-> Argentiniëonline
Nieuwsbrief Off The Beaten Track travel magazine: travelogues & travel stories Greece
Vakantie Griekenland boeken

Vakantie Griekenland

Reisverslagen van Griekenland-reizen

Er zijn 16 uitgebreide reisverslagen van reizen door Griekenland. Deze reiservaringen zijn geïllustreerd met 374 fraaie foto's. Alle reisverhalen zijn geschreven door reizigers (schrijf ook een verslag!) en hebben een aparte pagina met praktische reisinformatie en reistips over reizen in Griekenland.

Voor het boeken van een vakantie in Griekenland is er een overzicht van vliegtickets, hotels, huurauto's, vakantiehuizen, campings, 84 rondreizen en reisorganisaties.

Athene, Delphi en de Peloponnesos

De goden uit de mythen waren hier nog rond

verslag Athene, Delphi en de Peloponnesos met 27 foto's
Een bezoek aan Athene met de akropolis, een tocht naar het Orakel van Delphi en dan via Korinthe naar Paralio Astros, om een deel van de Peloponnesos te verkennen: de cyclopenburcht van Mycene, het theater en Asklepieion van Epidaurus, de havenstad Nafplio en het autovrije Saronische eiland Hydra en tot slot de Tempel van Apollo Epikourios bij Bassae. 27 foto's.
Athene, Delphi en de Peloponnesos praktisch

Reisverslag & foto's: Luk Carion

Mikonos, Naxos en Paros

Eiland hoppen op de Cycladen

verslag Mikonos, Naxos en Paros met 21 foto's
De Cycladen met hun witte huizen hebben een enorme aantrekkingskracht. In het hoogseizoen zijn de eilanden overvol. In mei is Naxos, met zijn prachtige hoofdstad en spectaculaire landschappen, nog redelijk rustig. Op Paros en Mikonos is het al kermis. Alleen in de vroege morgen of als iedereen op het strand ligt tonen ze nog hun charme. 21 foto's.
Fietsvakantie Mikonos, Naxos en Paros praktisch

Reisverslag & foto's: Piet de Geus

Vakantie Rhodos

In de zomer ziet het eiland er dor uit

verslag Vakantie Rhodos met 20 foto's
Aangename stranden en terrassen, een ommuurde oude stad, kerkjes en een acropolis, cruises langs de kust en naar het sponzeneiland Symi, een aquarium met dieren die hier in het water leven, het lagere tempo dat bij de hoge temperatuur hoort - Rhodos is een Grieks eiland zoals een Grieks eiland hoort te zijn. 20 foto's.
In de zomer is Rhodos dor praktisch

Reisverslag: Anje M. Oosterhuis. Foto's: Arjan Bolks & Anje M. Oosterhuis

Voorjaar op Kos

Alles bloeit en vogels zingen het hoogste lied

verslag Voorjaar op Kos met 21 foto's
Strandweer is het niet altijd maar toch is april een goede tijd om Kos te bekijken, voordat de drukte van het seizoen losbarst. Zowel de natuur als de cultuur op het kleine eiland is afwisselend genoeg. Kos leent zich ook goed voor een actieve verkenning: te voet, per fiets of met de motor. 21 foto's.
Voorjaar op Kos praktisch

Reisverslag & foto's: Marja van der Jagt

Afwisselend Epirus

Natuur en cultuur in Centraal Griekenland

verslag Afwisselend Epirus met 26 foto's
Epirus is een streek in Centraal- en West-Griekenland die in het noorden grenst aan Albanië en Macedonië. Het is één van de mooiste en schaarst bewoonde delen van Griekenland, met hoge bergen, diepe valleien en - in het voorjaar wilde - rivieren waar mooie oude bruggen over zijn gebouwd. Volgens zeggen leven hier nog wolven, beren, lynxen en wilde zwijnen in de natuurgebieden. Er is - buiten de culturele hoogtepunten, zoals Delphi en de Meteora-kloosters - relatief weinig buitenlands toerisme, maar de Grieken gaan hier zelf wel graag op vakantie. 26 foto's.
Afwisselend Epirus praktisch

Reisverslag & foto's: Marianne Bekkering

Kampeerreis noordelijk Griekenland

Kloosters en boogbruggen tussen groene bergen

verslag Kampeerreis noordelijk Griekenland met 48 foto's
Van Parga aan de rotsige westkust over slingerende bergwegen naar Karpenisi. Mannen spelen backgammon onder de plataan op het dorpsplein; dit moet het echte Griekenland zijn. Via de berg Olympus naar Meteora, waar kloosters op zandstenen rotsformaties balanceren. Langs de hooggelegen Vespameren en dan via de Zagodorpen en de boogbruggen rond de Vikoskloof terug naar de westkust van Epirus. 48 foto's.
Kampeerreis noordelijk Griekenland praktisch

Reisverslag & foto's: Atje Smit

Vakantie Zakynthos

Grieks bloemen- en vogeleiland

verslag Vakantie Zakynthos met 20 foto's
Zakynthos is in het voorjaar een paradijs voor liefhebbers van vogels en bloemen. Over het strand en door de heuvels kun je prachtige tochten maken langs oude olijfbomen en door mooie dorpjes. De kust bestaat deels uit rotsen en hoge kliffen. Bij Kalamaki zwemmen veel zeeschildpadden. 20 foto's.
Zakynthos, bloemen- en vogeleiland praktisch

Reisverslag: Han Bouwmeester. Foto's: Truus Wijnen & Han Bouwmeester

Een rondje Corfu in de herfst

'Leuke plekjes genoeg'

verslag Een rondje Corfu in de herfst met 19 foto's
In september, als het weer in Nederland druilerig is, lopen de temperaturen op Corfu nog op tot boven de dertig graden. Het hoogseizoen is voorbij en het is, als je er genoeg moeite voor doet en af en toe een oogje dichtknijpt, mogelijk de toeristenkermis min of meer te ontlopen. Leuke plekjes zijn er genoeg: aardige bergdorpjes, rustige weggetjes, redelijk stille baaien waar het zeewater een aangename temperatuur heeft. En niet te vergeten de hoofdstad, waar met name de Venetiaanse wijk haar charme heeft behouden. Al met al genoeg om je een week te vermaken. 19 foto's.
Fietsvakantie Corfu praktisch

Reisverslag & foto's: Piet de Geus

Oost-Kreta

Bergen, stranden, forten en opgravingen

verslag Oost-Kreta met 22 foto's
Het oostelijk deel van Kreta biedt een enorme afwisseling met zijn eindeloze bergwegen, het palmenstrand Vai en de ruige Kourtaliotiko-kloof, de Minoïsche opgravingen van Gournia en Knossos, de Venetiaanse forten van Heraklion en het voormalige leprozeneiland Spinalonga, de kloosters Moni Toplou, Káto-Preveli en Moni-Piso-Preveli en sfeervolle stadjes als Ierapetra, Heraklion, Rethimnon en Sitia. 22 foto's.
Oost-Kreta praktisch

Reisverslag: Anje M. Oosterhuis. Foto's: Arjan Bolks & Anje M. Oosterhuis

'Kríti very nice. Jámas!'

In de lente leer je het echte Kreta kennen

verslag 'Kríti very nice. Jámas!' met 16 foto's
Als de sneeuw langzaam van de bergtoppen smelt, staat Kreta in bloei en overheerst de rust. Hèt moment om het echte Kreta te verkennen, voor de natuur verdort en het massatoerisme het eiland in bezit neemt. Een kennismaking met de gastvrijheid van de Kretenzer tijdens een fietstocht van 750 km. 16 foto's.
Fietsvakantie Kreta praktisch

Reisverslag & foto's: Piet de Geus

Wandelen op Thassos

Overal bloeien wilde bloemen en de lucht is vol van geuren

verslag Wandelen op Thassos met 22 foto's
Het eiland Thassos in de Noord-Egeïsche zee is heuvelachtig, met 1203 meter als hoogste top. Langs de kust vind je diepe kloven met kleine verlaten baaien. Grote delen van het waterrijke eiland zijn bedekt met bomen. In het voorjaar is het nog rustig en bloeien overal wilde bloemen. Een ideale tijd om het eiland te verkennen, al wandelend van bergdorp naar opgraving naar zandstrand. 22 foto's.
Wandelvakantie Thassos praktisch

Reisverslag & foto's: Marja van der Jagt

Vakantie Samos

We zijn verwend door al die afgelegen strandjes

verslag Vakantie Samos met 7 foto's
Samos stad en vooral Pythagorio zijn nogal toeristisch, maar er zijn op Samos nog steeds veel stille strandjes te vinden. En het groene eiland met zijn vele vissersdorpjes en bergdorpjes leent zich goed voor uitstapjes: per fiets, motor, huurauto of zeilboot. 7 foto's.
Vakantie Samos praktisch

Reisverslag & foto's: Dick Helders & Claske van der Veer

Lesbos, Chios en Samos

Fietsen in het oosten van de Egeïsche Zee

verslag Lesbos, Chios en Samos met 26 foto's
Lesbos, Chios en Samos verschillen genoeg om er een afwisselende reis te maken. Op Lesbos zijn de bergen vaak ruig en kaal, de dalen juist groen. En Molivos is een aardig oud stadje. Op Chios hebben de mastiekdorpen hun middeleeuwse karakter bewaard. Samos is een erg groen eiland, en ook erg druk bezocht. 26 foto's.
Fietsvakantie Lesbos, Chios en Samos praktisch

Reisverslag & foto's: Piet de Geus

Fly-drive Peloponnesos

Een goede mix van cultuur en natuur

verslag Fly-drive Peloponnesos met 47 foto's
Náfplion, omringd door 3 forten, is een mooie basis om in Epidaurus en Mycene de oudheid te verkennen. Mistrás bloeide in de Byzantijnse tijd. Tot de bewoners naar de Mani vluchtten, waar ze hoge torens bouwden. Na het Taigetosgebergte komt de oudheid weer in zicht in Messene. En in Olympa en Nemea, waar spelen werden gehouden. In Arcadië liggen kerken en kloosters tegen de wanden van de groene Louisos­kloof. 47 foto's.
Fly-drive Peloponnesos praktisch

Reisverslag & foto's: Marianne Bekkering

Rondreis Peloponnesos

Steeds weer verbaasd over de stilte en de rust

verslag Rondreis Peloponnesos met 19 foto's
Van mooie stranden in het zuiden van de Peloponnesos via het oude Messene naar Arkadië. Met een tandradtreintje van de noordkust naar Kalavrita. Via Nafplio en de rotsige, stille oostkust naar het zuidoosten. Tot slot een stuk van de Mani, met Kardamili als rustpunt. 19 foto's.
Rondreis Peloponnesos praktisch

Reisverslag & foto's: Els van der Vos

Toerisme onderontwikkeld, platheid gemeden

Fietsen langs de schatten van de Pelopónnesos

verslag Toerisme onderontwikkeld, platheid gemeden met 13 foto's
Fietsen op de Pelopónnesos is kennismaken met een heel scala aan berglandschappen, het ene nog mooier dan het andere. Maar het is ook een ontmoeting met oude culturen: Venetiaanse en Turkse huizen en vestingen, typisch Maniotische woontorens, Byzantijnse steden en -kerken. En dan zijn er de overblijfselen van het klassieke Griekenland: het beroemde theater van Epidauros, de cyclopenburcht in Tyrins en de citadel van Agamemnon in Micene, waar de doden in koepelgraven met goud werden overladen. 13 foto's.
Fietsvakantie Pelopónnesos praktisch

Reisverslag & foto's: Piet de Geus


Nieuwsbrief reisverslagen
Voortdurend verschijnen er reisverslagen over interessante bestemmingen. Blijf op de hoogte via onze gratis nieuwsbrief.
Schrijf ook een reisverslag
Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle 506 reisverslagen zijn geschreven door reizigers. Schrijf ook een verslag over Griekenland of een ander land.
Bijzondere reizen
Op de reisbeurs vind je tientallen reisorganisaties met bijzondere reizen.

 

Reisgidsen en landkaarten Griekenland

Reisgidsen en landkaarten van Griekenland zijn online te bestellen bij reisboekwinkel.nl. Niet alleen de bekende binnen- en buitenlandse series maar bijvoorbeeld ook natuurgidsen en speciale gidsen voor fietsers en wandelaars.

Anders Reizen Griekenland - Vakantie buiten de gebaande paden (reisverslagen/reisverhalen)