-> Cubaonline -> Outsight Travel Cuba reizen
Nieuwsbrief Off The Beaten Track travel magazine: travelogues & travel stories Cuba
Vakantie Cuba boeken

Vakantie Cuba

Reisverslagen van Cuba-reizen

Er zijn 8 uitgebreide reisverslagen van reizen door Cuba. Deze reiservaringen zijn geïllustreerd met 226 fraaie foto's. Alle reisverhalen zijn geschreven door reizigers (schrijf ook een verslag!) en hebben een aparte pagina met praktische reisinformatie en reistips over reizen in Cuba.

Voor het boeken van een vakantie in Cuba is er een overzicht van vliegtickets, 47 rondreizen en reisorganisaties.

Fietsreis Cuba

We hebben de wegen bijna voor onszelf

verslag Fietsreis Cuba met 56 foto's
1750 km fietsen tussen paard-en-wagens en oldtimers. Vanaf Holguin eerst een rondje door het oosten: via Mayari, Baracoa, Playa Yacabo en Guantánamo naar Santiago de Cuba. Daarna vanaf Sancti Spiritus een ronde door het westen: via Trinidad, Cienfigo, Playa Girón, Juagey Grande, Matanzas, Guanabo, Soroa en San Diego naar Viñales en Pinar del Rio. Tot slot via Playa Baracoa naar Havana. 56 foto's.
Fietsreis Cuba praktisch

Reisverslag & foto's: Aart & Gerrie Dijkzeul

Fly-drive Cuba

Het allerleukste is dat je overal muziek tegenkomt

verslag Fly-drive Cuba met 27 foto's
Mojito's drinken in dezelfde bar in Havana als Ernest Hemingway. Wandelen langs tabaksplantages en houten huisjes in de Viñales-vallei. Dwalen door de koloniale binnensteden van Trinidad en Camagüey. Luisteren naar ballades in Santiago de Cuba. Sancti Spiritus overzien vanuit de klokkentoren. Bijkomen aan het langgerekte strand van Varadero. Maar het allerleukste van Cuba is dat je overal muziek tegenkomt. 27 foto's.
Fly-drive Cuba praktisch

Reisverslag & foto's: Marcel Dekker & Brenda Smit

Backpacken Cuba

Overnachten bij de Cubanen in casas particulares

verslag Backpacken Cuba met 16 foto's
Met de rugzak van karaktervol Havana naar Viñales, waar in de vallei cowboys en ossenkarren tussen tabaksvelden bewegen. Salsales in Trinidad, waar koloniale huizen aan straatjes met kinderkopjes staan. Via Camagüey en Santiago naar de palmenstranden rond de turkooizen baai van Baracoa. Via Holguin naar Guardalavaca. Overal in Cuba klinkt muziek op straat. 16 foto's.
Backpacken Cuba praktisch

Reisverslag & foto's: Chantal Nederstigt

Fietsvakantie Cuba

De tabaksroute en de salsaroute

verslag Fietsvakantie Cuba met 29 foto's
Twee fietsroutes tonen je een groot deel van Cuba. De bergachtige tabaksroute (427 km) voert je vanuit Havanna rond de Sierra del Rosario in de westelijke provincie Piñar del Rio, via Playa el Salado, Las Terrazas, Soroa, Pinar del Rio, Viñales en Canabas. De salsaroute (830 km) gaat vanuit Havanna door het vlakkere centrale deel van Cuba langs Matanzas, Cienfuegos en Varadero. 29 foto's.
Fietsvakantie Cuba praktisch

Reisverslag & foto's: Lyda Riedstra

Afwisselend Cuba

Pastelkleurige huizen en groene valleien

verslag Afwisselend Cuba met 36 foto's
Cuba biedt een goede afwisseling van natuur en cultuur. Per huurauto van Varadero via Havana naar de vallei van Vinales, die te paard wordt verkend. In Trinidad bedelt iedereen om zeep. Camagüey is een sfeervolle stad en in Bayamo is het leven goed: veel zon en bier. In de Sierra Maestra wordt koffie verbouwd en lopen overal kippen, varkens en geiten. Opvallend aan Santiago de Cuba is de kleurigheid van de huizen. Baracoa is een bijzonder stadje, in Caya Coco is het strand wit en het water turkoois. De landschappen zijn fraai, de wegen vaak belabberd en de achterbank zit meestal vol lifters, waaronder menig politieagent. Overnachten in een casa particular staat garant voor contact met de bevolking. 36 foto's.
Afwisselend Cuba praktisch

Reisverslag: Joska Jalving. Foto's: Alexander Kikkert & Joska Jalving

Rondreis Cuba

Chaotische steden, fraai golvende landschappen en verlaten snelwegen

verslag Rondreis Cuba met 27 foto's
Af en toe duikt er langs de bijna verlaten snelweg een verkoper op met gegrilde kip, een hele kalkoen, bananen of gegrild varken en palmsuiker. Ondertussen slingert de weg door het ene fraaie landschap na het andere, met suikerriet, bananenbomen, groene leisteenheuvels en doorkijkjes naar zee. De steden zijn chaotisch maar sfeervol, met pastelkleurige gebouwen, oldtimers, de gekste vormen van openbaar vervoer, veel monumenten en muziekhuizen waar de hele dag optredens zijn. 27 foto's.
Chaotische steden, fraaie landschappen praktisch

Reisverslag & foto's: Cees Geuzebroek

Levendig Cuba

In het donker spelen de muzikanten verder

verslag Levendig Cuba met 22 foto's
's Avonds klinkt live muziek in de vervallen straten. Als het licht uitvalt spelen de muzikanten in het donker verder. Is er vlees dan schuiven tientallen aan bij de slager. Bejaarden zitten in de schaduw de voorbijgangers gade te slaan, een dikke sigaar tussen de lippen. Ondanks alles vergeet men niet om echt te leven. 22 foto's.
Levendig Cuba praktisch

Reisverslag & foto's: Lieven Geiregat

Cuba buiten de gebaande paden

Salsa, ritselen & rum

verslag Cuba buiten de gebaande paden met 13 foto's
Wie de tourbus verruilt voor de kameelbus en ander lokaal vervoer ondekt het Cuba achter de slogans. Een prachtig land, waarvan de bevolking al ritselend probeert te overleven. 13 foto's.
Cuba buiten de gebaande paden praktisch

Reisverslag & foto's: Tom Van Overbeke


Nieuwsbrief reisverslagen
Voortdurend verschijnen er reisverslagen over interessante bestemmingen. Blijf op de hoogte via onze gratis nieuwsbrief.
Schrijf ook een reisverslag
Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle 506 reisverslagen zijn geschreven door reizigers. Schrijf ook een verslag over Cuba of een ander land.
Bijzondere reizen
Op de reisbeurs vind je tientallen reisorganisaties met bijzondere reizen.

 

Reisgidsen en landkaarten Cuba

Reisgidsen en landkaarten van Cuba zijn online te bestellen bij reisboekwinkel.nl. Niet alleen de bekende binnen- en buitenlandse series maar bijvoorbeeld ook natuurgidsen en speciale gidsen voor fietsers en wandelaars.

-> Travel Smart Cuba
Anders Reizen Cuba - Vakantie buiten de gebaande paden (reisverslagen/reisverhalen)