-> Indonesiëonline
Nieuwsbrief Off The Beaten Track travel magazine: travelogues & travel stories Indonesia
Vakantie Indonesië boeken

Vakantie Indonesië

Reisverslagen van Indonesië-reizen

Er zijn 12 uitgebreide reisverslagen van reizen door Indonesië. Deze reiservaringen zijn geïllustreerd met 293 fraaie foto's. Alle reisverhalen zijn geschreven door reizigers (schrijf ook een verslag!) en hebben een aparte pagina met praktische reisinformatie en reistips over reizen in Indonesië.

Voor het boeken van een vakantie in Indonesië is er een overzicht van vliegtickets, hotels, huurauto's, 224 rondreizen en reisorganisaties.

Veelzijdig Bali

Witte stranden, groene bergen en zwarte magie

verslag Veelzijdig Bali met 18 foto's
Bali heeft parken met vogels, vleermuizen en apen, je kunt een tocht maken op de rug van een olifant of de dolfijnen opzoeken. Achter de stranden ligt het groene binnenland met traditionele dorpen, rijstvelden, regenwoud, vulkanen en watervallen. Het ene dorp is bekend vanwege de goud- en zilversmeden, het andere vanwege het houtsnijwerk. Ook tref je nog rondreizende medicijnmannen aan. 18 foto's.
Veelzijdig Bali praktisch

Reisverslag & foto's: Sjoerd & Betty Flameling

Rondreis Bali

Uit alle hoeken en gaten duiken straatventers op

verslag Rondreis Bali met 20 foto's
Het groene eiland, met vulkanen, meren en rijstvelden, heeft naast natuur ook veel cultuur: schilders, beeldhouwers, goud- en zilversmeden, houtbewerkers, (gamelan)orkesten, batikwerkplaatsen, hindoeïstische tempels en natuurlijk de Balinese dans. Wel moet je de nodige moeite doen om je de straatventers van het lijf te houden. 20 foto's.
Rondreis Bali praktisch

Reisverslag & foto's: Angélique Woudenberg

De kleine Sunda-eilanden

Bali, Flores, Komodo, Sumbawa en Lombok

verslag De kleine Sunda-eilanden met 16 foto's
Bali en de kleine Sunda-eilanden Flores, Komodo, Sumbawa en Lombok geven een gevarieerd beeld van Indonesië's natuur en cultuur: van vulkanen tot stranden en terrassen met rijst, van tempels en koloniale gebouwen tot vissersdorpjes en kampongs, waar de traditionele ambachten nog worden beoefend. 16 foto's.
Kleine Sunda-eilanden praktisch

Reisverslag & foto's: Sonja Minten

Fietsvakantie Zuid-Sulawesi

Traditie en gastvrijheid tussen vele tinten groen

verslag Fietsvakantie Zuid-Sulawesi met 34 foto's
Tussen groene bergen met regenwoud en terrassen met rijst leven op Sulawesi, het vroegere Celebes, oude traditiesvoort. In Tanaberu worden nog met de hand schepen gebouwd. Ook het maken van bakstenen is handwerk. Op het Tempemeer drijven vis­sers­dorpen. Tel daarbij Buginese paal­woningen, Toraja­dorpen en een dagen durende begrafenis­ceremonie in Rantepao. Fietsen is hier zwaaien, 'hello' zeggen en bekeken worden. En verplicht met iedereen op de foto. 34 foto's.
Fietsvakantie Zuid-Sulawesi praktisch

Reisverslag & foto's: Aart & Gerrie Dijkzeul

Rondreis Sulawesi (Celebes)

Spookdiertjes, koralen en begrafenisrituelen

verslag Rondreis Sulawesi (Celebes) met 48 foto's
In Noord-Sulawesi snorkelen bij Bunaken en een tocht door natuurpark Tangkoko. Vanuit Manado in het zuiden een reis naar Torajaland, met de typische Toraja-huizen en bijzondere rituelen rond huwelijk en begrafenis. Ossen en talrijke varkens worden geofferd voor de dode, die daarna wordt begraven in een rots, grot of boom. Je kunt ook raften op rivieren en wandelen over markten en terrassen met rijst. 48 foto's.
Rondreis Sulawesi praktisch

Reisverslag: Carole Swarthof. Foto's: Marcel van der Looij

Sumatra actief

Ongerepte natuur en ongekende gastvrijheid

verslag Sumatra actief met 22 foto's
In Bukit Lawang over een schommelende hangbrug de jungle in, klauteren over rotsen met cacao- en rubberbomen, raften op een boot van banden en kennis maken met een orang oetan-familie en een schildpad die zich tegoed doen aan de lunch. Bij het Toba-meer op een brommer langs batak-huizen en een bruiloft bijwonen. In Berastagi door regenwoud en de Gunung Sibayak-vulkaan beklimmen. Tot slot shoppen in Medan. 22 foto's.
Sumatra actief praktisch

