Djoser
Reisverslagen Verenigde Staten
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Verenigde Staten boeken

'Busrondreis zuidwestelijke VS'

Algemeen

Inwoners van landen die onder het Visa-Waiver-programma van de Verenigde Staten vallen, moeten zich vooraf elektronisch aanmelden bij de Amerikaanse douane via het Electronic System for Travel Authorization (ESTA) om toestemming te vragen naar de VS te reizen. Reizigers moeten die toestemming hebben voordat zij aan boord kunnen gaan van een vliegtuig of een schip richting de VS. Het is niet meer mogelijk om pas bij de douane in de Verenigde Staten toestemming te krijgen. De aanvraag kan op elk tijdstip voor aanvang van de reis ingediend worden, want je krijgt binnen minuten een reactie per e-mail. Maar het is aanbevolen om dit tijdig te doen. De toestemming is geldig tot twee jaar na afgifte.

De veiligheidsmaatregelen brengen met zich mee dat er lastige vragen door de douane worden gesteld. Blijf rustig en beleefd en beantwoord deze naar beste vermogen.

Gebruik eventueel een slot op je koffer - bijvoorbeeld van de ANWB - dat ook door de douane is te openen. Anders leidt dit tot een kapot slot van je koffer. De veiligheidsmaatregelen zijn (terecht) streng en alle koffers worden gecontroleerd.

Het is handig om op de binnenkant van de koffer een kopie van je paspoort te plakken. Op deze wijze is de koffer terug te leiden naar de eigenaar.

De Verenigde Staten hebben geen verkeersbureau in Nederland. Daarentegen is er veel informatie te halen op internet.

De National Park Service (de dienst die de nationale parken beheert) heeft een prachtige centrale site met informatie over lokale park-faciliteiten, foto-reportages, kaartjes en camping-gegevens. Het is in sommige gevallen mogelijk campings via internet te reserveren.

Ook de US Forest Service (de dienst die de federale parken beheert) heeft een centrale site.

Probeer indien mogelijk een (meestal duurder) hotel binnen een natuurpark te regelen. Men kan dan bij zonsopkomst foto's maken van het landschap en wild. Voor bezoekers van buiten zijn natuurparken nog niet open bij zonsopkomst.

In de zomer kan het erg heet zijn. Neem dan voldoende water mee tijdens de wandelingen. De kleinere bezoekerscentra verkopen geen frisdranken en dergelijke. Soms is er wel een tapkraantje om je fles bij te vullen of van te drinken.

Openbare toiletten zijn op veel plekken (bezoekerscentra, truckstops) aanwezig en van een schone, goede kwaliteit. En gratis. Maak hier eventueel gebruik van.

Fotograferen

Een rondreis met een bus door Amerika heeft zijn voor- en nadelen. Wie graag fotografeert doet er verstandig aan om voldoende stops van voldoende lengte te nemen. Buiten fotograferen gaat een stuk beter dan door het (vuile) glas van de bus.

Gebruik voor landschapsopnamen een standaard of groothoek objectief, voor wild een teleobjectief. Neem voor de zekerheid twee camerabody's mee en voldoende geheugenkaarten. De WIFI verbinding in de Amerikaanse hotels is slecht en hiermee is het ondoenlijk veel zware bestanden naar je eigen email adres te versturen.

Elk normaal hotel in de VS heeft WIFI: voldoende voor de mobiele telefoon en internet op je laptop. Maar dus te zwak om zware (foto)bestanden te versturen.

Neem aankoopbewijzen mee zodat je kunt bewijzen dat je je fotoapparatuur in Nederland hebt gekocht. Dat voorkomt dat je ten onrechte belasting moet betalen.

Geldzaken

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Vakantie Verenigde Staten boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's, vakantiehuizen boeken in Verenigde Staten en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Verenigde Staten samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Verenigde Staten staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Verenigde Staten.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

NRV Holiday sawadee
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden