-> Costaricaonline -> Travel Tweaker Costa-Rica
Nieuwsbrief Off The Beaten Track travel magazine: travelogues & travel stories Costa Rica
Vakantie Costa Rica boeken

Vakantie Costa Rica

Reisverslagen van Costa Rica-reizen

Er zijn 9 uitgebreide reisverslagen van reizen door Costa Rica. Deze reiservaringen zijn geïllustreerd met 231 fraaie foto's. Alle reisverhalen zijn geschreven door reizigers (schrijf ook een verslag!) en hebben een aparte pagina met praktische reisinformatie en reistips over reizen in Costa Rica.

Voor het boeken van een vakantie in Costa Rica is er een overzicht van vliegtickets, hotels, huurauto's, 62 rondreizen en reisorganisaties.

Natuurparken Costa Rica

Een schat aan planten en dieren in de regenwouden

verslag Natuurparken Costa Rica met 43 foto's
Rondreis langs natuurparken in Costa Rica. Het regenwoud en de mangrove van Cahuita aan de Caribische kust. Met bootjes over de rivieren en smalle kanalen van Tortuguero. De kaaimannen, waterschildpadden en leguanen van Caño Negro. Vulkanische bronnen en droog steppenlandschap in Rincon de la Viéja. Over hangbruggen door de boomtoppen van Monteverde. Kolobries vliegen af en aan in San Gerardo de Dota. Regenwoud aan de Pacifische kust in Corcovado. Tot slot Manual Antonio. 43 foto's.
Natuurparken Costa Rica praktisch

Reisverslag & foto's: Johan Siegers

Rust zoeken in Costa Rica

Ik zet mijn tent onder de palmen op een verlaten strandje

verslag Rust zoeken in Costa Rica met 15 foto's
In Costa Rica, met zijn talrijke natuurparken, kost het weinig moeite om rust te vinden en je tentje op een verlaten strand op te zetten. Aan de Caribische kust, waar pelikanen en fregatvogels langs vliegen en regenwulp en zilverplezier op krabben azen. En aan de Grote Oceaan, waar arenden, gieren, ibissen, ara's en kaketoes langs de tent vliegen. Ook de stilte en ongereptheid van park Amistad is uniek. 15 foto's.
Rust zoeken in Costa Rica praktisch

Reisverslag & foto's: Rob van Iren

Fietsvakantie Costa Rica

Van oceaan naar oceaan door een kamerplantenland

verslag Fietsvakantie Costa Rica met 30 foto's
Fietsen door Costa Rica, van de Caribische naar de Pacifische kust via landschappen met honderden soorten planten en dieren; over vulkaanhellingen, door regenwouden vol enorme kamerplanten, langs mangrovebossen en palmenstranden. Door dorpen en stadjes met een vriendelijke bevolking, restaurantjes en hotelletjes in alle soorten. Elke dag een ander klimaat: warm maar niet te droog. 30 foto's.
Fietsen van oceaan naar oceaan praktisch

Reisverslag & foto's: Pieter Parmentier

Fietsvakantie Costa Rica

De toppen van de vulkanen gaan schuil achter de wolken

verslag Fietsvakantie Costa Rica met 26 foto's
Fietsen door een tunnel van groen in het tropisch regenwoud, waar rivieren en watervallen klateren, orchideeën bloeien en apen brullend door de bomen slingeren. Aan de kant van de Stille Oceaan is het droog, maar ook van hieraf blijven de toppen van de vulkanen in wolken gehuld. De Panamerican Highway blijkt niet al te druk en beter te befietsen dan veel binnenwegen vol keien, kuilen en hobbels. Op schiereiland Nicoya wordt rietsuiker geoogst en kun je zwemmen tussen pelikanen, terwijl de bevolking zich vermaakt met een stierenrodeo. Aan de Caribische kust is het weer nat. Hier is Chiquita zichtbaar heer en meester. 26 foto's.
Fietsvakantie Costa Rica praktisch

Reisverslag & foto's: Aart & Gerrie Dijkzeul

Costa Rica's afwisselende natuur

Het tropisch regenwoud loopt door tot op het strand

verslag Costa Rica's afwisselende natuur met 28 foto's
Rondreis door Costa Rica langs Corcovado aan de Atlantische kust, Torteguero aan de Caraïbische kust, de Irazú-vulkaan met zijn drie kraters, Ciudad Quesada, de Arenal-vulkaan, de Sarapiqui-rivier, de regenwouden van Monte Verde en Santa Elena. Tenslotte Manuel Antonio dat, hoewel prachtig, meer een park is dan wilde natuur. 28 foto's.
Costa Rica's afwisselende natuur praktisch

Reisverslag & foto's: Marianne Bekkering

Rondreis Costa Rica

De top van de actieve Arenal is in wolken gehuld

verslag Rondreis Costa Rica met 26 foto's
Zwarte gieren zitten langs de kant van de weg, terwijl mensen tussen de boomtoppen vliegen. Aan een touw, dat wel. Dat kan in het tropische regenwoud van Monteverde, waar tussen de boomtoppen loopbruggen liggen. In het groene Costa Rica kun je volop genieten van de natuur. Wordt de klamme vochtigheid je teveel (het is niet voor niets zo groen) dan zijn er ter afwisseling nog de tropische stranden. 26 foto's.
Rondreis Costa Rica praktisch

Reisverslag & foto's: Geja Rijsman

Costa Rica - Pura Vida

Prachtige natuur en gezellige stadjes

verslag Costa Rica - Pura Vida met 27 foto's
Costa Rica is een groen land, met regenwouden vol kleurige vogels en brutale apen. Het land is goed per huurauto te verkennen, al zijn de wegen vooral in het westen niet al te best. Groente en fruit zijn er in overvloed op de lokale markten en kraampjes langs de weg. Maar je moet wel op je spullen passen, anders loop je het risico dat je op het vliegtuig naar huis stapt met een kartonnen doosje met Zwitsers mes als enige bagage. 27 foto's.
Costa Rica - Pura Vida praktisch

Reisverslag & foto's: Ivan & Linda Bernaerdt-Van Doorslaer

Rondreis Costa Rica

6 uur 's morgens horen we de natuur ontwaken

verslag Rondreis Costa Rica met 18 foto's
Vanuit San José klimt de weg langs de vulkaan Poás naar La Fortuna, waar in de wolken nog een vulkaan ligt. In Monteverde drinken kolibries nectar op het balkon. Onderweg naar Manuel Antonio liggen onder een brug krokodillen te zonnen. De Pacific heeft niet alleen prachtige stranden, er zijn ook excursies, per quad of per boot. 18 foto's.
6 uur ontwaakt de natuur praktisch

Reisverslag & foto's: Rijk van Veenendaal

Rondreis Costa Rica

De groene muren van het regenwoud

verslag Rondreis Costa Rica met 18 foto's
In Tortuguero groeien al onze kamerplanten in het wild, waaronder talloze orchideeën. In La Fortuna stroomt lava uit de vulkaan, in Monteverde loop je over hangbruggen tussen de toppen van het nevelwoud, waarin 30 soorten kolibries leven. En in Manuel Antonio raakt het tropische regenwoud de Grote Oceaan. 18 foto's.
Groene muren van het regenwoud praktisch

Reisverslag & foto's: John & Beatrix Rutjens


Nieuwsbrief reisverslagen
Voortdurend verschijnen er reisverslagen over interessante bestemmingen. Blijf op de hoogte via onze gratis nieuwsbrief.
Schrijf ook een reisverslag
Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle 506 reisverslagen zijn geschreven door reizigers. Schrijf ook een verslag over Costa Rica of een ander land.
Bijzondere reizen
Op de reisbeurs vind je tientallen reisorganisaties met bijzondere reizen.

 

Reisgidsen en landkaarten Costa Rica

Reisgidsen en landkaarten van Costa Rica zijn online te bestellen bij reisboekwinkel.nl. Niet alleen de bekende binnen- en buitenlandse series maar bijvoorbeeld ook natuurgidsen en speciale gidsen voor fietsers en wandelaars.

Anders Reizen Costa Rica - Vakantie buiten de gebaande paden (reisverslagen/reisverhalen)