-> Canadaonline
Nieuwsbrief Off The Beaten Track travel magazine: travelogues & travel stories Canada
Vakantie Canada boeken

Vakantie Canada

Reisverslagen van Canada-reizen

Er zijn 9 uitgebreide reisverslagen van reizen door Canada. Deze reiservaringen zijn geïllustreerd met 257 fraaie foto's. Alle reisverhalen zijn geschreven door reizigers (schrijf ook een verslag!) en hebben een aparte pagina met praktische reisinformatie en reistips over reizen in Canada.

Voor het boeken van een vakantie in Canada is er een overzicht van vliegtickets, hotels, huurauto's, 91 rondreizen en reisorganisaties.

Alberta, Canada

Uitzonderlijke vergezichten in de Rocky Mountains

verslag Alberta, Canada met 21 foto's
In Alberta liggen de Rocky Mountains, met de nationale parken Jasper en Banff. Bergen worden gespiegeld in het gladde water van de meren. Inderdaad, als op de ansichtkaarten. Buiten de parken zijn de vergezichten niet minder indrukwekkend. Wel moet je oppassen voor grizzly's en andere gevaarlijke beren. Een variant op fluiten in het donker, is het luidkeels zingen van rugbyliedjes. 21 foto's.
De vergezichten van Alberta praktisch

Reisverslag: Ton Spil. Foto's: Ton Spil & Peter Lagendijk

Rondreis Zuidwest Canada

Bergen, bossen, watervallen en meren

verslag Rondreis Zuidwest Canada met 20 foto's
Met een huurauto door het zuidwesten van Canada. Een omgeving variërend van grasland tot hoge bergen met gletsjers, uitgestrekte bossen met watervallen en meren. Hier en daar is een museumdorp of staat nog een houten fort uit de tijd van de eerste kolonisten, waar je kunt zien hoe hier in die tijd werd geleefd. 20 foto's.
Rondreis Zuidwest Canada praktisch

Reisverslag & foto's: Leon Punt

Fly-drive West-Canada

Van Vancouver Island naar de Rocky Mountains

verslag Fly-drive West-Canada met 43 foto's
Na een rondrit over het weelderig groene Vancouver Island dat zelfs regenwouden kent met de veerboot noordwaarts naar Prince Rubert bij de grens met Alaska. Via Smithers en Prince George naar de gletsjers, watervallen en bergmeren van Jasper en Banff in de Rocky Mountains. Tot slot een bezoek aan Drumheller, ooit een tropische vlakte vol dinosaurussen. 43 foto's.
Fly-drive West-Canada praktisch

Reisverslag & foto's: Marianne Bekkering

Van Calgary naar Vancouver

Fly & drive British Colombia en Alberta II

verslag Van Calgary naar Vancouver met 35 foto's
Van Calgary de Rocky Mountains in, waar een grizzlybeer opduikt. Via Banff over de Icefield Parkway langs gletsjers, rivieren en kloven. Bij Jasper vechten elks om hun territorium en rond Clearwater liggen hoge watervallen, waar je te paard heen kunt. Met een watervliegtuigje over de besneeuwde toppen rond Whistler. Voor de kust van Vancouver orka's, grijze walvissen en zeehonden spotten. 35 foto's.
Fly & drive Calgary - Vancouver praktisch

Reisverslag: Anje M. Oosterhuis. Foto's: Arjan Bolks & Anje M. Oosterhuis

Van Vancouver naar Calgary

Fly & drive British Colombia en Alberta I

verslag Van Vancouver naar Calgary met 21 foto's
Door het ene natuurpark na het andere de Rocky Mountains in. Langs riveren, watervallen, gletsjers, bergmeren en eindeloze bossen waar eekhoorns, moeflons, elanden en beren leven. Van Vancouver via Penticton, Nelson, Golden en Banff naar Calgary is er niet alleen erg veel te zien maar ook te doen, zoals: kanoën, wandelen, raften en zwemmen in warmwaterbronnen. 21 foto's.
Fly & drive Vancouver - Calgary praktisch

Reisverslag: Anje M. Oosterhuis. Foto's: Arjan Bolks & Anje M. Oosterhuis

Rondreis door Canada

Eindeloze bossen, meren en besneeuwde toppen

verslag Rondreis door Canada met 21 foto's
Tot in de zomer ligt er nog sneeuw in de bergen. Op een rondreis door de nationale parken zie je tussen de talloze bomen bruisende rivieren, klaterende watervallen en witte toppen. Grote delen zijn per trein ontsloten. Overal sleuren locomotieven aan kilometerlange ladingen kaphout. 21 foto's.
Bossen, meren en besneeuwde toppen praktisch

Reisverslag & foto's: Raymond van Beek

Stedentrip Toronto

Een van de meest multiculturele steden

verslag Stedentrip Toronto met 21 foto's
Toronto is een van de meest multiculturele steden ter wereld: bijna de helft van de bevolking is van buitenlandse afkomst. Vanaf Lake Ontario heb je een mooi uitzicht op de skyline met de 553 m hoge CN-tower. Vanaf die toren is het uitzicht op de stad al even fraai. Niet ver liggen de spectaculaire Niagara-watervallen op de grens met de VS. In de omgeving liggen de Niagara Wineries en het pittoreske stadje Niagara-on-the-Lake. 21 foto's.
Stedentrip Toronto praktisch

Reisverslag & foto's: Angélique Woudenberg

Oost-Canada

Vier bevers zijn de doorgebroken dam aan het herstellen

verslag Oost-Canada met 28 foto's
In Oost-Canada (Quebec en Ontario) liggen interessante steden als Toronto, Ottawa en Quebec City. Bovendien zijn er talloze natuurgebieden, zoals Algonquin National Park, La Mauricie National Park en Reserve Faunique du Saint-Maurice waar elanden, bevers, eekhoorns en boomstekelvarkens leven. Ook de Niagara watervallen vormen een hoogtepunt. 28 foto's.
Oost-Canada praktisch

Reisverslag & foto's: Geja Rijsman

Canada's walvissenspeeltuin

Quebec, Ontario, New Brunswick en Nova Scotia

verslag Canada's walvissenspeeltuin met 47 foto's
Van Toronto via de Niagara Falls en de meren met bevers in Algonquin Provincial Park naar Ottawa, Montréal en Quebec. In Tadoussac op zoek naar walvissen de Saint Lawrence-rivier en de Gaguenay-fjord. Met de ferry naar Gaspesie en via de Grand Falls en Saint John naar Brier Island in Nova Scotia, Canada's speeltuin voor walvissen. Tot slot via Lunenburg naar Halifax. 47 foto's.
Canada's walvissenspeeltuin praktisch

Reisverslag: Anje M. Oosterhuis. Foto's: Arjan Bolks & Anje M. Oosterhuis

Reisverhalen deels over Canada

De reizen in onderstaande reisverhalen gaan voornamelijk door andere landen maar tijdens die reis wordt ook Canada bezocht.

Per camper door Alaska en Yukon

Uitgestrekte gebieden waar nooit een mens komt

verslag Per camper door Alaska en Yukon met 40 foto's
Aan de noordkust van het Kenai-schiereiland heilbot vangen, terwijl dolfijnen en walvissen langszwemmen. Met de camper rond Denali National Park, langs witte bergtoppen, meren, gletsjers, watervallen en bossen met elanden, rendieren en berggeiten. Zeehonden dobberen op ijsschotsen en zeeotters spelen tijdens een boottocht langs gletsjers aan de Prince William Sound. Terug in Kenai op berensafari naar Katmai, aan de overkant van de Cook Inlet. Grizzly's lopen op 5 meter langs. 40 foto's.
Fly-drive Alaska en Yukon praktisch

Reisverslag & foto's: Jacob & Lieneke Reitsma

Van Alaska naar Panama

25.000 km langs de westkust van Amerika

verslag Van Alaska naar Panama met 22 foto's
Vanaf het meest noordelijke puntje van Alaska door het westen van Amerika naar Panama City: in totaal 25.000 km, deels in een 23 jaar oude Chrysler New Yorker. Alsof je in je eigen road movie door Canada, de VS, Mexico, Belize, Guatemala, El Salvador, Honduras, Nicaragua, Costa Rica en Panama toert. 22 foto's.
Van Alaska naar Panama praktisch

Reisverslag & foto's: Emilie de Jonge & Hendrik-Jan van der Woerd


Nieuwsbrief reisverslagen
Voortdurend verschijnen er reisverslagen over interessante bestemmingen. Blijf op de hoogte via onze gratis nieuwsbrief.
Schrijf ook een reisverslag
Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle 506 reisverslagen zijn geschreven door reizigers. Schrijf ook een verslag over Canada of een ander land.
Bijzondere reizen
Op de reisbeurs vind je tientallen reisorganisaties met bijzondere reizen.

 

Reisgidsen en landkaarten Canada

Reisgidsen en landkaarten van Canada zijn online te bestellen bij reisboekwinkel.nl. Niet alleen de bekende binnen- en buitenlandse series maar bijvoorbeeld ook natuurgidsen en speciale gidsen voor fietsers en wandelaars.

Anders Reizen Canada - Vakantie buiten de gebaande paden (reisverslagen/reisverhalen)