Reisverslagen Verenigd Koninkrijk
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Verenigd Koninkrijk boeken

'De Wye Valley Walk'

Nuttige adressen

Brits Toeristenbureau
Stadhouderskade 2
1054 ES Amsterdam
tel.: 020 - 689 00 02

Voor België:
British Tourist Authority
Louizalaan 140, 1050 Brussel
Tel.: 02 - 646 35 10

Officiële website over de wandelroute: www.wyevalleywalk.org. Deze geeft ook de Way Valley Walk Official Route Guide uit.

Algemeen

Wales is een leuk landje met drie miljoen inwoners. Eigenlijk is het een prinsdom waar Prince Charles aan het hoofd staat. Het telt 20.000 vierkante kilometer, Nederland is twee keer zo groot. Veel mensen denken bij Wales aan mijnwerkers, maar die tijd is voorbij. Tom Jones, Shirley Bassey, Dylan Thomas, Anthony Hopkins en Richard Burton behoren tot de Bekende Welshmen.

Ik heb sinds 1980 vijf vakanties in Ierland doorgebracht en ben liefhebber van Keltische sferen, steentijdrestanten en zowel lieftallige als ruige landschappen met veel water. Maar sinds ik in 2001 voor het eerst langere tijd in Wales bivakkeerde is dit deel van de Britse Eilanden me zeker zo lief als Ierland.

Ik zie Ierse steden, maar ook te veel stadjes, in hoog tempo uitbreiden; er komen snelwegen en het ooit zo aantrekkelijk lage levensritme lijkt bezig aan een inhaalrace met dat in jachtig Nederland.

Wat ik altijd zocht in Ierland, vind ik tegenwoordig ook in het sneller en goedkoper te bereiken Wales, waar ik al heerlijk heb gewandeld in de Black Mountains, de Brecon Beacons en Snowdonia. Vaak kwam ik weinig tot geen andere wandelaars tegen.

Er zijn uitzonderingen: het beklimmen van de Snowdon is een hobby van volksstammen stoere wandelaars en wie daar zijn benen niet vertrouwt kan zelfs met een stoomtreintje naar de top, met zijn 1085 meter, de hoogste van Wales.

Swansea, Newport en de hoofdstad Cardiff aan de zuidkust zijn de grootste steden. Verder zijn er enorme ongerepte gebieden er veel vlekken, dorpen en stadjes, zoals Hay-on-Wye, het startpunt van de wandeling. Het stadje ligt in de streek Powys die een derde deel van het grondgebied van Wales beslaat, maar waar slechts vier procent van de bevolking woont.

Geldzaken

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Elektriciteit

De netspanning bedraagt 240V, 50 HzAC, zoals in heel het Verenigd Koninkrijk. De stekkers en stopcontacten zijn afwijkend van die in Nederland en België en hebben drie vierkante pinnen. Voor eigen, meegebrachte apparaten heb je dus een adapter nodig.

Vakantie Verenigd Koninkrijk boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's boeken in Verenigd Koninkrijk en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Verenigd Koninkrijk samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Verenigd Koninkrijk staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Verenigd Koninkrijk.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

[an error occurred while processing this directive] Goedkope huurauto
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden
Travel information Wales, UK