Reisverslagen Zuid-Afrika
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Zuid-Afrika boeken

'Fly & drive noordoostelijk Zuid-Afrika'

Nuttige adressen

Ambassade Zuid-Afrika,
Wassenaarseweg 40,
2596 CJ Den Haag.
Tel. 070-3924501 / 070-3460669

Voor België:
Kanselarij Zuid-Afrika,
Wetstraat 26,
1040 Brussel.
Tel. 2-285.44.00

Visum

Voor Zuid-Afrika heb je geen visum nodig. Wel moet je paspoort nog zes maanden geldig zijn bij vertrek uit Zuid-Afrika.

Algemeen

Zuid-Afrika staat bekend om zijn nationale parken en wildreservaten. Er zijn er meer dan vijfhonderd. Het landschap in Zuid-Afrika is zeer afwisselend. Je hebt struiksavannes, woestijnen, grasvlakten, hoogvlakten, bossen, stranden, zandduinen en bergen. Bijna alle bekende Afrikaanse soorten groot wild komen in de parken en reservaten voor. Het Kruger Nationaal Park is het bekendste park van Zuid-Afrika. Dit park heeft een totale oppervlakte van ongeveer de helft van Nederland. In de parken geldt een snelheidslimiet van 40 kilometer per uur. Hoewel de wegen redelijk zijn in dit gebied is het toch verstandig per truck te reizen. Vooral in de regentijd.

Klimaat en beste reistijd

De seizoenen zijn tegenovergesteld aan die in Nederland. De beste reisperioden zijn de herfst (maart-april) en de lente (september-oktober). Maar door de overvloedige zonneschijn is elk jaargetijde in feite geschikt. In de zomer kan het alleen erg heet zijn. Als het regent zijn het in de regel korte maar hevige buien. In de zomer is de begroeiing dichter, dit kan het zicht op de wilde dieren beperken. Een voordeel is weer dat er in deze periode veel jongen zijn, die in de lente zijn geboren.

Geldzaken

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Gezondheid

Kijk voor actuele informatie over de gezondheidsrisico's op de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Het LCR geeft de nationale standaarden uit voor gezondheidsadviezen voor reizigers naar de (sub)tropen. Uiteindelijk is er altijd een persoonlijk advies nodig, bijvoorbeeld via het Reizigersspreekuur van de GGD of gespecialiseerde Travel Clinics. Ook de adressen hiervan zijn op de site van het LCR te vinden.

Veilig op reis

Reizen in sommige landen of streken kan risico's met zich meebrengen. Dat hoeft je er lang niet altijd van te weerhouden om op pad te gaan, maar bij een goede voorbereiding hoort wel dat je je op de hoogte stelt van eventuele risico's.

Dat kan via de site van Buitenlandse Zaken, het ministerie dat de bekende reisadviezen geeft. Niet alleen over de risico's in oorlogsgebieden, maar ook over andere zaken waar je ter plaatse rekening mee dient te houden, zoals kleine criminaliteit, de verkrijgbaarheid van brandstof, de eventueel gebrekkige kwaliteit van drinkwater, medische voorzieningen of binnenlandse vluchten.

Vakantie Zuid-Afrika boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's boeken in Zuid-Afrika en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Zuid-Afrika samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Zuid-Afrika staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Zuid-Afrika.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Djoser
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden
Travel information South Africa