-> Indiaonline -> Tiara Tours
Nieuwsbrief Off The Beaten Track travel magazine: travelogues & travel stories India
Vakantie India boeken

Vakantie India

Reisverslagen van India-reizen

Er zijn 14 uitgebreide reisverslagen van reizen door India. Deze reiservaringen zijn geïllustreerd met 353 fraaie foto's. Alle reisverhalen zijn geschreven door reizigers (schrijf ook een verslag!) en hebben een aparte pagina met praktische reisinformatie en reistips over reizen in India.

Voor het boeken van een vakantie in India is er een overzicht van vliegtickets, hotels, huurauto's, 122 rondreizen en reisorganisaties.

Rondreis India van noord naar zuid

Van de forten naar de theeplantages

verslag Rondreis India van noord naar zuid met 27 foto's
Rondreis door India, een land vol tegenstellingen. Delhi, Agra, Barathpur en Jaipur in het noorden zijn drukke steden met veel armoede, maar ook prachtige gebouwen als het Rode Fort, Fort Agra en de Taj Mahal. Het zuiden is wat relaxter, met iets minder drukke steden als Fort Kochi, Conoor, Ooty en Mysore. Hier liggen de beroemde theeplantages en de prachtige natuur van de Backwaters. 27 foto's.
India van noord naar zuid praktisch

Reisverslag & foto's: Lieke van der Heiden

Backpacken India en Nepal

Chaotische steden en groene landschappen

verslag Backpacken India en Nepal met 39 foto's
Delhi lijkt één grote chaotische vuilnisbelt waar heilige koeien het verkeer ophouden. Via Bikaner (rattentempel en kamelentocht), Jodhpur (fort op een klif), Jaipur (Amberfort) en Agra (Taj Mahal) in Rajasthan naar kleurrijk Varanasi aan de heilige Ganges. In Nepal bungeejumpen, raften en paragliden rond Kathmandu en Pokhara. Terug in India via het jungleachtige Goa met zijn mooie stranden naar Mumbai, waar de armoe op straat ligt. 39 foto's.
Backpacken India en Nepal praktisch

Reisverslag & foto's: Johan Mühren

Van Turkije naar Nepal (IV)

Door India en Nepal

verslag Van Turkije naar Nepal (IV) met 13 foto's
Tussen de armoede en de viezigheid van India liggen hoogtepunten als de Gouden Tempel van Amritsar, de roze binnenstad van Jaipur, de immense moskee van Fatehpur Sikri en natuurlijk de Taj Mahal in Agra. In de uitlopers van de Himalaya, waar veel gevluchte Tibetanen wonen is het draaglijker. Ook in Nepal oogt alles schoner en lijkt het leven minder ellendig. De vallei van Kathmandu bulkt bovendien van de bezienswaardigheden. 13 foto's.
Van Turkije naar Nepal (IV) praktisch

Reisverslag & foto's: Erwin Esselmann

Van Calcutta naar Delhi

Het drukke straatleven in India blijft bizar

verslag Van Calcutta naar Delhi met 21 foto's
Reizend van Calcutta naar Delhi is er veel cultuur te zien, zoals in Bishnupur, Agra, Dhanbad, Bodhgaya, Varanasi, Jaipur. Het straatleven blijft bizar maar buiten de drukke steden liggen rijstvelden en dorpen zonder auto's. De armoede is precies zoals op tv, alleen kun je nu de nare beelden die je ziet niet wegzappen. 21 foto's.
Van Calcutta naar Delhi praktisch

Reisverslag & foto's: Chantal Nederstigt

Wandelreis Ladakh

Trektocht door de Indiase Himalaya

verslag Wandelreis Ladakh met 20 foto's
Van de chaotische drukte van Delhi langs boeddhistische kloosters de bergen in voor een trektocht door de Himalaya: door ijskoude rivieren, over gladde rotsen, langs een gletsjer en over hoge passen naar het fabelachtig mooie landschap rond het maanmeer. En via de sfeervolle stad Leh weer terug naar Delhi. 20 foto's.
Wandelvakantie Indiase Himalaya praktisch

