Nieuwsbrief Off The Beaten Track travel magazine: travelogues & travel stories Australia
Vakantie Australië boeken

Vakantie Australië

Reisverslagen van Australië-reizen

Er zijn 13 uitgebreide reisverslagen van reizen door Australië. Deze reiservaringen zijn geïllustreerd met 337 fraaie foto's. Alle reisverhalen zijn geschreven door reizigers (schrijf ook een verslag!) en hebben een aparte pagina met praktische reisinformatie en reistips over reizen in Australië.

Voor het boeken van een vakantie in Australië is er een overzicht van vliegtickets, hotels, huurauto's, 39 rondreizen en reisorganisaties.

Dwars door Australië

Als de zon opkomt huppen buiten kangoeroes

verslag Dwars door Australië met 29 foto's
Meer dan 15.000 km met 4WD campers, per vliegtuig en trein kris kras door het ruige Australië, vaak over onverharde wegen en particuliere weggetjes. Wie er de tijd voor heeft hoeft minder te kiezen en bezoekt bijna alle interessante steden en natuurgebieden. Van de woestijn tot het regenwoud en van bergriviertjes tot de oceaan. 29 foto's.
Dwars door Australië praktisch

Reisverslag & foto's: Diederik Wolthoff

Northern Territory

Fly-drive van Darwin naar Alice Springs

verslag Northern Territory met 39 foto's
Over de Stuart Highway van Darwin naar Alice Springs: langs termietenheuvels, pre-historische tekeningen en de Yellow Waters in Kakadu, de ruige Katerine Gorge en de ronde Devils Marbles door de eindeloze outback naar het red center voor een tocht naar Kata Tjuta (de Olgas) en de rode rotsen van de Valley of the Winds, Uluru (Ayers Rock) en de al even rode Kings Canyon met de oase Garden of Eden. 39 foto's.
Fly-drive Northern Territory praktisch

Reisverslag: Ankie Kaskens. Foto's: Peter Kaskens

Northern Territory

Per camper langs kloven, rivieren, bergen en watervallen

verslag Northern Territory met 35 foto's
Het Northern Territory is 32 keer zo groot als Nederland, heeft slechts 200.000 inwoners maar tientallen beschermde gebieden, waaronder een groot deel van de onvruchtbare Outback met hoogtepunten als Alice Springs, Ayers Rock (Uluru), Katherine River Gorge, Kings Canyon, de Olgas (Kata Tjuta) en de MacDonald Range. De ruige natuur is prima per camper te verkennen. 35 foto's.
Northern Territory praktisch

Reisverslag & foto's: Geja Rijsman

Oostkust Australië

Fly-drive van Cairns naar Sydney

verslag Oostkust Australië met 36 foto's
Van het regenwoud en de mongrovebossen rond Cairns naar het Great Barrier Reef om tussen de vissen te snorkelen. Door de tropische Atherton Tablelands naar de lavabuizen van Undurra en over de Beef Road naar Charter Towers en via Airlie Beach naar de Whitsunday Islands. Via het regenwoud van Eungella de dolfijnen en walvissen rond Fraser Island. Via Brisbane en de Blue Mountains naar Sydney. 36 foto's.
Fly-drive oostkust Australië praktisch

Reisverslag: Ankie Kaskens. Foto's: Peter Kaskens

Queensland

Langs de kust van Brisbane naar Cairns

verslag Queensland met 42 foto's
Voor Queensland ligt het Great Barrier Reef. Fraser Island bestaat uit zand, regenwoud en kristalheldere meren. Bij Rockhampton is een grot met vleermuizen. Blackwater en de Gemsfields zijn een centrum van mijnbouw. De Whitsunday Islands worden sfeervol bezocht per tweemaster en in Undara vormden enorme lavastromen tunnels. Tot slot tussen Cairns en Kurunda per trein en skyrail langs watervallen en regenwoud. 42 foto's.
Van Brisbane naar Cairns praktisch

Reisverslag & foto's: Wim van den Broek

De oostkust

Langs de Pacific van Sydney naar Cairns

verslag De oostkust met 14 foto's
De Australische oostkust is erg afwisselend: hagelwitte stranden waar schildpadden eieren leggen, bergen met watervallen, ananas- en bananenplantages, tropische regenwouden en natuurlijk het Great Barrier Reef. Daartussen enkele steden met wolkenkrabbers. 14 foto's.
De oostkust praktisch

Reisverslag & foto's: Cees Geuzebroek

Door de Outback

Van Adelaïde naar Ayers Rock

verslag Door de Outback met 9 foto's
Een treinreis met de Ghan brengt je comfortabel van Adelaïde naar Alice Springs. In het oneindige lege landschap van de Outback ligt MacDonnels Park, met Simsons Gap, Standley Chasm en Ellery Creek Big Hole. Eindeloze wegen leiden naar Ayers Rock, met de spectaculaire zonsopkomst. 9 foto's.
Door de Outback praktisch

