-> Argentiniëonline
Nieuwsbrief Off The Beaten Track travel magazine: travelogues & travel stories Argentina
Vakantie Argentinië boeken

Vakantie Argentinië

Reisverslagen van Argentinië-reizen

Er zijn 3 uitgebreide reisverslagen van reizen door Argentinië. Deze reiservaringen zijn geïllustreerd met 92 fraaie foto's. Alle reisverhalen zijn geschreven door reizigers (schrijf ook een verslag!) en hebben een aparte pagina met praktische reisinformatie en reistips over reizen in Argentinië.

Voor het boeken van een vakantie in Argentinië is er een overzicht van vliegtickets, hotels, huurauto's, 38 rondreizen en reisorganisaties.

Fietsvakantie Argentinië

Over de pampa's en door de uitlopers van de Andes

verslag Fietsvakantie Argentinië met 44 foto's
Van Buenos Aires door een glooiend landschap de Rio Paraná volgen naar Rosario, tot waar de zeeschepen komen. Over de pampa's, waar die heerlijke Argentijnse biefstuk vandaan komt, naar Córdoba en dan een rondje door de Sierras de Córdoba, met zijn vele oude estancias; jezuïten-kerken met boerderij. In het noorden vanaf Salta over de flanken van de Andes door afwisselende landschappen langs o.a. Quebrada de Cafayate en Amaicha del Valle. 44 foto's.
Fietsvakantie Argentinië praktisch

Reisverslag & foto's: Aart & Gerrie Dijkzeul

Fly-drive Argentinië

Van de subtropen naar de zuidelijkste stad ter wereld

verslag Fly-drive Argentinië met 33 foto's
Van het merengebied bij Bariloche over Ruta 40 door de droge uitlopers van de Andes zuidwaards naar de gletsjers van natuurpark Los Glaciares bij El Calafate. Per vliegtuig naar Ushuaia voor een boottocht op het Beaglekanaal tussen zeeleeuwen en pinguïs. Noordwaarts over Ruta 3 door Patagonië, dat aan de Chileense kant mooier is. Ook op Peninsula Valdez leven pinguïs en zeeleeuwen. Via Buenos Aires naar Mendoza en de Andes. 33 foto's.
Fly-drive Argentinië praktisch

Reisverslag: Ankie Kaskens. Foto's: Peter Kaskens

Rondreis Patagonië

Onze ogen vallen bijna uit hun kassen, wat is dit mooi

verslag Rondreis Patagonië met 15 foto's
In Patagonië is veel te zien en te beleven, zoals varen tussen zeehonden en walvissen in het Beagle Canal, tussen pinguïns lopen op Isla Yecapasela, kijken hoe bevers dammen maken in Vuurland, voor de blauwe ijsmuren van gletsjer Perito Moreno langs varen, naar het basiskamp van de Fitz Roy klimmen en een biertje drinken in Ushuaia, de zuidelijkste stad ter wereld. 15 foto's.
Rondreis Patagonië praktisch

Reisverslag & foto's: Kim Verhees

Reisverhalen deels over Argentinië

De reizen in onderstaande reisverhalen gaan voornamelijk door andere landen maar tijdens die reis wordt ook Argentinië bezocht.

Antarctica

Expeditiecruise naar het Antarctisch Schiereiland

verslag Antarctica met 34 foto's
Vanuit Ushuaia in Argentinië met de Grigoriy Mikheev via de ruige Drake Passage naar het Antarctisch Schiereiland, waar je je een pad moet banen tussen de zeehonden en pinguïns. Met Zodiacs vlak langs de prachtige ijsbergen van Antarctica, waarop vaak zeeleeuwen en zeeluipaarden liggen. Regelmatig duiken imposante walvissen op. Alleen jammer dat het postkantoor van de Zuidpool net dicht is. 34 foto's.
Expeditie-cruise Antarctica praktisch

Reisverslag: Margo Dierick. Foto's: Erik Aalbers


Nieuwsbrief reisverslagen
Voortdurend verschijnen er reisverslagen over interessante bestemmingen. Blijf op de hoogte via onze gratis nieuwsbrief.
Schrijf ook een reisverslag
Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle 506 reisverslagen zijn geschreven door reizigers. Schrijf ook een verslag over Argentinië of een ander land.
Bijzondere reizen
Op de reisbeurs vind je tientallen reisorganisaties met bijzondere reizen.

 

Reisgidsen en landkaarten Argentinië

Reisgidsen en landkaarten van Argentinië zijn online te bestellen bij reisboekwinkel.nl. Niet alleen de bekende binnen- en buitenlandse series maar bijvoorbeeld ook natuurgidsen en speciale gidsen voor fietsers en wandelaars.

Anders Reizen Argentinië - Vakantie buiten de gebaande paden (reisverslagen/reisverhalen)