Reisverslag: Ina Kuipers. Foto's: Herman Hoekstra

Rondreis Ladakh

Boeddha, boterthee en bloedstollende bergen

verslag Rondreis Ladakh met 39 foto's
Rond Leh liggen diverse kloosters. Vanuit deze hoofdstad (15.000 inw.) van Ladakh gaat het naar Likir, voor de Sham Trek door kale bergen en groene valleien. Het maanlandschap van de Nubravallei is nog spectaculairder, met grillige bergwanden en slechts hier en daar een groene oase bij de rivier. Letterlijk hoogtepunt is de pas Kardong La: 5600 meter. Zoals op alle passen hangen hier gebedsvlaggetjes. 39 foto's.
Rondreis Ladakh praktisch

Reisverslag & foto's: Fransje Grisnich

Cultuurreis Noord-India

Langs oude tempels, forten en paleizen

verslag Cultuurreis Noord-India met 37 foto's
Noord-India telt veel paleizen en forten van grootmogols en maharadja's. Rondreis langs Delhi (Jama Moshid Moskee, Sikh-tempel Gurdwara Bangla Sahib, Rashtrapati Bhawan-paleis, Mahatma Gandhi's huis, Rode Fort), Jaipur (Pink City, Amberfort, Monkey Temple), Fatahpur Sikri (Akbar-paleis), Agra (Taj Mahal, Rode Fort), Khajuraho (Chandela-tempels) en Varanasi (Fort Ramnage, gaths langs de Ganges) naar de grens met Nepal. 37 foto's.
Cultuurreis Noord-India praktisch

Reisverslag & foto's: Hetty Dirksen

Rondreis door Noord-India

'You not happy, me not happy'

verslag Rondreis door Noord-India met 12 foto's
India heeft een rijk cultureel erfgoed: oude steden met beschilderde herenhuizen, talloze tempels en natuurlijk de Taj Mahal. Maar een reis door het overbevolkte India is ook een confrontatie met opdringerige taxichauffeurs, bedelende kinderen en sjacheraars. De vriendelijke bevolking verwacht overal geld voor, maar uiteindelijk geldt toch de gouden regel: 'You not happy, me not happy'. 12 foto's.
Rondreis door Noord-India praktisch

Reisverslag: Mirella Koek. Foto's: Johan van Hilst, Fien Gijsbertsen en Mirella Koek

Impressies Zuid-India

Alles wat India is, dat is het ook niet

verslag Impressies Zuid-India met 16 foto's
Van het chaotische Mumbai dicht opeen gepakt in de trein naar Varkala, terwijl Indiërs staren en boeren en scheten laten. Via de backwaters naar Alleppey en Kochi, waar de hotelier uitlegt dat een man groeten zoiets is als met een bord 'neem mij' rondlopen. Niet meer doen dus. En een straatverkoper is iets dat je weg jaagt en zeker geen 'sir' noemt. De kasten zijn alleen formeel afgeschaft. Tot slot in Goa bijkomen van de tegenstelling tussen rijk en arm. 16 foto's.
Impressies Zuid-India praktisch

Reisverslag & foto's: Daphne Gakes

Kerala en Karnataka

Fietsvakantie Zuid-India II

verslag Kerala en Karnataka met 29 foto's
Langs de Arabische Zee van het zuidelijkste punt van India langs de kust met zijn backwaters, waar van oudsher specerijen werden verhandeld in steden als Allepey, Cochin en Calicut. Via Wayanad National Park naar Mysore (paleis van de maharadja's) en Bangalore, het ICT-centrum van de wereld. Een internationale oriëntatie heeft dit dichtbevolkte deel van India nog steeds. 29 foto's.
Fietsvakantie Kerala en Karnataka, Zuid-India praktisch

Reisverslag & foto's: Aart & Gerrie Dijkzeul

Tamil Nadu

Fietsvakantie Zuid-India I

verslag Tamil Nadu met 29 foto's
Langs de Golf van Bengalen van Chennai (Madras) naar de zuidelijkste punt van India, waar je de zon in Kanyakumari uit de zee ziet opkomen en hem ook weer in zee ziet ondergaan. Onderweg veel hindoetempels, rijstvelden, ploegende waterbuffels, oude forten en pelgrims op blote voeten. Om te weg te vragen moet je de beambten in de politiepost wel even wakker maken. 29 foto's.
Fietsvakantie Tamil Nadu, Zuid-India praktisch

Reisverslag & foto's: Aart & Gerrie Dijkzeul

Rondreis Zuid-India

Tempels, visnetten, regenwoud en bountystranden

verslag Rondreis Zuid-India met 27 foto's
In het zuiden van India leven de Dravidiërs, de donkerder gekleurde oorspronkelijke bewoners. In Madurai, Thanjavur, Trichy en Mamallapuram staan imposante tempels. Aan de kust wordt zout gewonnen, rijst en suikerriet verbouwd en gevist met netten. In de Backwaters bij Allepey leeft iedereen op en aan het water. In de bergen liggen regenwouden, theeplantages en wordt ananas, rubber en koffie verbouwd. 27 foto's.
Rondreis Zuid-India praktisch

Reisverslag & foto's: Johan Siegers

Rondreis door Zuid-India

Tempels, theeplantages en helse busritten

verslag Rondreis door Zuid-India met 25 foto's
Rondreis van Bangalore via de tempels van Belur en Halebid, het paleis van de maharadja in Mysore, koffieplantages rond Madikeri, Cochin dat op eilanden ligt, theeplantages bij Munnar, het wild in Periyar National Park bij Kumily, per boot vanuit Alleppey over de binnenwateren van Kerala en naar Kovalam om te snorkelen tussen gekleurde vissen. 25 foto's.
Rondreis door Zuid-India praktisch

Reisverslag & foto's: Chantal Nederstigt

Fietsen in Zuid-India

In zee koel je ook niet af; het zal boven de 30 graden zijn

verslag Fietsen in Zuid-India met 19 foto's
Fietsen in Zuid-India valt niet mee: de hitte (tot 45 graden), het drukke en chaotische verkeer, de bergen... bussen, treinen en tuk-tuks moeten bijspringen om de reis af te maken. Maar fascinerend is de omgeving wel: de weelderige natuur, de lokale marktjes, de tropische stranden, de enorme tegenstellingen tussen arm en rijk. 19 foto's.
Fietsvakantie Zuid-India praktisch

Reisverslag & foto's: Anton van Dusseldorp

Reisverhalen deels over India

De reizen in onderstaande reisverhalen gaan voornamelijk door andere landen maar tijdens die reis wordt ook India bezocht.

Over land via Istanbul naar Azië

Via Turkije naar Iran, Pakistan, India en Nepal

verslag Over land via Istanbul naar Azië met 29 foto's
Met trein, bus en taxi door Azië reizend zie je niet alleen veel fraaie landschappen, leuke bazaars en hoogtepunten als de Taj Mahal maar ook krottenwijken, enorm vervuilde dorpen en steden vol bussen, vrachtauto's, riksja's, tuk-tuks en heilige koeien waarover een verstikkende deken van benzinedampen hangt. 29 foto's.
Over land via Istanbul naar Azië praktisch

Reisverslag & foto's: Dick Veerman


Nieuwsbrief reisverslagen
Voortdurend verschijnen er reisverslagen over interessante bestemmingen. Blijf op de hoogte via onze gratis nieuwsbrief.
Schrijf ook een reisverslag
Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle 506 reisverslagen zijn geschreven door reizigers. Schrijf ook een verslag over India of een ander land.
Bijzondere reizen
Op de reisbeurs vind je tientallen reisorganisaties met bijzondere reizen.

 

Reisgidsen en landkaarten India

Reisgidsen en landkaarten van India zijn online te bestellen bij reisboekwinkel.nl. Niet alleen de bekende binnen- en buitenlandse series maar bijvoorbeeld ook natuurgidsen en speciale gidsen voor fietsers en wandelaars.

-> Rosetta Reizen -> Dimsum
Anders Reizen India - Vakantie buiten de gebaande paden (reisverslagen/reisverhalen)