-> Laosonline -> Van Verre Laos reizen
Nieuwsbrief Off The Beaten Track travel magazine: travelogues & travel stories Laos
Vakantie Laos boeken

Vakantie Laos

Reisverslagen van Laos-reizen

Er zijn 6 uitgebreide reisverslagen van reizen door Laos. Deze reiservaringen zijn geïllustreerd met 164 fraaie foto's. Alle reisverhalen zijn geschreven door reizigers (schrijf ook een verslag!) en hebben een aparte pagina met praktische reisinformatie en reistips over reizen in Laos.

Voor het boeken van een vakantie in Laos is er een overzicht van vliegtickets, hotels, 31 rondreizen en reisorganisaties.

Laos van noord naar zuid

Van de bergvolkeren naar de Mekongdelta

verslag Laos van noord naar zuid met 43 foto's
Na een trektocht langs bergvolken in het noorden per boot over de Ou, via de Pac Ou-grotten vol boeddhabeelden naar Luang Prabang. Vervolgens de Vlakte der Kruiken bij Phonsavan. Vanuit Vang Vieng per mountainbike door rijstvelden en per kajak door stroomversnellingen. In hoofdstad Vientiane de overwinningspoort Patuxai bekijken en dan in Hinboun Natuurpark met een bootje over de ondergrondse Nam Khong Lor-rivier. Vanuit Paksé varend over de Mekong naar het tempelcomplex Wat Phu en alweer per boot naar Khone-eiland, een paradijs met wuivende palmen en watervallen in de Mekongdelta. Tot slot in Cambodja de imposante tempels van Angkor Wat bekijken. 43 foto's.
Laos van noord naar zuid praktisch

Reisverslag: Ina Kuipers. Foto's: Herman Hoekstra

Fietsvakantie Laos

Beboste hellingen met klaterende beekjes en watervallen

verslag Fietsvakantie Laos met 34 foto's
Fietstocht van Pak Beng, een zandpad met guesthouses, langs rivierdalen en rijstvelden naar Muang Houn, met twee straten een wat grotere plaats. Luang Prabang, met ruim 60 tempels, is een mengeling van Laotiaanse sfeer en Franse grandeur. Via het karstgebergte en de grotten van Vang Vieng naar Vientiane, de bescheiden hoofdstad aan de Mekong. Tot slot een stukje Thailand. 34 foto's.
Fietsvakantie Laos praktisch

Reisverslag & foto's: Aart & Gerrie Dijkzeul

Rondreis Laos

'You go to bed at 23:30 P.M. for safety for you'

verslag Rondreis Laos met 22 foto's
Urenlang achterin een oude truck over onverharde wegen hobbelen, nog langer in een prauw over woeste rivieren varen. In Laos moet je geen haast hebben. Maar te zien is er genoeg: dorpen en stadjes met tempels en kloosters, diepe grotten, rijstvelden, jungle en bergen. En overal staren de kinderen je aan. 22 foto's.
Rondreis Laos praktisch

Reisverslag & foto's: Wijnand Loven

Stedentrip Luang Phabang

Boeddhistisch nieuwjaar in de oude koningsstad

verslag Stedentrip Luang Phabang met 23 foto's
In Laos begint het jaar op 13 april. De festiviteiten rond het boeddhistisch nieuwjaar duren maar liefst vier dagen. De beste plaats om dit te vieren is de oude koningsstad Luang Phabang, dat met z'n talloze tempels is uitgeroepen tot werelderfgoed. Langs de oever van de Mekong worden zandkastelen gebouwd en mensen ondergesmeerd met bloem, houtskool en lippenstift. Er wordt gezuiverd, er zijn optochten en in grotten staan duizenden Boeddhabeelden. 23 foto's.
Stedentrip Luang Phabang praktisch

Reisverslag & foto's: Willem Kuijpers

Rondreis Noord-Laos

Dorpjes van traditioneel levende minderheden

verslag Rondreis Noord-Laos met 23 foto's
In dorpjes in Noord Laos wonen veel minderheidsvolken die nog traditioneel leven. Het eerste dat opvalt is de kleurige klederdracht. In de oude koningsstad Luang Phabang bepalen in fel-oranje gehulde monniken het beeld. Hoofdstad Vientiane is een dorp aan de Mekong, met tempels, terrasjes en eetstalletjes. 23 foto's.
Bergstammen Noord-Laos praktisch

Reisverslag & foto's: Irene Ploeg

Rondreis Noord-Laos

Op zoek naar etnische authenticiteit

verslag Rondreis Noord-Laos met 19 foto's
In de noordpunt van Laos, ingeklemd tussen China en Vietnam, leven in de afgelegen bergen stammen van jagen, verzamelen en wat zwerflandbouw. Velen zijn nauwelijks met westerlingen in aanraking geweest en dragen nog hun eigen klederdracht. Maar de eerste grootbeeld tv met DVD set is al gesignaleerd. 19 foto's.
Op zoek naar etnische authenticiteit praktisch

Reisverslag & foto's: Laetitia van Haren


Nieuwsbrief reisverslagen
Voortdurend verschijnen er reisverslagen over interessante bestemmingen. Blijf op de hoogte via onze gratis nieuwsbrief.
Schrijf ook een reisverslag
Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle 506 reisverslagen zijn geschreven door reizigers. Schrijf ook een verslag over Laos of een ander land.
Bijzondere reizen
Op de reisbeurs vind je tientallen reisorganisaties met bijzondere reizen.

 

Reisgidsen en landkaarten Laos

Reisgidsen en landkaarten van Laos zijn online te bestellen bij reisboekwinkel.nl. Niet alleen de bekende binnen- en buitenlandse series maar bijvoorbeeld ook natuurgidsen en speciale gidsen voor fietsers en wandelaars.

-> Dimsum
Anders Reizen Laos - Vakantie buiten de gebaande paden (reisverslagen/reisverhalen)