Nieuwsbrief Off The Beaten Track travel magazine: travelogues & travel stories Iceland
Vakantie IJsland boeken

Vakantie IJsland

Reisverslagen van IJsland-reizen

Er zijn 12 uitgebreide reisverslagen van reizen door IJsland. Deze reiservaringen zijn geïllustreerd met 330 fraaie foto's. Alle reisverhalen zijn geschreven door reizigers (schrijf ook een verslag!) en hebben een aparte pagina met praktische reisinformatie en reistips over reizen in IJsland.

Voor het boeken van een vakantie in IJsland is er een overzicht van vliegtickets, hotels, huurauto's, vakantiehuizen, 21 rondreizen en reisorganisaties.

Het magische oerlandschap

Fly-drive langs de zuidwestkust van IJsland

verslag Het magische oerlandschap met 26 foto's
Net buiten Keflavik sta je op Reykjanes al tussen de pruttelende modder­poelen. Om de hoek liggen de geisers Gullfoss en Geysir en de water­vallen in Þingvellir. Nog meer watervallen vind je o.a. in Þjórsárdalur en Skaftafell. Rond Mýrdal wachten vulkanen onder gletsjers op de volgende eruptie. Gletsjer­meer Jökulsärlón vormde met zijn drijvende ijsschotsen het decor van menig film. Voor het oerlandschap moet je op IJsland zijn. 26 foto's.
Rondreis Zuidwest-IJsland praktisch

Reisverslag & foto's: Ronald Wilfred Jansen

Rondreis IJsland per bus

De krachten die de aarde vorm gaven zijn nog werkzaam

verslag Rondreis IJsland per bus met 24 foto's
Met de bus over de rondweg Hringvegur langs de hoogtepunten van IJsland: watervallen, geisers, thermische bronnen, watervallen, lavavelden, gletsjers, vulkanen, basaltzuilen, zwavelbronnen, kraters, kokende modderpoelen. Nergens vind je zo'n grote verscheidenheid aan vulkanische verschijnselen als op IJsland, waar de krachten die de aarde vorm gaven nog volop werkzaam zijn. 24 foto's.
Rondreis IJsland per bus praktisch

Reisverslag & foto's: Ronald Wilfred Jansen

Rondreis IJsland: noordkust

Langs de noordkust van Reykjavik naar Seydisfjordur

verslag Rondreis IJsland: noordkust met 52 foto's
IJsland is dunbevolkt en de noordkust nog het meest. Echte bomen groeien er niet, hooguit gras, mos en wat struikjes. En met schapen, vogels en zeehonden heb je de dieren ook wel gehad. Maar spectaculaire landschappen heeft het verlaten noorden van IJsland des te meer, met fjorden, meren, rivieren en watervallen, besneeuwde toppen en grillige rotsformaties. Zwavelgeur en stoom wijzen je de lavavelden met modderpotten en fumarolen. 52 foto's.
Vakantie noordkust IJsland praktisch

Reisverslag & foto's: Willem & Christiane Mosselmans-De Coster

Rondreis IJsland: zuidkust

Langs de zuidkust van Seydisfjordur naar Reykjavik

verslag Rondreis IJsland: zuidkust met 52 foto's
Langs de zuidkust van IJsland rij je van het ene ruige landschap naar het andere: grillige fjorden, besneeuwde bergtoppen, gletsjers, meren met brokken ijs, kloven met bruisende rivieren, steile kliffen en rotsen vol broedende zeevogels, pseudo-kraters, mosgroene lavavelden, basaltrotsen waaraan oude sages kleven, spuitende geisers, pruttelende modderpotten en stoomgaten. En watervallen, heel veel klaterende watervallen. 52 foto's.
Vakantie zuidkust IJsland praktisch

Reisverslag & foto's: Willem & Christiane Mosselmans-De Coster

Fietsvakantie Zuidwest-IJsland

Vulkaanlandschappen met altijd wind tegen

verslag Fietsvakantie Zuidwest-IJsland met 19 foto's
Bloemen bloeien tussen de zwarte stenen van het vulkanische landschap van IJsland. Maar naast zon kun je in juli ook rekenen op buien en harde wind. En die wind is altijd tegen. Een fietsvakantie op IJsland is de ontberingen waard, vanwege de ruige landschappen met besneeuwde vulkanen, spuitende geisers, wild kolkende rivieren, gletsjers, meren en rotskusten. Fietstocht vanaf Reykjavik langs Grindavik, de Blue Lagoon, Strandakirkja, Þorlákshöfn, Selfoss, Geysir, Þingvelir, Borgarnes, Olafsvík en Snaefellsjökull. 19 foto's.
Fietsvakantie Zuidwest-IJsland praktisch

Reisverslag & foto's: Tiny Hannink

Fly-drive Zuidwest-IJsland

Per huurauto langs watervallen, geysers en gletsjers

verslag Fly-drive Zuidwest-IJsland met 24 foto's
Per huurauto door het bizarre IJslandse landschap met lavavelden langs het geothermisch zwembad Blue Lagoon naar het ruige schiereiland Snæfellsnes; het uitgaansleven van Reykjavik verkennen en walvissen spotten; kloven, watervallen en geysers bekijken in de Golden Circle; langs de kliffen van Dyrhólaey en de Fjadrárgljúfur-kloof naar de enorme ijsmassa's van de Vatnajökull-gletsjer. 24 foto's.
Fly-drive Zuidwest-IJsland praktisch

Reisverslag & foto's: Lieneke Claassens

4x4 safari IJsland

Warm van binnen, koud van buiten

verslag 4x4 safari IJsland met 22 foto's
Per 4x4 op safari op IJsland komt je zoveel watervallen tegen dat je er blasé van zou worden, maar het blijft spectaculair. Net als het doorkruisen van ijskoude rivieren, waar geen brug te bekennen is. Bergen in fraaie kleuren kenmerken het landschap waar geysers spuiten en heet water uitnodigend bubbelt. Voor de gasten blijft het licht de hele zomer aan, zodat je midden in de nacht kunt barbecuen met uitzicht op een ijsmeer. 22 foto's.
4x4 safari IJsland praktisch

Reisverslag: Ton Spil. Foto's: Roel Schuring

Fietstocht door IJsland

Met de wind op kop door het lege landschap

verslag Fietstocht door IJsland met 18 foto's
Voor het mooie weer hoef je niet te gaan, in de zomer is het hooguit 15 graden. Maar wie houdt van desolate, kale landschappen met rotsen, watervallen, gletsjers en geisers, kan in IJsland zijn hart ophalen. Elementaire zaken als eten, warmte en onderdak krijgen tijdens een fietstocht door dit land een nieuwe betekenis. 18 foto's.
Fietsvakantie IJsland praktisch

Reisverslag & foto's: Eddy Huybs

Sneeuwschoenwandelen in Landmannalaugar

Op pad door een wit vulkanisch landschap

verslag Sneeuwschoenwandelen in Landmannalaugar met 32 foto's
Vanuit Reykjavik naar het vulkanische gebied Landmannalaugar. Op sneeuwschoenen langs blauwe meren en witte lavavelden. Met helder weer is het uitzicht prachtig, maar zodra het betrekt is het zicht nul. In een warme poel baden tussen stoom en sneeuw. Lopen langs kraters, kloven en riviertjes met warm water die onder de sneeuw verdwijnen. In de verte barst een vulkaan uit en 's avonds is het noorderlicht te zien. 32 foto's.
Sneeuwschoenwandelen in Landmannalaugar, IJsland praktisch

Reisverslag & foto's: Nico Kloek

Wandelvakantie Landmannalaugar en Þorsmork

Wandeltochten in Landmannalaugar en Þorsmork

verslag Wandelvakantie Landmannalaugar en Þorsmork met 21 foto's
Op een groepsreis langs de bergen rond de Hekla en een verkorte Golden Circle (Gullfoss-waterval en de geisers Geysir en Strokkur) volgt een individuele trektocht door Landmannalaugar, waar het ryoliet al bij een beetje zon oplicht in het kleurige berglandschap. Ook Þorsmork, een groen gebied omringd door hoge bergen en gletsjers, wordt te voet verkend; wadend door een rivier, klauterend over rotspartijen en een weg zoekend over losliggende stenen en keien. 21 foto's.
Wandelvakantie Zuidwest-IJsland praktisch

Reisverslag & foto's: Elise Sanders

De Laugavegur trekking

Door het vulkanische binnenland van IJsland

verslag De Laugavegur trekking met 15 foto's
De 'Weg van de warme bronnen' is de meest populaire trekking op IJsland: in 3 à 4 dagen zo'n 55 km lopen van Landmannalaugar naar Þörsmörk. Het ene moment doorwaad je een ijskoude rivier en het volgende neem je een bad in een warme beek. Tussen de sneeuwvelden pruttelen modderpoelen in de klaarlichte nacht. 15 foto's.
Wandelvakantie Laugavegur trekking praktisch

Reisverslag & foto's: Renée Mettrie

Stedentrip Reykjavik

Stad van ijs, sneeuw, water en stoom

verslag Stedentrip Reykjavik met 25 foto's
De hoofdstad van IJsland (120.000 inw.) doet wat eenvoudig en dorps aan. De baarden doen denken de Vikingen waarvan de bevolking afstamt. Ook in de winter is er in en rond Reykjavik genoeg te zien, dat allemaal met water te maken heeft: van geisers tot walvissen, thermale baden en watervallen. En de energie wordt vooral opgewekt door heet water en stoom. Veel groener dan het sneeuw­land­schap van IJsland wordt het niet. 25 foto's.
Stedentrip Reykjavik praktisch

Reisverslag & foto's: Royan van Velse


Nieuwsbrief reisverslagen
Voortdurend verschijnen er reisverslagen over interessante bestemmingen. Blijf op de hoogte via onze gratis nieuwsbrief.
Schrijf ook een reisverslag
Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle 506 reisverslagen zijn geschreven door reizigers. Schrijf ook een verslag over IJsland of een ander land.
Bijzondere reizen
Op de reisbeurs vind je tientallen reisorganisaties met bijzondere reizen.

 

Reisgidsen en landkaarten IJsland

Reisgidsen en landkaarten van IJsland zijn online te bestellen bij reisboekwinkel.nl. Niet alleen de bekende binnen- en buitenlandse series maar bijvoorbeeld ook natuurgidsen en speciale gidsen voor fietsers en wandelaars.

Anders Reizen IJsland - Vakantie buiten de gebaande paden (reisverslagen/reisverhalen)