-> Going Africa Safaris Kenia Online
Nieuwsbrief Off The Beaten Track travel magazine: travelogues & travel stories Kenya
Vakantie Kenia boeken

Vakantie Kenia

Reisverslagen van Kenia-reizen

Er zijn 6 uitgebreide reisverslagen van reizen door Kenia. Deze reiservaringen zijn geïllustreerd met 115 fraaie foto's. Alle reisverhalen zijn geschreven door reizigers (schrijf ook een verslag!) en hebben een aparte pagina met praktische reisinformatie en reistips over reizen in Kenia.

Voor het boeken van een vakantie in Kenia is er een overzicht van vliegtickets, hotels, huurauto's, 62 rondreizen en reisorganisaties.

Fotosafari Kenia

Op de savanne zijn de dieren makkelijk te fotograferen

verslag Fotosafari Kenia met 16 foto's
Kenia is een ideale bestemming voor een fotosafari: in de open savanne zijn de dieren goed te zien. Regenwoud kent afwisselend Kenia overigens ook: op de hellingen van Mount Kenya en in het Shimba Hills Reserve. Daarnaast zijn er ananas-, thee- en koffieplantages, palmenstranden en zoutmeren. Hoogtepunt is Masai Mara National Park, het mooiste landschapspark van Kenia, met veel wild en de omwalde nederzettingen van de Masai. De mooiste foto's maak je in het warme ochtend- en avondlicht. 16 foto's.
Fotosafari Kenia praktisch

Reisverslag & foto's: Ronald Wilfred Jansen

Mount Kenia Trekking

Langs reuzenlobelia's naar de 4985 meter hoge top

verslag Mount Kenia Trekking met 16 foto's
Zeven dagen lopen over de flanken van Mount Kenia, van de warmte naar de besneeuwde top op 4985 meter. Door tropisch bamboebos, langs ruige hellingen met de beroemde reuzenlobelia's, soms zo groot als bomen, kale rotsen, bergmeren en sneeuwvelden. Het lijkt of er geen eind komt aan het geploeter over rotsblokken en door de sneeuw maar op de top is alle ellende snel vergeten en is het tijd om foto's te maken. 16 foto's.
Wandelvakantie Mount Kenia Trekking praktisch

Reisverslag: Ina Kuipers. Foto's: Herman Hoekstra

Rondreis Kenia

We mogen 's nachts de tent niet uit vanwege het wild

verslag Rondreis Kenia met 20 foto's
Als je even niet oplet grissen de bavianen het eten van tafel en 's nachts kun je maar beter in je tent blijven als je niet aangevallen wilt worden door een nijlpaard. Maar meestal kun je gewoon genieten van het wild in Kenia. Rondreis van Nairobi via Mount Kenya en de Samburu (die een demonstratie recht omhoog springen geven) naar Lake Nakuru, Lake Baringo, de Kerio vallei en Kisii. 20 foto's.
Rondreis Kenia praktisch

Reisverslag & foto's: Johan Siegers

Kenia's rijke cultuur

Trots leggen de stamoudsten een geit voor ons neer

verslag Kenia's rijke cultuur met 29 foto's
Kenia's natuur is heel afwisselend: savanne, woestijn, tropisch regenwoud en zelfs palmenstranden langs de meren. Je kunt er alle bekende Afrikaanse dieren spotten. Even gevarieerd als de natuur is de gastvrije bevolking, die uit veel verschillende stammen bestaat, zoals de aan de Massai verwante Samburu en de Turkana, die leven van de visvangst in het immense Lake Turkana. 29 foto's.
Kenia's rijke cultuur praktisch

Reisverslag & foto's: Mariska Riesewijk

Kampeersafari in Kenia

Verse leeuwensporen op de camping

verslag Kampeersafari in Kenia met 16 foto's
Bij Kenia denk je aan een zonovergoten landschap, prachtige natuurparken met veel dieren 'in het wild' en een boeiende bevolking. Dat klopt, voor een deel; want reizen in dit ruige land verloopt niet altijd zoals gepland. Dan sta je ineens dik ingepakt te rillen op de evenaar, regent het pijpenstelen of staat er een heuse file op een zandweg. 16 foto's.
Kampeersafari in Kenia praktisch

Reisverslag & foto's: Chris van Es

Op safari in Kenia

Op drie meter ligt een grote leeuw te zonnen

verslag Op safari in Kenia met 18 foto's
Op safari door de natuurreservaten van Kenia: Lake Nakuru, Masai Mara, Lake Naivasha, Amboseli, Tsavo West en Taita Hills. Hier leven onder andere de Grote Vijf: olifanten, leeuwen, buffels, neushoorns en luipaarden. Tevens een ontmoeting met Masai-krijgers. De laatste dagen bijkomen en duiken bij het koraalrif van Mombasa. 18 foto's.
Op safari in Kenia praktisch

Reisverslag & foto's: Sylvia van den Eijnden


Nieuwsbrief reisverslagen
Voortdurend verschijnen er reisverslagen over interessante bestemmingen. Blijf op de hoogte via onze gratis nieuwsbrief.
Schrijf ook een reisverslag
Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle 506 reisverslagen zijn geschreven door reizigers. Schrijf ook een verslag over Kenia of een ander land.
Bijzondere reizen
Op de reisbeurs vind je tientallen reisorganisaties met bijzondere reizen.

 

Reisgidsen en landkaarten Kenia

Reisgidsen en landkaarten van Kenia zijn online te bestellen bij reisboekwinkel.nl. Niet alleen de bekende binnen- en buitenlandse series maar bijvoorbeeld ook natuurgidsen en speciale gidsen voor fietsers en wandelaars.

Anders Reizen Kenia - Vakantie buiten de gebaande paden (reisverslagen/reisverhalen)