Reisverslag & foto's: Daphne Gakes

Noord-Sumatra II

Batam, Medan, Bukit Lawang, Parapat, Nias, Hinako eilanden

verslag Noord-Sumatra II met 13 foto's
Medan groeit uit tot een drukke metropool maar even verderop zit je al in het oerwoud. Nias, 125 km uit de westkust van Sumatra, heeft palmenstranden achter een bulderende branding. De nabij gelegen Hinako eilanden zijn ook al een betoverende locatie. Alleen de gids, is die wel te vertrouwen... 13 foto's.
Noord-Sumatra II praktisch

Reisverslag & foto's: Jan Kasteelen

Noord-Sumatra I

Banda Aceh, Berastagi, Samosir, Bukkitingi

verslag Noord-Sumatra I met 21 foto's
In Aceh (Atjeh) herinnert veel aan de koloniale tijd: van pakhuizen en spoorbruggen tot witgekalkte graven. Heel wat anders is een 400 jaar oud longhouse op palen, waaronder kippen en varkens het afval verwerken. Of het enorme houten Balai Janggopaleis in Padang Siminyak. 21 foto's.
Noord-Sumatra I praktisch

Reisverslag & foto's: Jan Kasteelen

Sumatra in crisis

Al gauw blijkt dat we de enige gasten zijn

verslag Sumatra in crisis met 15 foto's
Door de onrust in delen van Indonesië zie je ook op Sumatra nauwelijks toeristen. Het eiland is er niet minder mooi om, met het mysterieuze Tobameer, Bukkittingi met het uitzicht op twee kraters, Kaliandar met uitzicht op de Krakatau en Bandar Lampung aan de grote baai. De prijzen zijn laag, de armoe is toegenomen. De inkomsten uit het toerisme worden node gemist. 15 foto's.
Sumatra in crisis praktisch

Reisverslag & foto's: Peter Dijkstra

De vele gezichten van Sumatra

Stranden, dessa's, jungles en vulkanen

verslag De vele gezichten van Sumatra met 19 foto's
Sumatra heeft veel te bieden, zo blijkt tijdens een reis van Bukit Lawang naar Palembang: rijstvelden, afgelegen stranden, rustige dessa's, de cultuur van onder andere de Minangkabauers en de Bataks. En uitgestrekte natuurgebieden bestaande uit jungles, vulkanen, bergen en meren. 19 foto's.
De vele gezichten van Sumatra praktisch

Reisverslag & foto's: Helen Stigter

Rondreis Sumatra, Java & Bali

Sumatra is natuur, Java cultuur en Bali een godeneiland

verslag Rondreis Sumatra, Java & Bali met 23 foto's
Per bus, boot en trein over drie van Indonesië's bekendste eilanden. Op Sumatra via Brastagi naar het Tobameer en via Padang Sidempuan naar Bukittinggi. Per vliegtuig naar Jakarta op Java en via Bogor naar Bandung. Per trein naar Wonosobo en dan naar het Dieng Plateau (Prambanan en Borobudur) en Jogjakarta. Vanuit Batu naar de top van de Bromovulkaan. Met de veerboot van Bangjawanni naar Bali en daar naar Benoa en Sanur en kampongs in de omgeving. 23 foto's.
Rondreis Sumatra, Java & Bali praktisch

Reisverslag & foto's: Sjoerd & Betty Flameling

Rondreis Sumatra, Java & Bali

Berglandschappen met rijstvelden en palmbomen

verslag Rondreis Sumatra, Java & Bali met 44 foto's
Op Sumatra wandelen langs de orang-oetans in het regenwoud van Gunung Leuser, op bezoek bij de Adats en de long houses van het Batakvolk, Samosir in het Toba kratermeer en de kleurrijke markt van Bukittinggi. Op Java de Borobudur bekijken, paleizen van de sultan in Jogjakarta en Solo, de Bromovulkaan en Prambanan-tempel. Op Bali via het Lovinastrand naar de botanische tuin in Bogor en tot slot als speelplek fungeren voor de makaken in Ubud. 44 foto's.
Rondreis Sumatra, Java & Bali praktisch

Reisverslag & foto's: Johan Siegers


Nieuwsbrief reisverslagen
Voortdurend verschijnen er reisverslagen over interessante bestemmingen. Blijf op de hoogte via onze gratis nieuwsbrief.
Schrijf ook een reisverslag
Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle 506 reisverslagen zijn geschreven door reizigers. Schrijf ook een verslag over Indonesië of een ander land.
Bijzondere reizen
Op de reisbeurs vind je tientallen reisorganisaties met bijzondere reizen.

 

Reisgidsen en landkaarten Indonesië

Reisgidsen en landkaarten van Indonesië zijn online te bestellen bij reisboekwinkel.nl. Niet alleen de bekende binnen- en buitenlandse series maar bijvoorbeeld ook natuurgidsen en speciale gidsen voor fietsers en wandelaars.

-> Travel Smart Indonesië
Anders Reizen Indonesië - Vakantie buiten de gebaande paden (reisverslagen/reisverhalen)