-> Cambodjaonline
Nieuwsbrief Off The Beaten Track travel magazine: travelogues & travel stories Cambodia
Vakantie Cambodja boeken

Vakantie Cambodja

Reisverslagen van Cambodja-reizen

Er zijn 2 uitgebreide reisverslagen van reizen door Cambodja. Deze reiservaringen zijn geïllustreerd met 31 fraaie foto's. Alle reisverhalen zijn geschreven door reizigers (schrijf ook een verslag!) en hebben een aparte pagina met praktische reisinformatie en reistips over reizen in Cambodja.

Voor het boeken van een vakantie in Cambodja is er een overzicht van vliegtickets, hotels, 51 rondreizen en reisorganisaties.

Fietsvakantie Cambodja

Fietsvakantie Bangkok - Saigon I

verslag Fietsvakantie Cambodja met 17 foto's
Fietsen over stoffige wegen met kuilen zo groot dat je er in kunt kamperen, langs rijstvelden en dorpen waar de hutjes geen stromend water hebben en een accu voor de stroom zorgt. In Cambodja is veel meer te zien dan hoogtepunten als de tempels en paleizen van Angkor bij Siem Reap en die van Phnom Penh: koeien en buffels op het land, kippen (in bosjes van 20) en varkens achter op de brommer. De zwaarste belasting: het zwaaien en het beantwoorden van de hello's die je links en rechts om de oren klinken. 17 foto's.
Fietsvakantie Cambodja praktisch

Reisverslag & foto's: Aart & Gerrie Dijkzeul

Rondreis Cambodja

Een door oorlog en terreur verscheurd land

verslag Rondreis Cambodja met 14 foto's
Phnom Penh, de drukke en chaotische hoofdstad, heeft prachtige paleizen. Het 25 km2 grote Angkor Wat bij Siem Reap, met tempels uit de 6e tot 13e eeuw, wordt tot de wereldwonderen gerekend. Maar Cambodja is ook een arm land, waar de gevolgen van oorlog en terreur nog duidelijk voelbaar zijn. 14 foto's.
Door oorlog en terreur verscheurd land praktisch

Reisverslag & foto's: Marcel Jacobs

Reisverhalen deels over Cambodja

De reizen in onderstaande reisverhalen gaan voornamelijk door andere landen maar tijdens die reis wordt ook Cambodja bezocht.

Laos van noord naar zuid

Van de bergvolkeren naar de Mekongdelta

verslag Laos van noord naar zuid met 43 foto's
Na een trektocht langs bergvolken in het noorden per boot over de Ou, via de Pac Ou-grotten vol boeddhabeelden naar Luang Prabang. Vervolgens de Vlakte der Kruiken bij Phonsavan. Vanuit Vang Vieng per mountainbike door rijstvelden en per kajak door stroomversnellingen. In hoofdstad Vientiane de overwinningspoort Patuxai bekijken en dan in Hinboun Natuurpark met een bootje over de ondergrondse Nam Khong Lor-rivier. Vanuit Paksé varend over de Mekong naar het tempelcomplex Wat Phu en alweer per boot naar Khone-eiland, een paradijs met wuivende palmen en watervallen in de Mekongdelta. Tot slot in Cambodja de imposante tempels van Angkor Wat bekijken. 43 foto's.
Laos van noord naar zuid praktisch

Reisverslag: Ina Kuipers. Foto's: Herman Hoekstra

Zuid-Thailand

Een beetje toerisme, een beetje oorspronkelijk Thailand

verslag Zuid-Thailand met 12 foto's
Vanaf Laem Ngob varen de boten naar Koh Chang, waar tussen de palmen langs zee hutjes op palen staan. Ideaal om in de hangmat tot rust te komen. Koh Kong in Cambodja is een typische grensplaats. Trat is een stadje om het Thailand van de Thai te ontdekken: hectisch en lawaaiig, maar toch aangenaam. Ban Phe met zijn stille stranden en vissersbootjes vormt een goede afsluiter. 12 foto's.
Zuid-Thailand praktisch

Reisverslag & foto's: Rob van Iren


Nieuwsbrief reisverslagen
Voortdurend verschijnen er reisverslagen over interessante bestemmingen. Blijf op de hoogte via onze gratis nieuwsbrief.
Schrijf ook een reisverslag
Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle 506 reisverslagen zijn geschreven door reizigers. Schrijf ook een verslag over Cambodja of een ander land.
Bijzondere reizen
Op de reisbeurs vind je tientallen reisorganisaties met bijzondere reizen.

 

Reisgidsen en landkaarten Cambodja

Reisgidsen en landkaarten van Cambodja zijn online te bestellen bij reisboekwinkel.nl. Niet alleen de bekende binnen- en buitenlandse series maar bijvoorbeeld ook natuurgidsen en speciale gidsen voor fietsers en wandelaars.

Anders Reizen Cambodja - Vakantie buiten de gebaande paden (reisverslagen/reisverhalen)