Djoser
Reisverslagen Zambia
Nieuwsbrief

Reisinformatie & praktische tips bij reisverslag:

Vakantie Zambia boeken

'Rondreis Zambia'

Nuttige adressen

Voor Nederland en België:
Ambassade Zambia,
Avenue Molière 469,
B-1060 Brussel.

Visum

Voor Zambia heb je een visum nodig.

Geldzaken

Pinnen kun je lang niet overal. Het beste kun je contante dollars (in kleine coupures) en travellercheques meenemen.

Als je weet welke plaatsen je gaat bezoeken, kun je online opzoeken of (en, zo ja: op welk adres) er geldautomaten zijn waar je met MasterCard/Maestro of Visa geld uit de muur kunt trekken.

Klimaat en beste reistijd

Juni/juli is een mooie reistijd, omdat het dan niet teveel regent en ook niet te warm is. Overdag loop je vaak in T-shirt met korte of lange broek. 's Avonds koelt het echter hard af en dan heb je een warme trui en winddicht jack nodig. 's Nachts kan het erg koud zijn. Wij waren erg blij met onze slaapzaken die tot -15 graden celsius gaan. Veel van onze reisgenoten hebben extra dekens gekocht.

Kamperen

Kamperen is een belevenis. Niet je tent uit mogen omdat er nijlpaarden en krokodillen op de camping kunnen lopen is een enorme ervaring. Als je gaat kamperen, moet je er wel rekening mee houden dat de ondergrond niet altijd even effen is. Inflateble matjes zijn ideaal, maar vergeet geen plakspul mee te nemen.

Gezondheid

Kijk voor actuele informatie over de gezondheidsrisico's op de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Het LCR geeft de nationale standaarden uit voor gezondheidsadviezen voor reizigers naar de (sub)tropen. Uiteindelijk is er altijd een persoonlijk advies nodig, bijvoorbeeld via het Reizigersspreekuur van de GGD of gespecialiseerde Travel Clinics. Ook de adressen hiervan zijn op de site van het LCR te vinden.

Veilig op reis

Reizen in sommige landen of streken kan risico's met zich meebrengen. Dat hoeft je er lang niet altijd van te weerhouden om op pad te gaan, maar bij een goede voorbereiding hoort wel dat je je op de hoogte stelt van eventuele risico's.

Dat kan via de site van Buitenlandse Zaken, het ministerie dat de bekende reisadviezen geeft. Niet alleen over de risico's in oorlogsgebieden, maar ook over andere zaken waar je ter plaatse rekening mee dient te houden, zoals kleine criminaliteit, de verkrijgbaarheid van brandstof, de eventueel gebrekkige kwaliteit van drinkwater, medische voorzieningen of binnenlandse vluchten.

Vakantie Zambia boeken

Via reserveringssites als Vakantie à la Carte kun je online vliegtickets, hotels, huurauto's boeken in Zambia en prijzen vergelijken. Het is eenvoudig om zo zelf een fly-drive in Zambia samen te stellen of bijvoorbeeld een vlucht plus een hotel voor de eerste nacht te boeken, zonder dat je gebonden bent aan de beperkingen van een vast pakket dat door een reisbureau wordt samengesteld.

Op het overzicht vakantie boeken Zambia staan ook reisorganisaties met last-minute aanbiedingen, pakketreizen, individuele rondreizen, groepsreizen en andere georganiseerde reizen in Zambia.

Aanbieders van bijzondere individuele reizen vind je op de reisbeurs. Veelal zijn het direct sellers die hun reizen rechtstreeks verkopen, zonder tussenkomst van een reisbureau.

Reisgidsen en kaarten

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten bestellen.

Reisboekwinkel.nl verkoopt niet alleen bekende reisgidsen als Lonely Planet, Rough Guide, Trotter en Dominicus, maar heeft ook een groot assortiment landkaarten, reisverhalen, fietsgidsen, wandelgidsen, woordenboeken, natuurgidsen en landen DVD's in diverse talen.

Shoestring Kras
Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden
Travel information Zambia