sawadee Shoestring
Reisverslagen Venezuela
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Venezuela boeken

'Merida, uitvalsbasis in de Andes'

Nuttige adressen

Ambassade van Venezuela
Nassaulaan 2
2514 JS Den Haag
tel.: 070-3651266

Voor België:
Kanselarij Venezuela,
F.D. Rooseveltlaan 10, 1050 Brussel.
Tel. 2-639 03 40 / 2-647.52.12

Geldzaken

Cash Dollars kun je alleen omwisselen bij wisselkantoren op het vliegveld. Bij de banken kun je er niet mee terecht. Dollars omwisselen is wel de meest gemakkelijke manier om geld te wisselen maar niet de veiligste, omdat je met grote hoeveelheden contanten op zak rondloopt.

Houdt als je liever met Travelers Cheques (in US$) werkt rekening met lange wachttijden.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Excursies

Er zijn in Merida veel kleine reisbureautjes die excursies aanbieden. Zowel eendaagse in de omgeving als meerdaagse naar Los Llanos.

Onderdak

Ga niet gedurende de feestdagen naar Merida. Je zult dan geen slaapplaats meer vinden.

Informeer ook even naar speciale gebeurtenissen. Een vriend van me is gedurende de afgelopen verkiezingen naar Venezuela geweest en heeft drie dagen opgesloten gezeten in zijn hotel.

Gezondheid

Kijk voor actuele informatie over de gezondheidsrisico's op de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Het LCR geeft de nationale standaarden uit voor gezondheidsadviezen voor reizigers naar de (sub)tropen. Uiteindelijk is er altijd een persoonlijk advies nodig, bijvoorbeeld via het Reizigersspreekuur van de GGD of gespecialiseerde Travel Clinics. Ook de adressen hiervan zijn op de site van het LCR te vinden.

Veilig op reis

Reizen in sommige landen of streken kan risico's met zich meebrengen. Dat hoeft je er lang niet altijd van te weerhouden om op pad te gaan, maar bij een goede voorbereiding hoort wel dat je je op de hoogte stelt van eventuele risico's.

Dat kan via de site van Buitenlandse Zaken, het ministerie dat de bekende reisadviezen geeft. Niet alleen over de risico's in oorlogsgebieden, maar ook over andere zaken waar je ter plaatse rekening mee dient te houden, zoals kleine criminaliteit, de verkrijgbaarheid van brandstof, de eventueel gebrekkige kwaliteit van drinkwater, medische voorzieningen of binnenlandse vluchten.

Vakantie Venezuela boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's boeken in Venezuela en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Venezuela samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Venezuela staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Venezuela.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden