Landenlinks

Naar algemene links | ruillinks

Landenlinks zijn links naar sites in het land van bestemming, dus sites met eerstehands informatie, over bijvoorbeeld de veerdiensten in Griekenland of nationale parken in de VS.

Deze links zijn tips van reizigers, de beschrijving is gebaseerd op de informatie die onze bezoekers aanleveren. Zij worden dan ook met naam en woonplaats bij de link vermeld. De links worden geopend in een nieuw scherm.

Als een link niet meer up-to-date is, laat ons dat dan even weten: foute/verouderde link
Heb je zelf een tip voor een nuttige link: nieuwe link opgeven

Er zijn links naar nuttige sites in deze landen:
AustraliŽ
Canada
Frankrijk
Griekenland
Groot-BrittanniŽ
KroatiŽ
Noorwegen
Oostenrijk
Spanje
TsjechiŽ
Verenigde Staten
IJsland
Zambia
Zweden

 


AustraliŽ

NatureBase

Taal: Engels
Streek: West-AustraliŽ
Onderwerp: Nationale parken

Zeer complete en uitgebreide site van het Department of Conservation and Land Management, dat verantwoordelijk is voor het beheer van de Nationale Parken en Marine Parken in West-AustraliŽ. Deze site geeft veel info over klimaat, flora, fauna en andere interessante onderwerpen.

Een tip van: Diederik Wolthof uit Nieuw Amsterdam

Terug naar landenoverzichtNieuwe link opgeven

 

Canada

Parks Canada

Taal: Engels en Frans
Onderwerp: Nationale parken van Canada

Nuttige informatie over de nationale parken in Canada. Zoek alfabetisch op provincie of op de naam van het park. Per park erg veel informatie, zoals klimaat, trekkings, campings, hotelaccomodatie, wildlife enzovoorts. Via Online Guided Tour krijg je per park een rondleiding met fotootjes en beknopte informatie. Nog meer foto's vind je in de Picture Gallery van elk park.

Een tip van: Margriet Bakker uit Groningen

Victoria & Vancouver Island BC

Taal: Engels
Streek: British Columbia
Onderwerp: divers

Gedetailleerde info over Vancouver Island: de populairste attracties, weersvoorspellingen, kaarten, transport, tours, foto's en informatie over de geschiedenis van het eiland. Ook een afdeling met hotels, motels en bed & breakfast, met foto's, beschrijvingen en prijzen. Plus de mogelijkheid tot het aanvragen van info middels vragenlijsten. Antwoord kan een e-mail zijn of info wordt per post opgestuurd.

Een tip van: Hans van Wijck uit Spijkenisse

Terug naar landenoverzichtNieuwe link opgeven

 

Frankrijk

Provence Web

Taal: Frans en Engels.
Streek: Provence
Onderwerp: divers

Kaart van de Provence. Informatie over de departementen, stadjes en dorpen. Adressen van hotels, gites en campings, met beschrijvingen, prijsinformatie en mogelijkheid per e-mail te boeken. Hier heb ik mijn overnachtingsadres gevonden.

Een tip van: Gerrit de Kwaadste uit Amsterdam

Terug naar landenoverzichtNieuwe link opgeven

 

Griekenland

Interkriti

Taal: Engels.
Streek: Kreta
Onderwerp: divers

Interkriti biedt veel info op allerlei gebied. Kies voor 'aerial view' en je vliegt als het ware boven Kreta. Je kunt op allerlei plaatsen 'landen' en op die plek vind je dan informatie over die streek, foto's en tips en links. Ik heb er veel aan gehad: allerlei bezienswaardigheden rond Chania had ik anders misschien gemist, want die had ik nog nergens anders gezien.

Een tip van: Mariska Petri uit Haarlem

Greek Travel Pages

Taal: Engels.
Onderwerp: veerdiensten

Een overzicht krijgen van de binnenlandse veerdiensten in Griekenland is lastig, want er zijn veel verschillende maatschappijen. Op deze site zijn de gegevens van alle maatschappijen te vinden. Op het zoekformulier vul je in van welke haven je wilt vertrekken en waar je heen wilt, plus eventueel de datum waarop. Omdat de dienstregelingen nogal eens veranderen en vaak niet al te lang van tevoren bekend zijn, kun je het best de gegevens kort voor vertrek nog even checken.

Een tip van: Piet de Geus uit Amsterdam

Terug naar landenoverzichtNieuwe link opgeven

 

Groot-BrittanniŽ

Walking Britain

Taal: Engels.
Onderwerp: Wandelmogelijkheden in de UK

Site van het Britse Verkeersburo met veel informatie over wandelroutes. Via een inzoombare kaart kun je informate vinden over accomodatie onderweg. Het is de officiŽle site, dus ook alleen de officiŽle informatie. Kleine, alternatieve accomodatie zul je niet snel aantreffen, wel de jeugdherbergen. Leuk is de informatie over walkingfestivals. Verder links naar eventueel relevante pagina's.

Een tip van: Carla Heldens uit Amsterdam

Terug naar landenoverzichtNieuwe link opgeven

 

KroatiŽ

Croatian National Tourist Board

Taal: Engels, Duits
Onderwerp: divers

Een site met zeer veel praktische informatie over KroatiŽ: regio's, nationale parken, werelderfgoed, activiteiten van bergbeklimmen en duiken tot vissen en naturisme. Ook informatie over de Kroatische keuken, onderdak en evenementen ontbreekt niet.

Een tip van: Jan Leunis uit Dendermonde (B)

Terug naar landenoverzichtNieuwe link opgeven

 

Noorwegen

Skiinfo Norway

Taal: Deens, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Noors, Zweeds
Onderwerp: Skigebieden/Sneeuwhoogten

De site geeft uitgebreide informatie over alle skigebieden in Noorwegen: skipistes, weersvoorspelling, sneeuwhoogten, webcams, hotels/appartementen, etc. In het winterseizoen wordt de site dagelijks bijgewerkt met o.a. de weergegevens en de pistes die open zijn.

Een tip van: Ewald Wolffenbuttel uit Zoetermeer

Terug naar landenoverzichtNieuwe link opgeven

 

Oostenrijk

Austria Tourism

Taal: Duits en Engels.
Onderwerp: het hele land

De site van de Oostenrijkse VVV, u kunt er zelfs het geluid van de Oostenrijkse natuur beluisteren.

Een tip van: Adrie van den Hoek uit Den Haag

Terug naar landenoverzichtNieuwe link opgeven

 

Spanje

TurespaŮa

Taal: Spaans, Engels, Duits en Frans.
Onderwerp: Spanje land en volk

Wie in Spanje op zoek is naar een toffe streek, een goed hotel, een prima restaurant of wat dan ook vindt hier zeker voldoende informatie. Tevens een overzicht en beschrijving van World Heritage Sites, de Pelgrimsroute naar Santiago en de Zilverroute, alsmede openingstijden, prijzen en adressen van musea en monumenten. Omdat surfen vanaf de index veel weg heeft van een avontuurlijke puzzeltocht linken we meteen naar de Engelstalige sectie.

Een tip van: Vic Van Calster uit Kessel (B)

Sevilla online

Taal: Engels.
Onderwerp: Sevilla en Semana Santa/Feria de Avril

Info en tips om een van de mooiste steden van Spanje te bezoeken: Sevilla. Vooral tijdens de volkfeesten Semana Santa en Feria de Avril. Ook erg handig om van te voren hostels te bespreken; kan online!

Een tip van: Jane Lobbrecht uit Amsterdam

Terug naar landenoverzichtNieuwe link opgeven

 

TsjechiŽ

Prague Information Service

Taal: Tsechisch, Engels, Duits, Spaans en Italiaans.
Streek: Praag en de rest van TsjechiŽ
Onderwerp: Toerisme, openbaar vervoer, onderdak en andere tips

Objektieve info van het Praagse toeristenbureau over o.a. openbaar vervoer, bezienswaardigheden, theaters, clubs en verblijfsaccomodatie. Ik heb veel aan deze site gehad bij het plannen van m'n trip naar Praag. Men schroomt bijvoorbeeld niet om ook studenten-hotels te vermelden waar je 6 dollar per nacht betaalt, incl. ontbijt.

Een tip van: Peter R. Knaap uit Heerhugowaard

Terug naar landenoverzichtNieuwe link opgeven

 

Verenigde Staten

National Park Service

Taal: Engels.
Onderwerp: Alle nationale parken in de VS

Alle nationale parken van de VS staan op de zeer informatieve site van de National Park Service, met kaarten, openingstijden, bezienswaardigheden en nog een schat aan andere informatie. De Campground Reservation Information biedt de mogelijkheid om online 27.700 verschillende kampeerplaatsen op maar liefst 548 kampeerterreinen te reserveren. De genummerde plaatsen staan netjes op een plattegrond van de camping. Deze site is voor ons zeer bruikbaar geweest bij het plannen van onze reis door de USA.

Een tip van: Erik Gils uit Hilversum

Traveltex

Taal: Engels.
Onderwerp: Alles over Texas

Alle mogelijke informatie over Texas kun je (per streek en interessegebied) opzoeken in de Texas Tour Guide. Ook is het mogelijk accomodatie te boeken. Tevens kun je een gratis CD-rom met filmpjes over Texas aanvragen of een (eveneens gratis) brochure met veel foto's en beschrijvingen van bijna alle plaatsen in Texas. Bovendien is het mogelijk virtual postcards te versturen met afbeeldingen van het planten- of dierenleven danwel van landschappen uit Texas.

Een tip van: Jac. van den Broek uit Bladel

Terug naar landenoverzichtNieuwe link opgeven

 

IJsland

Vegagerdin (Public Roads Administration)

Taal: IJslands en Engels.
Onderwerp: Weer en wegcondities in IJsland

Informatie over de weercondities en de toestand van de wegen komt goed van pas bij een bezoek aan IJsland, vooral in voor- en najaar. Er zijn via deze site allerlei kaarten op te vragen waarop het recente weer staat aangegeven voor elk deel van IJsland. Op detailkaarten wordt veel informatie gegeven over de toestand van de wegen, wat vooral van belang is voor reizigers die het binnenland in trekken of het noorden van IJsland bezoeken. Er wordt exact aangegeven in welke conditie de wegen zich bevinden en of een weg bijvoorbeeld door sneeuwval is afgesloten.

Een tip van: John Lamens uit Vlaardingen

Terug naar landenoverzichtNieuwe link opgeven

 

Zambia

Zambia Tourism

Taal: Engels.
Onderwerp: Algemene- en specifieke informatie

Deze site van de Zambia Tourist Board bevat informatie voor zowel de individuele als de georganiseerde reiziger. Bijvoorbeeld over de Nationale Parken en de Victoria Falls, geografie (ook kaarten en plattegronden) en geschiedenis. Over 'wildlife' met name een prima overzicht van de vogelsoorten gerelateerd aan het soort landschap. Informatie over openbaar vervoer, maar ook 'waar kan ik met mijn Landrover benzine tanken?' Verwijzingen naar lokale en internationale touroperators die reizen in en naar het land verzorgen en een overzicht van alle overnachtingsmogelijkheden, van campings tot dure lodges, die vaak hun eigen site hebben.

Ik heb me erover verbaasd dat het toeristenbureau van zo'n arm land met een zeer slechte infrastructuur, zo'n website weet op te zetten. Het zit goed in elkaar, is up-to-date en wat ik er op twee bezoeken van heb gechecked klopte.

Een tip van: Thelma L. van den Hoonaard uit Den Haag

Terug naar landenoverzichtNieuwe link opgeven

 

Zweden

Smorgasbord

Taal: Engels.
Onderwerp: land, cultuur, weer, vervoer, etc.

Gedurende een reis van Zuid- naar Noord-Zweden, gepland via internet, heeft deze site zijn nut ruim bewezen. Veel informatie bleek de juiste te zijn en de telefoonnummers voor informatie klopten allemaal. Ik heb mede door deze site besloten door te rijden tot boven de poolcirkel en heb daar tijdens de reis geen moment spijt van gehad.

Een tip van: Walter Lang uit Amsterdam

Terug naar landenoverzichtNieuwe link opgeven

 

 

Nieuwe Landenlink opgeven

Wie een landenlink wil melden, nodigen we van harte uit om dat hier te doen:
Suggestie landenlink

Er is een apart formulier voor het aanmelden van een eigen website

N.B. De landenlinks zijn links naar sites met nuttige reisinformatie in het land van bestemming, bijvoorbeeld over de veerdiensten in Griekenland, het weer in AustraliŽ of de nationale parken in de VS. Links naar Nederlandse sites met informatie over een bepaald land nemen we dus niet op. We nemen bovendien alleen sites op die zelf informatie bevatten, dus geen sites die voornamelijk bestaan uit verwijzingen naar andere sites.

Landenlinks zijn tips van reizigers. De beschrijving van deze links is gebaseerd op de informatie die onze bezoekers aanleveren. Zij worden dan ook met naam en woonplaats bij de betreffende link vermeld.

Nieuwe agemene link opgeven

Wie een nieuwe algemene link wil melden, nodigen we van harte uit om dat hier te doen: Suggestie algemene link

Er is een apart formulier voor het aanmelden van een eigen website

Let op: we nemen alleen links op naar eerstehands informatie. Dus niet naar sites die vnl. uit verwijzingen naar informatie bestaan maar rechtstreeks naar de bron. Dit moeten bovendien professionele sites zijn, waarvan de informatie up-to-date wordt gehouden en toegankelijk is met alle gangbare browsers. (We nemen dus geen links op naar persoonlijke homepages, ook niet als ze schuil gaan achter een virtueel adres.)

We nemen geen links op naar aanbieders van reizen, accomodatie e.d.
Zij kunnen terecht op de reisbeurs

Terug naar landenoverzicht