Rosetta Reizen -> Jordaniëonline
Nieuwsbrief Off The Beaten Track travel magazine: travelogues & travel stories Jordan
Vakantie Jordanië boeken

Vakantie Jordanië

Reisverslagen van Jordanië-reizen

Er zijn 5 uitgebreide reisverslagen van reizen door Jordanië. Deze reiservaringen zijn geïllustreerd met 97 fraaie foto's. Alle reisverhalen zijn geschreven door reizigers (schrijf ook een verslag!) en hebben een aparte pagina met praktische reisinformatie en reistips over reizen in Jordanië.

Voor het boeken van een vakantie in Jordanië is er een overzicht van vliegtickets, hotels, huurauto's, 26 rondreizen en reisorganisaties.

Jordanië van noord naar zuid

Talrijke ruïnes in ruige landschappen van zand en rotsen

verslag Jordanië van noord naar zuid met 24 foto's
Jerash heeft Romeinse ruïnes. Madaba een 6e eeuws mozaïek met de kaart van Palestina en de Nijldelta. Vanaf de berg Nebo zag Mozes het beloofde land. Via de Dode Zee naar Kerak, met een kruisvaarders­burcht. Vlakbij ligt het Dana natuurreservaat. Dan is er Petra, de verborgen stad die in kleurige rotsen is uitgehakt. In Wadi Rum per kameel langs rotsen en zandduinen. Tot slot kustplaats Aqaba. 24 foto's.
Jordanië van noord naar zuid praktisch

Reisverslag & foto's: Johan Siegers

Historisch Jordanië

Via een met zuilen omzoomde weg kun je de rest bekijken

verslag Historisch Jordanië met 22 foto's
In een landschap met grillige rotsformaties, woestijnen waar de bedoeïenen toeristen ontvangen in hun tenten en herders hun geiten en schapen hoeden, ligt het historisch erfgoed van Jordanië, zoals de Grieks-Romeinse monumenten in Jerash en natuurlijk Petra, de uit de rotsen gehakte oude hoofdstad van de Nabateeërs. En dan kun je ook nog drijven op de Dode Zee en zwemmen in de Golf van Aqaba. 22 foto's.
Historisch Jordanië praktisch

Reisverslag: Ton Groothedde. Foto's: Wil Deckers, Henk Jaspers & Ton Groothedde

Rondreis Jordanië

In Petra zijn prachtige gebouwen in de rotsen uitgehouwen

verslag Rondreis Jordanië met 20 foto's
Overal in Jordanië heeft de geschiedenis haar sporen nagelaten: van het romeinse theater in Amman en zelfs de resten van een complete romeinse stad in Jerash tot de 8e eeuwse woestijnkastelen Al Azraq, Al Hallabat en Al Kharana. Maar ook de kruisriddersburcht in Karak en het absolute hoogtepunt: de eeuwenlang in de bergen verborgen stad Petra. Een nauwe kloof leidt naar de oude hoofdstad van de Nabateeërs, die voor het grootste deel in de rotsen is uitgehouwen. 20 foto's.
Rondreis Jordanië praktisch

Reisverslag & foto's: Geja Rijsman

Rondreis Jordanië

Land van zand, zout en kastelen

verslag Rondreis Jordanië met 4 foto's
Wie Jordanië bezoekt kan in de Dode Zee drijven, voor een bedoeïnentent de zonsondergang in de woestijn aanschouwen, Arabische- en kruisvaarders- kastelen bezoeken, door diepe canyons trekken en de oude Nabateense hoofdstad Petra bekijken. 4 foto's.
Land van zand, zout en kastelen praktisch

Reisverslag & foto's: Patrick Wylleman

Zuid-Jordanië

Kleurrijk Petra, Wadi Rum en Aqaba

verslag Zuid-Jordanië met 27 foto's
Reis door het kleurrijke zuiden van Jordanië. In Petra, de oude hoofdstad van de Nabateeërs, zijn gebouwen uit rotsen met prachtige kleurschakeringen gehakt. In Wadi Rum, een vallei in de woestijn met rotswanden van zandsteen en graniet, kleuren de rotsformaties van oranjerood tot groenachtig blauw. En in Aqaba zijn het de bloemen die kleur brengen, evenals het koraal en de vissen tijdens het snorkelen in de Rode Zee. 27 foto's.
Zuid-Jordanië praktisch

Reisverslag & foto's: Marianne Bekkering


Nieuwsbrief reisverslagen
Voortdurend verschijnen er reisverslagen over interessante bestemmingen. Blijf op de hoogte via onze gratis nieuwsbrief.
Schrijf ook een reisverslag
Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle 506 reisverslagen zijn geschreven door reizigers. Schrijf ook een verslag over Jordanië of een ander land.
Bijzondere reizen
Op de reisbeurs vind je tientallen reisorganisaties met bijzondere reizen.

 

Reisgidsen en landkaarten Jordanië

Reisgidsen en landkaarten van Jordanië zijn online te bestellen bij reisboekwinkel.nl. Niet alleen de bekende binnen- en buitenlandse series maar bijvoorbeeld ook natuurgidsen en speciale gidsen voor fietsers en wandelaars.

Anders Reizen Jordanië - Vakantie buiten de gebaande paden (reisverslagen/reisverhalen)