Reisverslagen Vietnam
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Vietnam boeken

'Vietnam van zuid naar noord'

Nuttige adressen

Verkeersbureau Vietnam, Spui 214e, 2511 BX Den Haag. Tel. 070 - 363 25 58

Visum

Om Vietnam binnen te komen heb je visum nodig. Bij het boeken van de vliegreis werd er tegelijk door het reisburo een visumaanvraag gedaan bij de Vietnamese ambassade in Brussel. Hiervoor moesten wij onze paspoorten, 2 foto's en een vragenformulier afgegeven.

Geldzaken

In de grote steden kan je overal met je creditcard geld pinnen. Zowel VISA als Mastercard worden geaccepteerd. Ook in de meeste hotels kun je met een creditcard (Visa of Mastercard) betalen. Als je een vliegticket of vervoer met een minibus bij een reisbureau boekt, kun je in de meeste gevallen ook met een creditcard betalen.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Gezondheid

Kijk voor actuele informatie over de gezondheidsrisico's op de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Het LCR geeft de nationale standaarden uit voor gezondheidsadviezen voor reizigers naar de (sub)tropen. Uiteindelijk is er altijd een persoonlijk advies nodig, bijvoorbeeld via het Reizigersspreekuur van de GGD of gespecialiseerde Travel Clinics. Ook de adressen hiervan zijn op de site van het LCR te vinden.

Vakantie Vietnam boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's boeken in Vietnam en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Vietnam samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Vietnam staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Vietnam.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden
Travel information Vietnam