Reisverslag & foto's: Cees Geuzebroek

The Red Centre

Trektocht door het rode hart van Australië

verslag The Red Centre met 19 foto's
In aboriginal-gebied Ayers Rock beklimmen, in The Valley of the Winds tussen bolvormige rotsen wandelen, in Kings Canyon langs overhangende rotsen en afgronden en vervolgens ook nog door Palms Valley en de smalle kloven in de West MacDonnel Ranges... Noem het met recht een 'Australian Outback Experience'. 19 foto's.
The Red Centre praktisch

Reisverslag & foto's: Tineke van Stipriaan

Stedentrip Sydney

Het Opera House met daarachter de Harbour Bridge

verslag Stedentrip Sydney met 8 foto's
Het bekendst is Sydney vanwege dat ene uitzicht: de skyline met wolkenkrabbers, het Opera House en de Harbour Bridge. Die brug kun je zelfs beklimmen. Verder biedt de stad o.a.: stranden en baaien, restaurantjes van talloze nationaliteiten en enorme shopping centers. 8 foto's.
Stedentrip Sydney praktisch

Reisverslag & foto's: Cees Geuzebroek

Rondreis West-Australië

Spectaculaire rotskusten en eindeloze stranden

verslag Rondreis West-Australië met 13 foto's
West-Australië is vooral leeg: op een derde van het continent wonen buiten Perth slechts 200.000 mensen. Het binnenland met bergen, kloven, watervallen, eeuwenoude bomen en bovenal heel veel zand is fascinerend, de kusten zijn spectaculair met eindeloze stranden en imponerende rotspartijen. 13 foto's.
Rondreis West-Australië praktisch

Reisverslag & foto's: Sjoerd & Betty Flameling

Zuidoost Australië

Fly-drive van Sydney naar Adelaide

verslag Zuidoost Australië met 34 foto's
Fly-drive van Sydney, met zijn Opera House en Harbour Bridge, via hoofdstad Canberra en Melbourne naar Phillips Island voor een parade van kibbelende en kiftende pinguïns. Over de Great Ocean Road langs ruige rotskusten naar de watervallen en bergen van The Grampians en het zoutmeer en de duinen van Mungo NP. Via de wijngaarden van Barossa Valley naar Kangaroo Island en Adelaide. 34 foto's.
Fly-drive zuidoost Australië praktisch

Reisverslag: Ankie Kaskens. Foto's: Peter Kaskens

Zuidoost Australië

Van Adelaide naar Byron Bay

verslag Zuidoost Australië met 41 foto's
Op Kangaroo Island kijken naar koala's, zeeleeuwen en grotten. Dan via roze zoutmeren en verdroogde vlakten en over de Great Ocean Road langs kliffen en rotsformaties om via verlaten baaien en tropisch regenwoud in Sydney te belanden om daar de Harbour Bridge te beklimmen. Via de watervallen en eucalyptuswouden van de Blue Mountains verder naar Byron Bay, een surfparadijs op het meest oostelijke puntje van Australië. 41 foto's.
Van Adelaide naar Byron Bay praktisch

Reisverslag & foto's: Wim van den Broek

Zuidoost Australië

Van Adelaide naar Sydney

verslag Zuidoost Australië met 18 foto's
Het zuidoosten van Australië, tussen Adelaide en Sydney, wijkt sterk af van het beeld dat we van dit continent hebben. Hier geen woestijnen maar een gevarieerd landschap met bossen, bergen, grotten, zoutmeren, prachtige kusten en zelfs regenwouden. En naast de twee grote steden vooral kleine dorpjes. 18 foto's.
Zuidoost Australië praktisch

Reisverslag & foto's: Leon Punt


Nieuwsbrief reisverslagen
Voortdurend verschijnen er reisverslagen over interessante bestemmingen. Blijf op de hoogte via onze gratis nieuwsbrief.
Schrijf ook een reisverslag
Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle 506 reisverslagen zijn geschreven door reizigers. Schrijf ook een verslag over Australië of een ander land.
Bijzondere reizen
Op de reisbeurs vind je tientallen reisorganisaties met bijzondere reizen.

 

Reisgidsen en landkaarten Australië

Reisgidsen en landkaarten van Australië zijn online te bestellen bij reisboekwinkel.nl. Niet alleen de bekende binnen- en buitenlandse series maar bijvoorbeeld ook natuurgidsen en speciale gidsen voor fietsers en wandelaars.

Anders Reizen Australië - Vakantie buiten de gebaande paden (reisverslagen/reisverhalen)