Nieuwsbrief
Vakantie Guinee-Bissau boeken

Vakantie Guinee-Bissau

Reisverslagen van Guinee-Bissau-reizen

Er zijn 2 uitgebreide reisverslagen van reizen door Guinee-Bissau. Deze reiservaringen zijn geïllustreerd met 49 fraaie foto's. Alle reisverhalen zijn geschreven door reizigers (schrijf ook een verslag!) en hebben een aparte pagina met praktische reisinformatie en reistips over reizen in Guinee-Bissau.

Voor het boeken van een vakantie in Guinee-Bissau is er een overzicht van vliegtickets.

Time out in Guinee-Bissau

Corruptie, burgeroorlog en zeemeeuwenseks

verslag Time out in Guinee-Bissau met 20 foto's
Guinee is nooit verwesterd: de bevolking behield haar tradities, haar godsdiensten en niet te vergeten haar strijdlust. 50 km uit de kust liggen de bounty-eilanden van de Bijagós-archipel, waar je struikelt over de vogels. Ook Buba in het zuidwesten is een vogelparadijs. Het eiland Bolama is meer een groot maar vervallen filmdecor. In hoofdstad Bissau is de recente geschiedenis tastbaar: de koloniale oorlog en de burgeroorlog lieten onontplofte bommen en mortieren achter. De traditionele hoofden in Tombali, waar vrouwen met netten in de rivier vissen, kunnen indrukwekkende verhalen vertellen over die geschiedenis. 20 foto's.
Time out in Guinee-Bissau praktisch

Reisverslag & foto's: Ernst Schade

Rondreis Guinee-Bissau

De vrouwen runnen het land, hun mannen bidden, rusten uit, handelen wat

verslag Rondreis Guinee-Bissau met 29 foto's
Hoofdstad Bissau is klein, met een centrum in koloniale stijl. Hier wordt volop gehandeld, de Bandim-markt is minstens zes kilometer lang. Maar alles in Guinee-Bissau verkeert in ontbonden staat: de gebouwen, de huizen. De lantaarnpalen staan uit het lood en branden niet, het asfalt van de wegen is verdwenen. De meeste ontwikkelingsprojecten, hoewel goed bedoeld, zijn mislukt en de ontwikkelingswerkers trokken naar elders. Wat blijft is een beeldschoon land met prachtige en vriendelijke mensen die het allemaal niet meer weten en ook niet meer willen weten. 29 foto's.
Rondreis Guinee-Bissau praktisch

Reisverslag & foto's: Ernst Schade


Nieuwsbrief reisverslagen
Voortdurend verschijnen er reisverslagen over interessante bestemmingen. Blijf op de hoogte via onze gratis nieuwsbrief.
Schrijf ook een reisverslag
Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle 506 reisverslagen zijn geschreven door reizigers. Schrijf ook een verslag over Guinee-Bissau of een ander land.
Bijzondere reizen
Op de reisbeurs vind je tientallen reisorganisaties met bijzondere reizen.

 

Reisgidsen en landkaarten Guinee-Bissau

Reisgidsen en landkaarten van Guinee-Bissau zijn online te bestellen bij reisboekwinkel.nl. Niet alleen de bekende binnen- en buitenlandse series maar bijvoorbeeld ook natuurgidsen en speciale gidsen voor fietsers en wandelaars.

Anders Reizen Guinee-Bissau - Vakantie buiten de gebaande paden (reisverslagen/reisverhalen)