Djoser
Reisverslagen Verenigde Staten
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Verenigde Staten boeken

'De Rocky Mountains'

Algemeen

Canadese Ambassade afd. Toerisme, Postbus 30820, 2500 GV Den Haag

Inwoners van landen die onder het Visa-Waiver-programma van de Verenigde Staten vallen, moeten zich vooraf elektronisch aanmelden bij de Amerikaanse douane via het Electronic System for Travel Authorization (ESTA) om toestemming te vragen naar de VS te reizen. Reizigers moeten die toestemming hebben voordat zij aan boord kunnen gaan van een vliegtuig of een schip richting de VS. Het is niet meer mogelijk om pas bij de douane in de Verenigde Staten toestemming te krijgen. De aanvraag kan op elk tijdstip voor aanvang van de reis ingediend worden, want je krijgt binnen minuten een reactie per e-mail. Maar het is aanbevolen om dit tijdig te doen. De toestemming is geldig tot twee jaar na afgifte.

De Verenigde Staten hebben geen verkeersbureau in Nederland. Daarentegen is er veel informatie te halen op internet.

De National Park Service (de dienst die de nationale parken beheert) heeft een prachtige centrale site op www.nps.gov. Informatie over lokale park-faciliteiten, foto-reportages, kaartjes en camping-gegevens zijn er te vinden. Het is in sommige gevallen zelfs mogelijk campings via internet te reserveren.

Ook de US Forest Service (de dienst die de federale parken beheert) heeft een centrale site: www.fs.fed.us/links/nfs.htm

Zoek ook eens via een Amerikaanse zoekmachine naar termen als 'tourist information' en de naam van een staat of stad. Gegarandeerd dat er iets van je gading tussen zit.

In de meeste grotere plaatsen is een VVV (tourist office of visitor centre). Ook campings en bezoekerscentra van parken hebben (gratis) folders over bezienswaardigheden in de buurt.

Geldzaken

Een combinatie van creditkaart, travellerscheques en wat contant geld is het handigst. Bij het huren van een auto is gebruik van een creditkaart verplicht. Je kunt op elke plaats met een creditkaart betalen.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Openingstijden

De winkels zijn meestal van 9:00 tot 21:00 open. In grote plaatsen 24 uur per dag. Ook kun je het een en ander inkopen bij benzinepompen die 's nachts open zijn.

Verzekeringen

Een reisverzekering met een goede dekking voor ziektekosten moet je zeker afsluiten: het kan een fortuin kosten als je daar naar een ziekenhuis moet.

Kaarten

De Rand McNally Road Atlas is een goede overzichtskaart voor Alaska en Canada. Detailkaarten koop je het best en voordeligst ter plaatse, bijvoorbeeld bij benzinepompen, voor ongeveer $3. In Alaska kreeg ik bij de tourist information landkaarten.

Vakantie Verenigde Staten boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's, vakantiehuizen boeken in Verenigde Staten en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Verenigde Staten samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Verenigde Staten staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Verenigde Staten.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

NRV Holiday sawadee
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden