Nieuwsbrief Off The Beaten Track travel magazine: travelogues & travel stories France
Vakantie Frankrijk boeken

Vakantie Frankrijk

Reisverslagen van Frankrijk-reizen

Er zijn 17 uitgebreide reisverslagen van reizen door Frankrijk. Deze reiservaringen zijn geïllustreerd met 352 fraaie foto's. Alle reisverhalen zijn geschreven door reizigers (schrijf ook een verslag!) en hebben een aparte pagina met praktische reisinformatie en reistips over reizen in Frankrijk.

Voor het boeken van een vakantie in Frankrijk is er een overzicht van vliegtickets, hotels, huurauto's, vakantiehuizen, campings, 64 rondreizen en reisorganisaties.

Stedentrip Nice en Monaco

Statige gebouwen in pastelkleuren aan de Côte d'Azur

verslag Stedentrip Nice en Monaco met 21 foto's
Het mondaine Nice en de Côte d'Azur trekken met hun aangename klimaat al twee eeuwen toeristen. De stad, en vooral de Promenade des Anglais, staat vol statige gebouwen in pastelkleuren. Maar in de oude stad Vieille Ville vind je ook smalle steegjes en pleintjes, zoals de Cours Saleya met de beroemde bloemenmarkt. Nice is ook de carnavalsstad van Frankrijk. En dan ligt Monaco ook nog eens op een steenworp. 21 foto's.
Stedentrip Nice praktisch

Reisverslag & foto's: Angélique Woudenberg

Argonne-Verdun

Op zoek naar de sporen van WO-I

verslag Argonne-Verdun met 8 foto's
Zoeken naar de sporen van WO-I is in de streek van Argonne en Verdun niet echt nodig: je kunt eenvoudig niet om de kraterlandschappen, de forten, loopgraven en resten van nimmer herbouwde dorpen heen. En anders wijzen borden je er wel op binnen de gebaande paden te blijven, vanwege niet-ontplofte granaten. De natuur lijkt vooral te profiteren van deze gedwongen rust. 8 foto's.
De sporen van WO-I praktisch

Reisverslag & foto's: Lieven Plettinck

Afwisselende natuur in de Rhônedelta

Moeras, zoutmeren, beken en steppen in de Camargue

verslag Afwisselende natuur in de Rhônedelta met 20 foto's
De Camargue, de delta die tussen twee takken van de Rhône ligt, is een afwisselend moerassig natuurgebied met veel meren en lagunen. In deze Rhônedelta wordt zout gewonnen en rijst en wijn verbouwd. In het zoute water eten flamingo's de kreeftjes waaraan ze hun roze kleur danken. Nog steeds voeden witte paarden en zwarte stieren zich met zeekraal die op de zout­vlakten groeit, al zijn de kudden niet meer zo wild als vroeger. 20 foto's.
Afwisselende natuur in de Rhônedelta praktisch

Reisverslag & foto's: Ronald Wilfred Jansen

Bergwandelen op Corsica

GR20: 200 km wandelen over de centrale bergkam

verslag Bergwandelen op Corsica met 43 foto's
Vier mannen en een hond lopen in 2 weken de GR20: 200 km over de centrale bergkam dwars door Corsica. Van berghut naar berghut langs diepe afgronden, over blokken en platen, in stormwind op handen en voeten over de graat, via klettersteige langs kaarsrechte wanden Cirque de la Solitude overwinnen en Monte Cinto beklimmen. GR20 is de zwaarste en de mooiste wandelroute van Europa, met ieder uur een ander uitzicht. 43 foto's.
Bergwandelen op Corsica praktisch

Reisverslag & foto's: Jo De Smedt

Rondreis Corsica

Berg op, berg af, met steeds weer mooie panorama's

verslag Rondreis Corsica met 34 foto's
Rondreis over Corsica, waar langs de kust nog zo'n 70 Genuese torens staan. Boven steden als Calvi, Corte en het op witte kalkrotsen gelegen Bonifacio torent een citadel. Het landschap is overal imposant, met mooie kloven als Gorges de L’Asco en Gorges de la Restonica en de rode rotsformaties van de calanches. Langs de kust beukt de zee op rotsen en kliffen, in het binnenland slapen koeien op de weg. 34 foto's.
Rondreis Corsica praktisch

Reisverslag & foto's: Marianne Bekkering

Grillig Corsica

Slingerwegen langs rotsen, kloven en baaien

verslag Grillig Corsica met 7 foto's
Corsica is een grillige berg in de zee, zowel groen als rotsachtig en dor. Kronkelwegen slingeren langs stille baaien en diepe afgronden van het ene pittoreske dorpje naar het andere haventje. Op dit eiland vol tegenstellingen ligt een wijnbouwgebied niet ver van een versteende zee waar alleen nog maar maquis groeit. 7 foto's.
Grillig Corsica praktisch

Reisverslag & foto's: Marcel Jacobs

Beklimming Mont Blanc via de Goûterhut

Even niet kijken en rustig verder stappen...

verslag Beklimming Mont Blanc via de Goûterhut met 35 foto's
Om te acclimatiseren wordt eerst de Col du Tour beklommen, over sneeuwbruggen en soms springend over gletsjerspleten. Dan volgt beklimming van de Mont Blanc, via het gevaarlijke Grand Couloir naar de Goûterhut en over een smalle sneeuwgraat langs ijzingwekkende diepten naar Les Bosses. Als het spoor rakelings langs een brede gletsjerbreuk loopt is het devies: even niet kijken en rustig verder stappen. 35 foto's.
Beklimming Mont Blanc praktisch

Reisverslag & foto's: Jo De Smedt

Beklimming Mont Blanc: 'It is a-easy'

Over gletsjers, rotswanden en een sneeuwgraat

verslag Beklimming Mont Blanc: 'It is a-easy' met 20 foto's
Via stalen ladders naar Mer de Glace om in touwgroepen te leren lopen en ijsklimmen in een gletsjerspleet. Een trainingstocht naar Aiguille de Tour en dan de Grand Couloir op, een muur van rotsen, ijs en sneeuw. Na een overnachting in de Goûter-hut via de Dome du Goûter en het Vallot Bivak over gletsjers en een sneeuwgraat naar de top van de Mont Blanc. 20 foto's.
Beklimming Mont Blanc praktisch

Reisverslag & foto's: Johan-Paul van Dijck

Rondreis Limousin

Van het ene schilderachtige dorp naar het andere

verslag Rondreis Limousin met 13 foto's
De Limousin heeft meer te bieden dan goed rundvlees en porselein. Door een groen, golvend landschap van het ene plus beaux village de France naar het andere: van Clermont-Ferrand via Feytiat naar Limoges, Mortemart en Montrol Sénart, dan naar Arnac-Pompadour, Ségur-le-Chateau, Saint Robert, Turenne, Collonges-la-Rouge, Curemonte en Beaulieu-sur-Dordogne, vervolgens naar Meyssac, Donzenac, Rochechouart, Gimel-les-Cascades en Monts de Blond. 13 foto's.
Rondreis Limousin praktisch

Reisverslag & foto's: Albert Folkerts

De Lot - het vergeten departement

Ruige kloven en middeleeuwse dorpjes

verslag De Lot - het vergeten departement met 7 foto's
De Lot wordt wel het vergeten departement genoemd. Slechts weinig toeristen bezoeken het gebied met de ruige kloven, wilde rivieren, middeleeuwse stadjes, pelgrims- oorden en kastelen. Er zijn prachtige wandelingen en autotochten te maken. 7 foto's.
De Lot - het vergeten departement praktisch

Reisverslag & foto's: Manja Ressler

Stedentrip Lille

De oude textielstad vindt zichzelf opnieuw uit

verslag Stedentrip Lille met 26 foto's
Lille was een oude textielstad in Nord-Pas-de-Calais, een uithoek van Frankrijk. Door de komst van TGV's ligt het stadje ineens centraal tussen Londen, Brussel en Parijs. Rond het nieuwe station verscheen een moderne wijk met winkels, hotels en kantoren. Maar Lille heeft ook veel historie te bieden rond het Place du Théatre en de oude stad Vieux Lille. Daarnaast telt Lille opmerkelijk veel winkels en restaurants, plus de grootste rommelmarkt van Europa. 26 foto's.
Stedentrip Lille praktisch

Reisverslag & foto's: Angélique Woudenberg

La Hague, Normandië

Ruige kusten, modderige wandelpaden en calvados

verslag La Hague, Normandië met 16 foto's
Per camper en te voet door de streek La Hague, op het puntje van het schiereiland Cotentin in Normandië. Vanuit Cherbourg via oude stadjes en onderbroken door wandeltochten langs ruige kusten naar Dielette, een van de plaatsen met een romantisch haventje. Het geboortehuis van de impressionistische schilder Millet in Gréville-Hague is nu een een museum. Pierres Pouquelées is een eenzaam hunebed. Nabij Grosville is te zien hoe calvados wordt gemaakt. 16 foto's.
Rondreis La Hague, Normandië praktisch

Reisverslag & foto's: Albert Folkerts

Stedentrip Parijs

In de stad leven vooral alleenstaanden van 25 - 40 jaar

verslag Stedentrip Parijs met 27 foto's
Reis langs een serie Parijse hoogtepunten: Tuilerieën, Dôme des Invalides, La Défense, Montmartre, Sacré Cœur, Place du Tertre, Place des Abbesses, Montparnasse, Notre Dame, Eiffeltoren, Quartier Latin. En het trio triomfbogen die als Matrjoschka's in elkaar passen: Arc de Triomphe du Carrousel, Arc de Triomphe, La Grande Arche. 27 foto's.
Stedentrip Parijs praktisch

Reisverslag & foto's: Angélique Woudenberg

Mayenne, Pays de la Loire

Grotten, middeleeuwse stadjes en industrieel erfgoed

verslag Mayenne, Pays de la Loire met 14 foto's
Mayenne (Pays de la Loire) wordt weinig bezocht. Toch is er veel te zien, zoals grotten met druipstenen en met rotstekeningen: Grottes de Saulges, Grotte Margot en Grotte de Rochefort. Bij Jublains liggen resten van een Romeinse stad met een tempel, een theater en thermen. Ook zijn er middeleeuwse kastelen en stadjes, zoals Sainte-Suzanne dat door vestingwerken wordt omringd. In Renazé is te zien hoe eeuwenlang leisteen werd bewerkt. 14 foto's.
Mayenne, Pays de la Loire praktisch

Reisverslag & foto's: Albert Folkerts

Tarn-et-Garonne

Ommuurde middeleeuwse stadjes in de Midi-Pyrénées

verslag Tarn-et-Garonne met 19 foto's
In het niet zo bekende Tarn-et-Garonne liggen veel bastides, middeleeuwse vestingstadjes waar de tijd wordt gedood met een spelletje petanque. Alleen op marktdagen lijken de straatjes binnen de muren echt tot leven te komen. Tussen de hoogvlakten met herdershutten stromen de riviertjes soms door imposante kloven en onder Romaanse bruggen. Het is een mooi gebied om te wandelen en je vooral niet te haasten. 19 foto's.
Tarn-et-Garonne, Midi-Pyrénées praktisch

Reisverslag & foto's: Annemie Cannaerts

Îles d'Hyères Port-Cros en Île du Levant

Eilanden van goud voor de Azurenkust

verslag Îles d'Hyères Port-Cros en Île du Levant met 26 foto's
Voor de kust van Hyères liggen de Îles d'Or, de gouden eilanden Porquerolles, Port-Cros en Île du Levant. De laatste twee zijn het rustigst, zeker nadat de dagjesmensen weer zijn vertrokken. De natuur krijgt volop de ruimte op de rotsige eilanden, waar hier en daar een oud fort staat. Maar ook rond de eilanden, waar je kunt duiken tussen bruine tand­baarzen, kwaad kijkende murenen en duizenden barracuda's. 26 foto's.
Îles d'Hyères, Var praktisch

Reisverslag: Royan van Velse. Foto's: Royan van Velse & Rolf Brummel

Vaison-La-Romaine

Schilderachtig stadje met smalle stegen

verslag Vaison-La-Romaine met 16 foto's
Vlak bij de Mont Ventoux, in de Vaucluse/Provènce, ligt Vaison-La -Romaine, een oud stadje met romeinse resten, fonteinen en renaissancehuizen in een landschap van bergen, valleien en kloven, rivieren, wijngaarden en lavendelvelden. Het ook al authentieke dorpje Crestet ligt om de hoek. 16 foto's.
Vaison-La-Romaine praktisch

Reisverslag & foto's: Wilma Touw

Reisverhalen deels over Frankrijk

De reizen in onderstaande reisverhalen gaan voornamelijk door andere landen maar tijdens die reis wordt ook Frankrijk bezocht.

Martinique, het tropische Frankrijk

Regenwoud,mangrove en bountystranden

verslag Martinique, het tropische Frankrijk met 30 foto's
De overdekte markten in hoofdstad Fort-de-France zijn kleurrijk en geurrijk. Maar Martinique heeft vooral een afwisselende natuur te bieden, met in het noorden tropisch regenwoud en in het zuiden bountystranden en mangrove. Suikerriet- en bananenplantages herinneren aan het koloniale verleden, net als de overwegend creoolse bevolking. Met swingende Caribische muziek en heerlijk eten is het strandleven aangenaam. En dan kun je ook nog snorkelen en duiken. 30 foto's.
Martinique, het tropische Frankrijk praktisch

Reisverslag & foto's: Royan van Velse

Fietsvakantie Transpirinaika

Dwars door de Pyreneeën van kust naar kust

verslag Fietsvakantie Transpirinaika met 17 foto's
Dwars door de Franse en Spaanse Pyreneeën van de Middellandse Zee naar de Atlantische Oceaan: 900 km, 14.500 hoogtemeters en 30 cols. In de bakkende zon en door onweer en hagel over vaak erbarmelijke wegen langs kloven, machtige massieven, bruisende rivieren en ruisende stroompjes, bossen, bergweiden en mooie stadjes. Zelfs in juli kom je soms de hele dag niemand tegen. 17 foto's.
Fietsvakantie Pyreneëen praktisch

Reisverslag & foto's: Pieter Parmentier


Nieuwsbrief reisverslagen
Voortdurend verschijnen er reisverslagen over interessante bestemmingen. Blijf op de hoogte via onze gratis nieuwsbrief.
Schrijf ook een reisverslag
Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle 506 reisverslagen zijn geschreven door reizigers. Schrijf ook een verslag over Frankrijk of een ander land.
Bijzondere reizen
Op de reisbeurs vind je tientallen reisorganisaties met bijzondere reizen.

 

Reisgidsen en landkaarten Frankrijk

Reisgidsen en landkaarten van Frankrijk zijn online te bestellen bij reisboekwinkel.nl. Niet alleen de bekende binnen- en buitenlandse series maar bijvoorbeeld ook natuurgidsen en speciale gidsen voor fietsers en wandelaars.

Anders Reizen Frankrijk - Vakantie buiten de gebaande paden (reisverslagen/reisverhalen)