Reisverslagen Vietnam
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Vietnam boeken

'Fietsvakantie Noord-Vietnam'

Nuttige adressen

Verkeersbureau Vietnam, Spui 214e, 2511 BX Den Haag. Tel. 070 - 363 25 58

Visum

Om Vietnam binnen te komen heb je een visum nodig.

Klimaat en beste reistijd

Ik denk dat november, toen wij gingen, een heel goede tijd is om in Vietnam te wandelen en te fietsen. Het is volgens de reisgidsen de eerste maand na de regentijd en dat klopt ook wel. Wij hebben de eerste 3 weken in de bergen geen regen gehad. De laatste week op het eiland Cat Ba hebben we wel een paar dagen wat lichte motregen gehad en was de temperatuur niet hoger dan zo'n 18-20 graden. Dit in tegenstelling tot het mooie warme weer in de bergen.

De nachten waren zo warm dat je alleen met een linnen binnenslaapzak kon volstaan, met uitzondering van Sa Pa waar je veel hoger zit (de hoogste berg van Vietnam, 3148 meter) en waar het dus wat kouder was.

Onderdak

De reistijd overdag kan je stellen van 07:00 uur 's morgens tot ongeveer 17:00 uur in de middag; dan moet je zorgen dat je wel weer een hotelletje of guesthouse gevonden hebt, want om 18:00 uur is het geheel donker.

Meestal vraagt men zo'n 100.000-150.000 dong voor een overnachting (150.000 dong is ongeveer 10 US-dollar, waarop je kunt afdingen tot 90.000 dong of 7-8 US-dollar. Meestal kan je wel in dollars betalen, maar ook vaak heeft men liever dongs.

Geldzaken

In de grote steden kan je overal met je creditcard geld pinnen. Zowel VISA als Mastercard worden geaccepteerd. Andere opties zijn travellers cheques en contant geld in de vorm van US dollars. Het is in ieder wat beter hotel mogelijk geld te wisselen. Hoewel de koers van de Dong 16000 is tegen 1 US-dollar krijg je er toch overal maar 15000 Dong voor.

Al met al is Vietnam een zeer goedkoop land; in de hele maand dat wij daar waren hebben we per persoon slechts 280 US-dollar uitgegeven aan hotel/guesthouse-kosten, vervoer en al het eten bij elkaar.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Gezondheid

Kijk voor actuele informatie over de gezondheidsrisico's op de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Het LCR geeft de nationale standaarden uit voor gezondheidsadviezen voor reizigers naar de (sub)tropen. Uiteindelijk is er altijd een persoonlijk advies nodig, bijvoorbeeld via het Reizigersspreekuur van de GGD of gespecialiseerde Travel Clinics. Ook de adressen hiervan zijn op de site van het LCR te vinden.

Vakantie Vietnam boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's boeken in Vietnam en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Vietnam samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Vietnam staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Vietnam.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden