

Brits Toeristenbureau
Stadhouderskade 2
1054 ES Amsterdam
tel.: 020 - 689 00 02

Voor België:
British Tourist Authority
Louizalaan 140, 1050 Brussel
Tel.: 02 - 646 35 10

Veel informatie over het Regent's Canal is online te vinden: British Waterways beheert de Britse waterwegen. Waterscape is haar site gericht op recreatie en toerisme. Ook het London Canal Museum heeft een informatieve website.

Elektriciteit

De netspanning bedraagt 240V, 50 HzAC. De stekkers en stopcontacten zijn afwijkend van die in Nederland en België en hebben drie vierkante pinnen. Voor eigen, meegebrachte apparaten heb je dus een adapter nodig.

Onderdak

Via Charming Accommodation London kun je online ruim 300 hotels, Bed & Breakfasts en appartementen in London boeken.

Hotel Reservation London biedt nog eens ruim 400 accommodaties.

Nog eens vele honderden hotels in Londen bieden Hotel Service Desk Londen, Vakantie à la Carte Londen en Budget Hotels Londen.

Geldzaken

In Groot-Brittannië betaalt men met het Britse Pond. 1 Pond is ongeveer € 1.50. In elke straat vind je volop wisselkantoren en pinautomaten.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Klimaat

Groot-Brittannië heeft hetzelfde weertype als in Nederland, een gematigd zeeklimaat.

Telefoneren

Je kunt beter met je mobiele telefoon bellen. Er zijn naast de bekende rode telefooncellen, ook 'gewone' telefooncellen.

Tijdverschil

In Groot-Brittannië is het een uur vroeger dan in Nederland. De Greenwich Mean Time (de nulmeridiaan) kun je in Londen bezoeken. Met je ene voet sta je in het westen waar het vroeger is en met je andere voet sta je in het oosten waar het later is.

Vervoer

Men rijdt links in Groot-Brittannië. Als je van plan bent om vaak met het openbaar vervoer te reizen, dan is het verstandig om alvast in Nederland een London Visitor Travelcard te kopen bij het bureau Visit Britain in Amsterdam. Deze kaart is geldig in de bus, metro en de trein in de zones 1 t/m 6.

Als je op de luchthaven Heathrow aankomt, dan kun je met een Travelcard van zes zones direct met de tube (Piccadilly Line) naar het hartje van Londen reizen.

De vorige keer kwamen wij aan op de luchthaven Stansted en namen toen de bus (goedkoper dan de Stansted Express) vanaf Stansted naar het eindpunt Victoria Station. De reis duurde toen 1 uur en 20 minuten. We kochten toen elke keer losse kaartjes en dat is een stuk duurder en omslachtiger dan de Travelcard.

Een Travelcard voor 1 dag, geldig in zone 1 en 2, kostte toen £ 4.30 en konden we gebruiken buiten de spitsuren.

Een metrokaart (tube) voor 1 dag, geldig in zone 1 t/m 6, kostte toen £ 3.20. Een enkele reis kostte ons £ 2.20 een buskaartje £ 1.00.

Vakantie Verenigd Koninkrijk boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's boeken in Verenigd Koninkrijk en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Verenigd Koninkrijk samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Verenigd Koninkrijk staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Verenigd Koninkrijk.

Vliegtickets Londen - Heathrow
Vliegtickets Londen - Luton
Vliegtickets Londen - Stansted
Vliegtickets Londen - Gatwick

Hotels Londen
Charming accommodation Londen
Hotel Reservation Desk Londen

Goedkope huurauto Londen
All-inclusive autohuur Londen

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Goedkope huurauto
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden
Travel information City trip London, United Kingdom