China Online -> Tiara Tours
Nieuwsbrief Off The Beaten Track travel magazine: travelogues & travel stories China
Vakantie China boeken

Vakantie China

Reisverslagen van China-reizen

Er zijn 13 uitgebreide reisverslagen van reizen door China. Deze reiservaringen zijn geïllustreerd met 324 fraaie foto's. Alle reisverhalen zijn geschreven door reizigers (schrijf ook een verslag!) en hebben een aparte pagina met praktische reisinformatie en reistips over reizen in China.

Voor het boeken van een vakantie in China is er een overzicht van vliegtickets, hotels, huurauto's, 101 rondreizen en reisorganisaties.

Er zijn ook 5 reisverslagen over Tibet

Van Beijing naar Tibet

6000 terracotta-soldaten staan in slagorde

verslag Van Beijing naar Tibet met 19 foto's
Cultuur in Beijing: Verboden Stad, Zomerpaleis en Tempel van de Hemel. Daarna de Muur beklimmen. In Xian wacht het terracottaleger en staat een moskee in Chinese stijl. Westwaarts wordt de sfeer steeds Tibetaanser, met geelmutsmonniken in Labrang en het Kumbumklooster in Taerse. 19 foto's.
Van Beijing naar Tibet praktisch

Reisverslag: Ina Kuipers. Foto's: Herman Hoekstra

Stedentrip Beijing II

Traditionele hutongs maken plaats voor flats

verslag Stedentrip Beijing II met 20 foto's
Beijing heeft genoeg te bieden voor een week, zoals de Verboden Stad, de Drumtoren en de Klokkentoren, de Lamatempel en de Confuciustempel, het Keizerlijk College, het Tiantan-park en het Zomerpaleis. Dan zijn er nog de kleurrijke hutongs, de bijna verdwenen steegjes. En het dal met de Ming-graven en de Chinese muur zijn in een dag te bereizen. 20 foto's.
Stedentrip Beijing praktisch

Reisverslag & foto's: Geja Rijsman

Stedentrip Beijing

De hoofdstad van de tegenstellingen

verslag Stedentrip Beijing met 13 foto's
China's hoofdstad herbergt niet alleen het Plein van de Hemelse Vrede, de Verboden Stad, het Zomerpaleis en het Sun Yat Senpark maar ook een doolhof van steegjes vol winkeltjes, langs razende riksja's en brutale verkopers. Ook 's avonds leeft de stad. De Muur is per bus te bereiken. 13 foto's.
Stedentrip Beijing praktisch

Reisverslag & foto's: Ralph van Wolffelaar

Rondreis Gansu, Sichuan, Yunnan

Rond de dorpen staan tenten en yaks van de nomaden

verslag Rondreis Gansu, Sichuan, Yunnan met 37 foto's
Op 2000 tot 3800 meter hoogte door de bergen van Gansu, Sichuan en Yunnan reizend valt op hoe Tibetaans dit deel van China nog is. Ook leven er volken als de Naxi en Bai. En overal staan tenten van de nomaden die met hun kudden yaks door het hoogland zwerven. Naast boeddhistische tempels, kloosters en pagodes zijn er ook moskeeën, die er erg Chinees uitzien. 37 foto's.
Rondreis Gansu, Sichuan, Yunnan praktisch

Reisverslag & foto's: Simone Haller

Fietsvakantie Sichuan II

Door de oostelijke uitlopers van de Himalaya

verslag Fietsvakantie Sichuan II met 62 foto's
Fietsvakantie door de oostelijke uitlopers van de Himalaya van de Autonome Tibetaanse Prefectuur Ganzi in de Chinese provincie Sichuan. Over passen met gebedsvlaggen en door de Rongpatsavallei vol kloosters, mooie dorpen en wilde rivieren via het gletsjermeer Yilhun Lhatso naar het achter de 5.000 m hoge Tro La-pas gelegen Dege. Via even onherbergzame landschappen via Bamei, Tagong en Kangding naar Chengdu. 62 foto's.
Fietsvakantie Sichuan II praktisch

Reisverslag & foto's: Ed Buijs

Fietsvakantie Sichuan I

Over de oostelijke Tibetaanse hoogvlakte

verslag Fietsvakantie Sichuan I met 36 foto's
Fietsvakantie over de oostelijke Tibetaanse hoogvlakte van de Autonome Tibetaanse Prefectuur Ganzi in de Chinese provincie Sichuan. Van de groene graslanden rond de eerste bocht in de Gele Rivier langs kloosters en pagodes naar bergdorpen als Baiwan waar de Qiang ooit heer en meester waren. Larung Gar, op 4 km hoogte, is een geïmproviseerde campus met 8.000 boeddhistische studenten. 36 foto's.
Fietsvakantie Sichuan I praktisch

Reisverslag & foto's: Ed Buijs

De Trans-Mantsjoerije Expres

Met de trein van Peking naar Moskou

verslag De Trans-Mantsjoerije Expres met 15 foto's
In een park in Peking worden geen honden uitgelaten maar vogeltjes. Onderweg scharrelen koeien over het perron. In de coupé drink je Chinees bier en Koreaanse wodka met mensen van uiteenlopende nationaliteiten. Uiteindelijk beland je op het het Rode Plein. Inderdaad, reizen met de Trans-Mantsjoerije Expres is een belevenis. 15 foto's.
De Trans-Mantsjoerije Expres praktisch

Reisverslag & foto's: Herbert Groot Jebbink

De Trans-Mongolië Expres

Met de trein van Moskou naar Peking

verslag De Trans-Mongolië Expres met 12 foto's
De Trans-Mongolië Expres rijdt in zeven dagen door evenveel tijdzones van Moskou via Siberië en Mongolië naar Peking. Je kijkt je ogen uit tijdens de achtduizend kilometer lange treinreis. Niet alleen uit het raam, want het leven in de trein zelf is ook een wereld op zich, die veel weg heeft van een rommelmarkt. 12 foto's.
De Trans-Mongolië Expres praktisch

Reisverslag & foto's: Ralph van Wolffelaar

De Zijderoute (III)

Kashgar, marktstadje in Xingjiang

verslag De Zijderoute (III) met 13 foto's
Op de zondagsmarkt van Kashgar waan je je een eeuw terug in de tijd. Tussen de ezelkarren snuif je de geur op van vrachten knoflookknollen en van versgezaagd populierenhout. Maar naast ezels, geiten, schapen, kippen, paarden en kamelen worden ook TV's verkocht en ghettoblasters. 13 foto's.
Kashgar, marktstadje in Xingjiang praktisch

Reisverslag & foto's: Chris van Es

Cruise over de Yangtze

650 km varen van Yichang naar Chongqing

verslag Cruise over de Yangtze met 30 foto's
Vooral Chinese toeristen bevolken de cruiseschepen op de Yangtze, die tussen steile kalkrotswanden door het mooie drieklovengebied varen. Aan boord wordt mahjong gespeeld, informatie schalt in het Chinees uit megafoons en ook het menu is niet vertaald. Overal langs de 650 km lange route van Yichang naar Chongqing zijn de gevolgen zichtbaar van de Drieklovendam, de grootste waterkrachtcentrale ter wereld. Dit hele gebied wordt een groot stuwmeer van duizend vierkante kilometer. Het water achter de 185 meter hoge dam is al 140 meter gestegen, dat wordt 175 meter. Overal verdwijnen huizen onder water, halve steden worden afgebroken. Zo'n 2 miljoen mensen moeten verhuizen. 30 foto's.
Cruise over de Yangtze praktisch

Reisverslag & foto's: Ciska van Geer

Kleurrijk Yunnan

Tempels en pagodes in een prachtig berglandschap

verslag Kleurrijk Yunnan met 29 foto's
In de Zuid-Chinese provincie Yunnan is het toerisme in opkomst. Dat merk je in steden als Kunming, Lijian en Dali. Ook de wandeling door de ruige Tiger Leaping Gorge met zijn 3000 meter hoge wanden wordt steeds populairder. Maar in de dorpjes leven de talrijke minderheden van deze grensprovincie nog hun gewone leven. De bruiloft van Chinese kennissen geeft een bijzonder beeld van het leven in Yunnan. 29 foto's.
Kleurrijk Yunnan praktisch

Reisverslag & foto's: Geja Rijsman

Yunnan, Zuid-China

Zhongguo, het rijk van het midden

verslag Yunnan, Zuid-China met 25 foto's
Yunnan grenst aan Myanmar, Laos en Vietnam. Er leven veel minderheden. Het karstgebergte rond Yangshuo leent zich voor een fietstocht. Vlakbij Kunming, de stad van de eeuwige lente, is een tempel met zo'n 500 boeddha-beelden. Tussen jungle en rijstvelden ligt Xishuangbanna, omringd door Dai-dorpjes. In Menghun is een kleurrijke markt. 25 foto's.
Zhongguo, rijk van het midden praktisch

Reisverslag & foto's: Ton Spil & Antoinette Geerts

De Zijderoute (IV)

Over de Karakoram Highway

verslag De Zijderoute (IV) met 13 foto's
De Karakoram Highway tussen China en Pakistan is een van de meest spectaculaire wegen ter wereld. De route voert langs diepe ravijnen, hoge toppen, steenlawines en modderstromen, dwars door de hoogste gebergten. De Khunjerab-pas (4.780 m.) is de hoogste grensovergang ter wereld. 13 foto's.
Over de Karakoram Highway praktisch

Reisverslag & foto's: Chris van Es

Reisverhalen deels over China

De reizen in onderstaande reisverhalen gaan voornamelijk door andere landen maar tijdens die reis wordt ook China bezocht.

Stopover Hong Kong

Chinese traditie en de westerse overvloed

verslag Stopover Hong Kong met 18 foto's
Hong Kong, sinds 1997 een deel van China, telt 236 eilanden. Hong Kong is enerzijds een kosmopolitische stad met shopping malls en wolkenkrabbers en anderzijds traditioneel Chinees: typische markten, vissershavens met jonken en talloze tempels. Vanaf Victoria Peak heb je een fraai uitzicht, maar ook tijdens een boottocht door Aberdeen Haven of een trip met de Star Ferry heb je een mooi zicht op de skyline. 18 foto's.
Stedentrip Hong Kong praktisch

Reisverslag: Ankie Kaskens. Foto's: Peter Kaskens

De Transsiberië Expres in de winter

Bij elke stop hakt de conductrice het ijs weg

verslag De Transsiberië Expres in de winter met 18 foto's
Hartje winter, in de ijzige kou dwars door Siberië. Bij elke stop hakt de conductrice het ijs weg bij de vering en de remmen van de trein. Dagen glijden bossen en met sneeuw bedekte toendra's langs het raam. Vissers maken wakken in het ijs op het Baikalmeer. In de trein is het met 25 graden aangenaam. 18 foto's.
Transsiberië Expres in de winter praktisch

Reisverslag & foto's: Herman den Dulk

De Transsiberië Expres

Overal bergen in steeds andere kleuren groen

verslag De Transsiberië Expres met 16 foto's
Tussen wereldsteden Moskou en Beijing rijdt de Transsiberië Expres door bijna lege landschappen, waar de aarde echt rond wegloopt voorbij de horizon. Rivieren, stroompjes, bergen en dalen wisselen elkaar af. Honderden paarden galopperen over de berghellingen van Mongolië. In de Gobi-woestijn zelfs kamelen en gazellen. 16 foto's.
De Transsiberië Expres praktisch

Reisverslag & foto's: Ton Groothedde


Nieuwsbrief reisverslagen
Voortdurend verschijnen er reisverslagen over interessante bestemmingen. Blijf op de hoogte via onze gratis nieuwsbrief.
Schrijf ook een reisverslag
Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle 506 reisverslagen zijn geschreven door reizigers. Schrijf ook een verslag over China of een ander land.
Bijzondere reizen
Op de reisbeurs vind je tientallen reisorganisaties met bijzondere reizen.

 

Reisgidsen en landkaarten China

Reisgidsen en landkaarten van China zijn online te bestellen bij reisboekwinkel.nl. Niet alleen de bekende binnen- en buitenlandse series maar bijvoorbeeld ook natuurgidsen en speciale gidsen voor fietsers en wandelaars.

-> Outsight Travel China reizen -> Travel Smart China
Anders Reizen China - Vakantie buiten de gebaande paden (reisverslagen/reisverhalen)