Nieuwsbrief Off The Beaten Track travel magazine: travelogues & travel stories Finland
Vakantie Finland boeken

Vakantie Finland

Reisverslagen van Finland-reizen

Er zijn 6 uitgebreide reisverslagen van reizen door Finland. Deze reiservaringen zijn geïllustreerd met 118 fraaie foto's. Alle reisverhalen zijn geschreven door reizigers (schrijf ook een verslag!) en hebben een aparte pagina met praktische reisinformatie en reistips over reizen in Finland.

Voor het boeken van een vakantie in Finland is er een overzicht van vliegtickets, hotels, huurauto's, vakantiehuizen, 27 rondreizen en reisorganisaties.

Van Hanko naar Karesuando

Blauw water, witte berken en lila bloemen

verslag Van Hanko naar Karesuando met 22 foto's
Langs de Finse Golf en via de talrijke Saimaa meren naar de Botnische Golf en bij de Zweedse grens de poolcirkel over. In de zomer een tocht door een uitbundige natuur: blauwe meren, lila bloemenvelden, witte berken en visrijke rivieren. En boven de poolcirkel ook paddestoelen, korstmossen en rendieren. 22 foto's.
Van Hanko naar Karesuando praktisch

Reisverslag & foto's: Mariet Arts

Rondreis Finland

Reis naar de middernachtzon

verslag Rondreis Finland met 9 foto's
Via de Botnische golf, waar houten zomerhuisjes dicht bij de vloedlijn staan, naar Salla in Lapland. De middernachtzon bekijken en een kanotocht maken in het Nationale Park Oulanka. Via de Russische grens door ongerepte natuur en over rustige binnenwegen langs kristalheldere meren terug naar Helsinki. 9 foto's.
Reis naar de middernachtzon praktisch

Reisverslag & foto's: Ine Bouten

Naaldwouden, meren en elanden

Fietstocht van Helsinki naar de poolcirkel

verslag Naaldwouden, meren en elanden met 18 foto's
Van Helsinki naar de poolcirkel passeer je golvende naaldwouden en de talloze meren waarom Finland bekend staat. Elanden steken de weg over. De zomertemperatuur daalt gaandeweg van 28 naar 11 graden en de zon gaat niet meer onder. De route van camping naar camping is makkelijk na te reizen. 18 foto's.
Fietsvakantie Finland praktisch

Reisverslag & foto's: Harry Weggemans

Actieve wintervakantie Ivalo, Fins Lapland

Per sneeuwscooter en hondenslee door het witte landschap

verslag Actieve wintervakantie Ivalo, Fins Lapland met 22 foto's
Per sneeuwscooter en hondenslee door het witte winterlandschap rond Ivalu, 300 km boven de poolcirkel in Fins Lapland. Over bevroren rivieren en meren en door bossen waar rendieren tussen de bomen staan te kijken. Onderweg eten boven een kampvuur en overnachten in een hut in de wildernis. En op een rendierfarm en in een grote ronde tent kennismaken met de traditionele Samicultuur. 22 foto's.
Wintervakantie Ivalo, Fins Lapland praktisch

Reisverslag & foto's: Hetty Dirksen

Finland actief

Avontuurlijke wintervakantie in de omgeving van Levi in Fins Lapland

verslag Finland actief met 28 foto's
Een wintervakantie vol activiteiten boven de poolcirkel in Fins Lapland: met een span sledehonden op pad, in een rendierslee rijden en leren lassowerpen, de sneeuwscooter berijden, een bezoek aan een ijshotel en de natuur verkennen op sneeuwschoenen en langlauflatten. En geen Tiroolse muziek maar heavy metal tijdens de après-ski. 28 foto's.
Wintervakantie Fins Lapland praktisch

Reisverslag & foto's: Monique Donkersloot

Urho Kekkonen Nationaal Park

Trektocht door Fins Lapland

verslag Urho Kekkonen Nationaal Park met 19 foto's
Boven de poolgrens ligt in Fins Lapland het Urho Kekkonen Nationaal Park. Wandelend door dit natuurgebied trek je van hut naar hut over bergkammen, langs rivieren en door moerasgebieden. Onderweg zie je rendieren. En de muggen zien jou. 19 foto's.
Wandelvakantie Fins Lapland praktisch

Reisverslag: Olivier Joaneaux. Foto's: Wim VanAert

Reisverhalen deels over Finland

De reizen in onderstaande reisverhalen gaan voornamelijk door andere landen maar tijdens die reis wordt ook Finland bezocht.

Naar de Noordkaap

Langs Finse meren en Noorse fjorden

verslag Naar de Noordkaap met 58 foto's
Langs de Finse meren naar de Noordkaap en via de Noorse fjorden terug. Boven de poolcirkel lopen rendieren over de weg en zijn de huizen en kerken vaak van hout. Haast hoef je niet te maken, want in de zomer gaat de zon toch niet onder. In Lapland is de bijzondere cultuur van de Sami duidelijk zichtbaar. En die van hun voorouders: tot aan duizenden jaren oude rotstekeningen toe. Over het algemeen blijkt het weer ook nog eens behoorlijk mee te vallen. 58 foto's.
Naar de Noordkaap praktisch

Reisverslag & foto's: Willem & Christiane Mosselmans-De Coster


Nieuwsbrief reisverslagen
Voortdurend verschijnen er reisverslagen over interessante bestemmingen. Blijf op de hoogte via onze gratis nieuwsbrief.
Schrijf ook een reisverslag
Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle 506 reisverslagen zijn geschreven door reizigers. Schrijf ook een verslag over Finland of een ander land.
Bijzondere reizen
Op de reisbeurs vind je tientallen reisorganisaties met bijzondere reizen.

 

Reisgidsen en landkaarten Finland

Reisgidsen en landkaarten van Finland zijn online te bestellen bij reisboekwinkel.nl. Niet alleen de bekende binnen- en buitenlandse series maar bijvoorbeeld ook natuurgidsen en speciale gidsen voor fietsers en wandelaars.

Anders Reizen Finland - Vakantie buiten de gebaande paden (reisverslagen/reisverhalen)