Reisverslagen Zuid-Afrika
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Zuid-Afrika boeken

'KwaZoeloe-Natal'

Nuttige adressen

Ambassade Zuid-Afrika,
Wassenaarseweg 40,
2596 CJ Den Haag.
Tel. 070-3924501 / 070-3460669

Voor België:
Kanselarij Zuid-Afrika,
Wetstraat 26,
1040 Brussel.
Tel. 2-285.44.00

Visum

Voor Zuid-Afrika heb je geen visum nodig. Wel moet je paspoort nog zes maanden geldig zijn bij vertrek uit Zuid-Afrika.

Algemeen

Water is overal te koop, in flessen van diverse formaten.

Wij hadden speciale reisstekkers meegenomen, maar daar bleken we niets aan te hebben. Maar zelfs bij de supermarkt waren verloopstekkers te koop voor (omgerekend) een paar euro.

Nergens hebben we ons ook maar een beetje onveilig gevoeld, de mensen waren reuze vriendelijk en behulpzaam. Alleen op het vliegveld (Tambo International Airport in Johannesburg) moesten we een paar keer betalen voor 'spontane' hulp: een man die ons de lift wees en zelfs een medewerker van het autoverhuurbedrijf die ons naar een tankstation begeleidde.

Geldzaken

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Gezondheid

Zuid-Afrika kent redelijk goede hygiënische omstandigheden. De meeste campsites zijn schoon en bijna alle toiletten zijn voorzien van toiletpapier. De meeste douches hebben warm water en je kunt zelfs water uit de kraan drinken. Al hebben wij dat niet geprobeerd en veiligheidshalve flessenwater gedronken. Het hangt er vanaf in welk gebied je bent, maar meestal is het nodig malariatabletten te slikken. Ook inentingen tegen typhus, geelzucht, cholera en DTP zijn nodig. Neem voor advies contact op met de GGD in je regio. En neem een kaartje mee van het gebied welke je bezoekt. De GGD kan zo aflezen of er in dat gebied malaria voorkomt. De KwaZoeloe-Natal is in principe malaria-vrij.

Kijk voor actuele informatie over de gezondheidsrisico's op de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Het LCR geeft de nationale standaarden uit voor gezondheidsadviezen voor reizigers naar de (sub)tropen. Uiteindelijk is er altijd een persoonlijk advies nodig, bijvoorbeeld via het Reizigersspreekuur van de GGD of gespecialiseerde Travel Clinics. Ook de adressen hiervan zijn op de site van het LCR te vinden.

Veilig op reis

Reizen in sommige landen of streken kan risico's met zich meebrengen. Dat hoeft je er lang niet altijd van te weerhouden om op pad te gaan, maar bij een goede voorbereiding hoort wel dat je je op de hoogte stelt van eventuele risico's.

Dat kan via de site van Buitenlandse Zaken, het ministerie dat de bekende reisadviezen geeft. Niet alleen over de risico's in oorlogsgebieden, maar ook over andere zaken waar je ter plaatse rekening mee dient te houden, zoals kleine criminaliteit, de verkrijgbaarheid van brandstof, de eventueel gebrekkige kwaliteit van drinkwater, medische voorzieningen of binnenlandse vluchten.

Vakantie Zuid-Afrika boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's boeken in Zuid-Afrika en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Zuid-Afrika samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Zuid-Afrika staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Zuid-Afrika.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Djoser
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden
Travel information Kwazulu-Natal, South Africa