Nieuwsbrief Off The Beaten Track travel magazine: travelogues & travel stories Germany
Vakantie Duitsland boeken

Vakantie Duitsland

Reisverslagen van Duitsland-reizen

Er zijn 9 uitgebreide reisverslagen van reizen door Duitsland. Deze reiservaringen zijn geïllustreerd met 254 fraaie foto's. Alle reisverhalen zijn geschreven door reizigers (schrijf ook een verslag!) en hebben een aparte pagina met praktische reisinformatie en reistips over reizen in Duitsland.

Voor het boeken van een vakantie in Duitsland is er een overzicht van vliegtickets, hotels, huurauto's, vakantiehuizen, campings, 120 rondreizen en reisorganisaties.

Fietstocht naar Rome I

Reitsma's route naar Rome tot de Reschenpass

verslag Fietstocht naar Rome I met 30 foto's
Via de Eifel naar de Rijn fietsen en dan langs oevers met burchten naar Rüdesheim. Verder zuidwaarts via dorpen met vakwerkhuizen en natuurgebieden in Baden-Württemberg. Via de Schwäbische Alb en de Bodensee naar Voralberg in Oostenrijk, waar het in de Alpen echt serieus klimmen wordt: eerst over de Arlbergpass (1800m) en dan de Reschenpass (1520m) op naar de grens met Italië. Het grootste deel gaat over fietspaden. 30 foto's.
Fietstocht naar Rome I praktisch

Reisverslag & foto's: Herman Beyers

Rondreis Beieren & stedentrip München

Kerken, pleinen en natuurlijk bierhuizen en biertuinen

verslag Rondreis Beieren & stedentrip München met 35 foto's
Via de Loreley en het Mittelrheintal naar Hallertau, het grootste hopgebied ter wereld, uiteraard in Beieren. Beieren telt fraaie oude stadjes als Kelheim aan de Donau en Ansbach. München heeft een mooie Altstadt met kerken en pleinen. De Engelse tuin en slot Nymphenburg, met baroktuin, zijn groot. Maar echt bizar groot zijn de bierhuizen, zoals het Hofbräuhaus dat eerder een bierstad is. 35 foto's.
Rondreis Beieren & stedentrip München praktisch

Reisverslag & foto's: Mariet Arts

Stedentrip Berlijn en Brandenburg

De toren van de Gedächtniskirche bleef behouden

verslag Stedentrip Berlijn en Brandenburg met 19 foto's
Naast bekende plekken als de Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis­kirche rond de beschadigde toren, Alexanderplatz met de 365m hoge tv-toren en het handelscentrum Potsdamer Platz worden in Berlijn musea bezocht: het Jüdisches Museum dat in een spectaculair gebouw zit, het Dali-museum en het Käthe-Kollwitzmuseum. Buiten Berlijn liggen het versterkste plaatsje Jüterbog en het Zinnaklooster in Brandenburg en Park Sanssouci in Potsdam. 19 foto's.
Stedentrip Berlijn en Brandenburg praktisch

Reisverslag & foto's: Guy Claes

Stedentrip Berlijn en Potsdam

Van de Brandenburger Tor naar de Brandenburger Tor

verslag Stedentrip Berlijn en Potsdam met 42 foto's
Berlijn is weer het centrum van Duitsland: wat oud is is opgeknapt of herbouwd en er verschenen nieuwe stations, een nieuwe Bondskanselarij, winkel- en kantorencentra en monumenten. Ook slot Charlottenburg is volledig herbouwd. In Potsdam, dat de oudste Brandenburger Tor heeft, is ook veel te zien: paleis Sanssouci (het Versailles van Pruisen), het Neues Palais, een Hollandse en Russische wijk en oude stadpoorten. 42 foto's.
Stedentrip Berlijn en Potsdam praktisch

Reisverslag & foto's: Guy Claes

Stedentrip Berlijn

Sinds de hereniging een grote bouwput

verslag Stedentrip Berlijn met 9 foto's
Sinds de hereniging is Berlijn een grote bouwput, mede omdat de stad weer het bestuurscentrum van Duitsland is. Toch poetst dat het verleden niet weg. Behalve Koude Oorlog en Tweede Wereldoorlog is ook het verdere verleden tastbaar aanwezig in deze boeiende stad. 9 foto's.
Stedentrip Berlijn praktisch

Reisverslag: Klaas M. Bisschop. Foto's: Manja Ressler

Stedentrip Dresden & voormalige DDR

Barok in Saksen & oude stadjes in Mecklenburg-Vorpommern

verslag Stedentrip Dresden & voormalige DDR met 33 foto's
Dresden, de barokstad aan de Elbe, is na het bombardement in WOII gerestaureerd en heeft veel te bieden, zoals Zwinger-paleis, Semperoper, Hofkirche, Residenzschloß en Frauenkirche. In de omgeving liggen porseleinstad Meißen, de Basteirotsen en Festung Königstein. Langs de oostgrens gaat de reis (via Potsdam en Berlijn) naar Rostock en omgeving: Bad Doberan, Warnemünde, Waren en Güstrow. 33 foto's.
Stedentrip Dresden & rondreis voormalige DDR praktisch

Reisverslag & foto's: Guy Claes

Harzgebergte

Vakwerkhuizen, kerken en burchten

verslag Harzgebergte met 31 foto's
In de Harz en omgeving domineren de vakwerkhuizen. Blankenburg is een stadje met middeleeuwse vakwerkhuizen aan de voet van een kasteel. Goslar telt zelfs zo'n 1800 vakwerkhuizen en het Rathaus van Wernigerode is een van de mooiste vakwerkhuizen van Duitsland. Op de bouw van kerken is ook niet bezuinigd: aan de dom van Halberstadt werd van 1236 tot 1486 gebouwd, aan die van Magdeburg van 1209 tot 1520 en ook bij de bouw van de dom van Naumburg keek men niet op een jaar. Boven de oever van de Saale liggen twee vestingruïnes en dan is er nog Weimar, de stad van Bach, Liszt, Nietzsche, Strauss, Goethe en Schiller. 31 foto's.
Harz en omgeving praktisch

Reisverslag & foto's: Guy Claes

De Erft-Radweg

Fietsvakantie in Noord-Rijnland-Westfalen

verslag De Erft-Radweg met 27 foto's
De Erft-Radweg is een lichte fietsroute door de heuvels van het Eifelgebergte, van de Erft-bron bij het sfeervolle kuuroord Bad Münstereifel tot de monding in de Rijn bij Neuss, een van de oudste steden van Duitsland. Of andersom. Rond de benedenloop liggen kloosters en waterburchten, waarvan de slotgrachten zijn gevuld met water uit de Erft. Museum Insel Hombroich biedt onderweg kunst in de binnen- en buitenlucht. 27 foto's.
De Erft-Radweg praktisch

Reisverslag & foto's: Kees van Tol

Thüringen, Sachsen & Sachsen-Anhalt

Historische rondreis door de voormalige DDR

verslag Thüringen, Sachsen & Sachsen-Anhalt met 28 foto's
Een rondreis langs historische steden in Thüringen, Sachsen & Sachsen-Anhalt in de voormalige DDR: Erfurt, Weimar (waar Goethe schreef), Leipzig (waar Johann Sebastian Bach koormeester was), Halle (waar Händel componeerde), Wittenberg (waar Luther zijn stellingen aan de kerkdeur spijkerde), Dessau (centrum van het Bauhaus) en Wörlitz, met een oud Engels landschapspark. 28 foto's.
Rondreis Thüringen, Sachsen & Sachsen-Anhalt praktisch

Reisverslag & foto's: Guy Claes

Reisverhalen deels over Duitsland

De reizen in onderstaande reisverhalen gaan voornamelijk door andere landen maar tijdens die reis wordt ook Duitsland bezocht.

Rondje Baltische Zee

Per trein door Noord-Oost Europa

verslag Rondje Baltische Zee met 38 foto's
Per trein en veerboot een ruim rondje om de Baltische Zee. Eerst over het spoor via Nürnberg, Leipzig en Berlijn naar Warschau. Dan per trein via Vilnius naar St. Petersburg om de Hermitage te bekijken. Vervolgens per boot van Tallinn naar Helsinki en vanaf Turku naar Stockholm. Tot slot met de trein via Kopenhagen terug naar Nederland. 38 foto's.
Treinreis Rusland, Duitsland, Litouwen praktisch

Reisverslag & foto's: Ton Groothedde

Fietstocht naar Rome

'De weg naar Rome is bezaaid met stenen en kuilen'

verslag Fietstocht naar Rome met 15 foto's
Via de Hoge Venen, de Our, de Moezel, de Elzas, de Vogezen en het Rijndal naar Zwitserland. Via de Splügenpas over de Alpen naar Italië en dan over de Po-vlakte naar de Apennijnen en door Toscane verder zuidswaarts. 'Dank vuur die bloemen', kan er in Rome niet af. Wel een: 'Verboden te fietsen!' 15 foto's.
Fietstocht naar Rome praktisch

Reisverslag & foto's: Laurens Nijenhuis


Nieuwsbrief reisverslagen
Voortdurend verschijnen er reisverslagen over interessante bestemmingen. Blijf op de hoogte via onze gratis nieuwsbrief.
Schrijf ook een reisverslag
Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle 506 reisverslagen zijn geschreven door reizigers. Schrijf ook een verslag over Duitsland of een ander land.
Bijzondere reizen
Op de reisbeurs vind je tientallen reisorganisaties met bijzondere reizen.

 

Reisgidsen en landkaarten Duitsland

Reisgidsen en landkaarten van Duitsland zijn online te bestellen bij reisboekwinkel.nl. Niet alleen de bekende binnen- en buitenlandse series maar bijvoorbeeld ook natuurgidsen en speciale gidsen voor fietsers en wandelaars.

Anders Reizen Duitsland - Vakantie buiten de gebaande paden (reisverslagen/reisverhalen)