Nieuwsbrief Off The Beaten Track travel magazine: travelogues & travel stories Guatemala
Vakantie Guatemala boeken

Vakantie Guatemala

Reisverslagen van Guatemala-reizen

Er zijn 3 uitgebreide reisverslagen van reizen door Guatemala. Deze reiservaringen zijn geïllustreerd met 65 fraaie foto's. Alle reisverhalen zijn geschreven door reizigers (schrijf ook een verslag!) en hebben een aparte pagina met praktische reisinformatie en reistips over reizen in Guatemala.

Voor het boeken van een vakantie in Guatemala is er een overzicht van vliegtickets, hotels, huurauto's, 7 rondreizen en reisorganisaties.

Backpacken Guatemala

De charme van vulkanen, meren en koloniale stadjes

verslag Backpacken Guatemala met 30 foto's
Vanaf de San Pedro-vulkaan heb je een fraai uitzicht op het Atitlàn-meer, waaraan stadjes als Panajachel en San Pedro liggen. Antigua heeft koloniale huizen, kerken en een klooster met gevels in pastel­tinten. In de krater van de Pacaya licht de lava fel op in het donker. Rond Livingston liggen watervallen en witte stranden. De Maya-ruïnes van Tikal steken boven de jungle uit en ook die van Copàn in Honduras zijn een bezoek waard. 30 foto's.
Rondreis Guatemala praktisch

Reisverslag & foto's: Peter van Boheemen

Kleurrijk Guatemala

Maya-ruïnes en marktplaatsjes

verslag Kleurrijk Guatemala met 16 foto's
In Guatemala zijn niet alleen Maya-runes te bezoeken (o.a. in Tikal), ook nu nog leven er Maya's. De lokale markten zijn erg kleurrijk. Alles wordt er verkocht; van shirts, tassen, felgekleurde stoffen, groenten en fruit tot maskers en biggetjes. De natuur varieert van dichte jungle tot meren die zijn omringd door vulkanen. Langs de Ro Dulce leven de Garifuna's of Black Caribs. Er zijn eenvoudig uitstapjes te maken naar Belize en Honduras. 16 foto's.
Kleurrijk Guatemala praktisch

Reisverslag & foto's: Laura de Reuver

Rondreis Guatemala

In het voetspoor van de Maya's (II)

verslag Rondreis Guatemala met 19 foto's
In Guatemala kun je behalve met resten uit de hoogtijdagen van de Maya-cultuur ook kennismaken met hedendaagse Maya's. Daarnaast heeft het land oude koloniale huizen uit de Spaanse tijd met patio's. En een overweldigende natuur met jungles, warmwaterbronnen, bergen, vulkanen, rivieren en meren. 19 foto's.
In het voetspoor van de Maya's praktisch

Reisverslag & foto's: Helen Stigter

Reisverhalen deels over Guatemala

De reizen in onderstaande reisverhalen gaan voornamelijk door andere landen maar tijdens die reis wordt ook Guatemala bezocht.

Mexico - Guatemala - Honduras - Belize

Ruïne-complexen en een overweldigende natuur

verslag Mexico - Guatemala - Honduras - Belize met 23 foto's
Door Mexico, Guatemala, Honduras en Belize langs imposante Maya-ruïnes, door de jungle langs hoge watervallen en over bergmeren door kloven met rotswanden en langs vulkanen. De dorpjes hebben kleurrijke markten en straten met al even kleurige huisjes. Tenslotte snorkelen tussen haaien, roggen en koraal. 23 foto's.
Ruïne-complexen en natuur praktisch

Reisverslag & foto's: Patricia Spijkers

La Ruta Maya op de fiets

De grenzen van Belize, Guatemala en Mexico

verslag La Ruta Maya op de fiets met 17 foto's
Fietsen langs de ruïnes van Maya tempels in het grensgebied van Belize, Guatemala en Mexico is vaak afzien vanwege de slechte wegen. En veilig is het ook niet altijd. Maar er is wel veel te zien: paalwoningen, in het verleden levende Mennonieten, kleurrijke markten en een overweldigende natuur. 17 foto's.
Fietsvakantie La Ruta Maya praktisch

Reisverslag & foto's: Ton Spil & Antoinette Geerts


Nieuwsbrief reisverslagen
Voortdurend verschijnen er reisverslagen over interessante bestemmingen. Blijf op de hoogte via onze gratis nieuwsbrief.
Schrijf ook een reisverslag
Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle 506 reisverslagen zijn geschreven door reizigers. Schrijf ook een verslag over Guatemala of een ander land.
Bijzondere reizen
Op de reisbeurs vind je tientallen reisorganisaties met bijzondere reizen.

 

Reisgidsen en landkaarten Guatemala

Reisgidsen en landkaarten van Guatemala zijn online te bestellen bij reisboekwinkel.nl. Niet alleen de bekende binnen- en buitenlandse series maar bijvoorbeeld ook natuurgidsen en speciale gidsen voor fietsers en wandelaars.

Anders Reizen Guatemala - Vakantie buiten de gebaande paden (reisverslagen/reisverhalen)