Australië Online Rosetta Reizen
Nieuwsbrief Off The Beaten Track travel magazine: travelogues & travel stories Egypt
Vakantie Egypte boeken

Vakantie Egypte

Reisverslagen van Egypte-reizen

Er zijn 5 uitgebreide reisverslagen van reizen door Egypte. Deze reiservaringen zijn geïllustreerd met 113 fraaie foto's. Alle reisverhalen zijn geschreven door reizigers (schrijf ook een verslag!) en hebben een aparte pagina met praktische reisinformatie en reistips over reizen in Egypte.

Voor het boeken van een vakantie in Egypte is er een overzicht van vliegtickets, hotels, huurauto's, 19 rondreizen en reisorganisaties.

Fotosafari Egypte

Het vroege ochtendlicht strijkt zacht langs de imposante zuilen

verslag Fotosafari Egypte met 13 foto's
Egypte is met zijn enorme culturele rijkdom erg fotogeniek. Maar in het interessante Egyptisch museum in Caïro mag je niet fotograferen. In de graven in het Dal der Koningen bij Luxor mag je de duizenden jaren oude wandschilderingen niet fotograferen. Bij de piramides van Gizeh staan bussen en een lelijk museum in de weg. En de grootste uitdaging is er toch al af, nu ze niet meer witgepleisterd in de felle zon staan te schitteren. En dan nog ben je vooral aangewezen op de periode net na zonsopkomst, als het licht nog zacht is. Bovendien vermijd je zo de drukte. Gelukkig blijft er genoeg over om vast te leggen. En dan eindigt de dag ook nog met een zonsondergang natuurlijk. 13 foto's.
Fotosafari Egypte praktisch

Reisverslag & foto's: Ronald Wilfred Jansen

Rondreis Egypte

Van de Nijl tot de Sinaï

verslag Rondreis Egypte met 24 foto's
Een reis langs Aswan en omgeving, waar duizenden jaren oude tempels werden verplaatst voor de aanleg van de dam, evenals in Aboe Simbel, een tocht over de Nijl per feloeka, een bezoek aan de koningsgraven in Luxor, snorkelen tussen vissen in de Rode Zee en een kamelentocht langs bijbelse plaatsen en oasen de Sinaïwoestijn. 24 foto's.
Van de Nijl tot de Sinaï praktisch

Reisverslag & foto's: Peter van Boheemen

Rondreis door Egypte

Buiten de oases groeit echt helemaal niets

verslag Rondreis door Egypte met 24 foto's
Naast culturele toppers als het Egyptisch museum, de piramides en de tempels, heeft Egypte imposante landschappen: desolate witte en zwarte woestijnen van zand, kalk en basalt met een bizarre rotsformaties. Buiten de Nijldelta en de oases groeit echt helemaal niets. 24 foto's.
Buiten de oases groeit niets praktisch

Reisverslag & foto's: Johan Siegers

Rondreis Egypte

Cultureel erfgoed in het dal van de Nijl

verslag Rondreis Egypte met 26 foto's
Van Alexandrië in de delta tot Abu Simbel aan het Nassermeer barst het Nijldal bijna uit zijn voegen van het cultuurgoed. Ter afwisseling een bezoek aan een Nubisch dorp, een feloukatrip, een wandeling door de soeks en een paar dagen zwemmen in Hurghada. 26 foto's.
Cultureel erfgoed in het Nijldal praktisch

Reisverslag & foto's: Cees Geuzebroek

Rondreis Egypte

Met de rugzak langs tempels en piramiden

verslag Rondreis Egypte met 26 foto's
Het openbaar vervoer van Egypte lijkt chaotisch, maar bus, trein, taxi en zeilboot brengen je zonder problemen naar alle bijzondere plaatsen, zoals: de sfinx en de piramiden buiten Cairo, de tempels en de souq van Aswan, de talrijke overblijfselen uit de oudheid rond Luxor en de tombe van Kom el Shuqafa bij Alexandrië. 26 foto's.
Met de rugzak langs tempels praktisch

Reisverslag & foto's: Leon Punt


Nieuwsbrief reisverslagen
Voortdurend verschijnen er reisverslagen over interessante bestemmingen. Blijf op de hoogte via onze gratis nieuwsbrief.
Schrijf ook een reisverslag
Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle 506 reisverslagen zijn geschreven door reizigers. Schrijf ook een verslag over Egypte of een ander land.
Bijzondere reizen
Op de reisbeurs vind je tientallen reisorganisaties met bijzondere reizen.

 

Reisgidsen en landkaarten Egypte

Reisgidsen en landkaarten van Egypte zijn online te bestellen bij reisboekwinkel.nl. Niet alleen de bekende binnen- en buitenlandse series maar bijvoorbeeld ook natuurgidsen en speciale gidsen voor fietsers en wandelaars.

Anders Reizen Egypte - Vakantie buiten de gebaande paden (reisverslagen/reisverhalen)