Djoser
Reisverslagen Verenigde Staten
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Verenigde Staten boeken

'Nationale Parken in Nevada'

Algemeen

Inwoners van landen die onder het Visa-Waiver-programma van de Verenigde Staten vallen, moeten zich vooraf elektronisch aanmelden bij de Amerikaanse douane via het Electronic System for Travel Authorization (ESTA) om toestemming te vragen naar de VS te reizen. Reizigers moeten die toestemming hebben voordat zij aan boord kunnen gaan van een vliegtuig of een schip richting de VS. Het is niet meer mogelijk om pas bij de douane in de Verenigde Staten toestemming te krijgen. De aanvraag kan op elk tijdstip voor aanvang van de reis ingediend worden, want je krijgt binnen minuten een reactie per e-mail. Maar het is aanbevolen om dit tijdig te doen. De toestemming is geldig tot twee jaar na afgifte.

De Verenigde Staten hebben geen verkeersbureau in Nederland. Daarentegen is er veel informatie te vinden op internet.

De National Park Service (de dienst die de nationale parken beheert) heeft een prachtige centrale site met informatie over lokale park-faciliteiten, foto-reportages, kaartjes en camping-gegevens. Het is in sommige gevallen mogelijk campings via internet te reserveren.

Ook de US Forest Service (de dienst die de federale parken beheert) heeft een centrale site.

In de meeste grotere plaatsen is een VVV (tourist office of visitor centre). Ook campings en bezoekerscentra van parken hebben (gratis) folders over bezienswaardigheden in de buurt.

Voor elk park moet je entree betalen. Als je meer dan drie parken bezoekt is een Golden Eagle Passport (dat is een toegang voor een jaar voor alle National Parks) goedkoper.

Goede internetsites betreffende Nevada:
HM USA Travel Guide
The Weather Channel - Nevada - S

Klimaat en beste reistijd

Ons was van tevoren afgeraden om in juni naar de Valley of the Gods te gaan: veel te heet. Toch bezochten we deze nu we de kans hadden, evenals de Goosenecks. Warm was het zeker maar we vonden het zeer de moeite waard.

Geldzaken

Een creditcard is erg handig als je een auto huurt: als je geen creditcard hebt, moet je een enorm borgbedrag betalen. Bovendien kun je op veel meer plaatsen dan in Nederland met creditcards betalen. Overigens, bij sommige tankstations krijg je juist weer korting als je contant betaalt.

We hadden wel wat contant geld meegenomen voor de campings en levensmiddelen.

Pinnen kan ook, tot in de nationale parken.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Camperhuur

Overweeg van tevoren goed de voor- en nadelen van het huren van een camper of auto. Een auto (in combinatie met het overnachten op campings of in hotelletjes) is goedkoper en zeker de verzekering van een camper is schrikbarend duur. Bovendien is er altijd een risico: de boven- en onderkant van de camper kun je nl. nooit verzekeren, als daar iets mee gebeurt zijn de kosten altijd voor jouw rekening. Check deze dan ook goed bij het afhalen van de camper en geef ieder oneffenheidje aan.

Geef liever iets te veel uit aan verzekeringen als je naar de USA reist dan te weinig. In de Verenigde Staten worden nogal makkelijk processen aangespannen tegen iedereen waarvan men iets denkt te kunnen vangen en daarbij gaat het algauw over bedragen die niet te overzien zijn.

Vakantie Verenigde Staten boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's, vakantiehuizen boeken in Verenigde Staten en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Verenigde Staten samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Verenigde Staten staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Verenigde Staten.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

NRV Holiday sawadee
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden