Nieuwsbrief
Vakantie Ierland boeken

Vakantie Ierland

Reisverslagen van Ierland-reizen

Er zijn 5 uitgebreide reisverslagen van reizen door Ierland. Deze reiservaringen zijn geïllustreerd met 92 fraaie foto's. Alle reisverhalen zijn geschreven door reizigers (schrijf ook een verslag!) en hebben een aparte pagina met praktische reisinformatie en reistips over reizen in Ierland.

Voor het boeken van een vakantie in Ierland is er een overzicht van vliegtickets, hotels, huurauto's, vakantiehuizen, 48 rondreizen en reisorganisaties.

Fietsvakantie naar Ierland

Per fiets, veerboot en trein naar Ierland

verslag Fietsvakantie naar Ierland met 15 foto's
De ferry naar Newcastle en dan op de fiets dwars door Engeland naar de Ierse Zee. Op Isle of Man fietsen over het racecircuit en langs burchten en vestingen. Na de oversteek naar Ierland fietsen van Dublin naar Kilkenny, met een kasteel en veel mooie kerken. Na een rondje door de indrukwekkende natuur van de Wicklow Mountains terug naar Dublin en per ferry, trein en ferry terug naar IJmuiden. 15 foto's.
Fietsvakantie Ierland praktisch

Reisverslag & foto's: Tiny Hannink

Fietsvakantie Zuid-Ierland

Bergen, heidevelden, bossen en bloeiende bremstruiken

verslag Fietsvakantie Zuid-Ierland met 28 foto's
Fietstocht van zo'n 1200 km over de pittige hellingen van Ierland met zijn talloze passen. Langs kastelen, ruïnes en leuke stadjes met sfeervolle pubs door een landschap vol bergen, valleien, bossen en heidevelden. Van Dublin zuidwaarts door de Wicklow Mountains naar Cork en dan via Bantry naar Kenmare voor een rondrit op schiereiland Ivenagh en de beroemde Ring of Kerry. Naar Killarney en dan met de trein terug naar Dublin. 28 foto's.
Fietsvakantie Zuid-Ierland praktisch

Reisverslag & foto's: Dick Hagen

Ierland, een desolaat filmdecor

'Nice day for a dog' blijven we herhalen...

verslag Ierland, een desolaat filmdecor met 23 foto's
Ierland blijft filmers inspireren. Niet vanwege het mooie weer maar juist omdat de prachtige ruige landschappen vaak stemmig in mist en regen zijn gehuld: van de loodrecht in zee aflopende kliffen tot de moerassen, de turfvelden en de hoge bergpassen. Her en der liggen kleurige dorpjes en sfeervolle oude gebouwen. 23 foto's.
Ierland, een desolaat filmdecor praktisch

Reisverslag & foto's: Geert Simoens

Fietsvakantie Ierland

Fietstocht door de Burren en Galway

verslag Fietsvakantie Ierland met 13 foto's
In Ierland kan het je zomaar gebeuren dat je je tent op mag zetten binnen de muren van een kasteelruïne op een heuveltop, aan de rand van een meer met uitzicht op een pijnbomen-eiland of gewoon op het land van een boer. De gastvrije bevolking leeft temidden van een ruige natuur met kliffen, valleien en veenlandschappen. Verspreid in het landschap liggen herinneringen aan een rijker verleden: oude, vaak vervallen kastelen, kerken en abdijen. Door de Burren en Galway fietsend passeer je ook boerderijen uit de steentijd of een hoog Keltisch kruis. 13 foto's.
Fietsvakantie Burren en Galway praktisch

Reisverslag & foto's: Ton Spil & Antoinette Geerts

Rondreis Ierland

Dublin en de Shannon Erne Waterway

verslag Rondreis Ierland met 13 foto's
Na het drukke Dublin, met de Guinness brouwerij en het Temple Bar District, de rust van het Ierse platteland tijdens een boottocht over de Shannon Erne Waterway. Langs dorpjes van 2 huizen en 4 pubs worden meren, rivieren en kanalen bevaren en volgen de sluizen elkaar soms in hoog tempo op. 13 foto's.
De Shannon Erne Waterway praktisch

Reisverslag & foto's: Cees Geuzebroek


Nieuwsbrief reisverslagen
Voortdurend verschijnen er reisverslagen over interessante bestemmingen. Blijf op de hoogte via onze gratis nieuwsbrief.
Schrijf ook een reisverslag
Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle 506 reisverslagen zijn geschreven door reizigers. Schrijf ook een verslag over Ierland of een ander land.
Bijzondere reizen
Op de reisbeurs vind je tientallen reisorganisaties met bijzondere reizen.

 

Reisgidsen en landkaarten Ierland

Reisgidsen en landkaarten van Ierland zijn online te bestellen bij reisboekwinkel.nl. Niet alleen de bekende binnen- en buitenlandse series maar bijvoorbeeld ook natuurgidsen en speciale gidsen voor fietsers en wandelaars.

Anders Reizen Ierland - Vakantie buiten de gebaande paden (reisverslagen/reisverhalen)