Rosetta Reizen
Nieuwsbrief Off The Beaten Track travel magazine: travelogues & travel stories Lithuania
Vakantie Litouwen boeken

Vakantie Litouwen

Reisverslagen van Litouwen-reizen

Er zijn 4 uitgebreide reisverslagen van reizen door Litouwen. Deze reiservaringen zijn geïllustreerd met 135 fraaie foto's. Alle reisverhalen zijn geschreven door reizigers (schrijf ook een verslag!) en hebben een aparte pagina met praktische reisinformatie en reistips over reizen in Litouwen.

Voor het boeken van een vakantie in Litouwen is er een overzicht van vliegtickets, hotels, huurauto's, 8 rondreizen en reisorganisaties.

Fietsvakantie Litouwen en Letland

Onverharde weggetjes en interessante steden

verslag Fietsvakantie Litouwen en Letland met 28 foto's
De onverharde weggetjes langs de dorpen bieden de fietser afwisseling qua landschap en uitzicht, cultureel zijn vooral de hoofdsteden interessant. Af en toe couchsurfen leert je de bevolking beter kennen. Van Klaipėda via Telšiai, Šiauliai en Jelgava naar Riga, dat een mooi oud centrum heeft. Dan via Bauska, Panevėžys en Ukmergė zuidwaarts naar Vilnius, ook al een boeiende stad. Terug in Klaipėda is net het drukbezochte Sea Festival gaande, met vooral veel folkloristische muziek. 28 foto's.
Fietsvakantie Litouwen en Letland praktisch

Reisverslag & foto's: Sabine Hendriks

Rondreis Litouwen

Vilnius, Trakai, Kaunas en Siauliai

verslag Rondreis Litouwen met 33 foto's
Van Vilnius met zijn vele kerken en de 'republiek' Uzupis uitstapjes naar beeldenpark Europos Parkas en Trakai, een stadje met een kasteel op een eilandje in een meer. Dan naar Kaunas, een universiteitsstad met o.a. een Duivelsmuseum en veel mooie oude gebouwen. Vanuit Siauliai per fiets naar de Kruisberg met zijn duizenden kruisen en per trein naar het piepkleine dorpje Silenai. Terug in Vilnius een bezoek aan het deprimerende KGB-museum. 33 foto's.
Rondreis Litouwen praktisch

Reisverslag & foto's: Marianne Komen

Motorreis door Litouwen

Talrijke kerken en een heuvel vol met kruisen

verslag Motorreis door Litouwen met 30 foto's
Op de motor naar de Baltische staat Litouwen en daar door een golvend landschap langs Trakai, waar op een eiland in het Gatvémeer een groot kasteel staat, hoofdstad Vilnius, waar in het centrum alleen al zo'n 30 kerken staan met overdadige interieurs, imposante koepels en prachtige fresco's, een heuvel bij Siauliai die helemaal vol staat met kruisen en Klaipeda, met een klokken- en een smeedijzermuseum. 30 foto's.
Litouwen op de motor praktisch

Reisverslag & foto's: Peter van Boheemen

Stedentrip Vilnius

Op elke straathoek staat wel een of andere kerk

verslag Stedentrip Vilnius met 44 foto's
In de oude binnenstad van Vilnius staat op iedere straathoek wel een kerk, maar van de 105 synagogen bleef na WO II maar een over. Ook heeft de stad een oude universiteit en nog een stadspoort en wat andere herinneringen aan de oude ommuring. Op een heuvel ligt het kasteel waarvan een toren over de stad uitkijkt. In de wijk Užupis is de verbeelding aan de macht. Boven alles uit steekt de 150 m hoge toren van het nieuwe zakencentrum. 44 foto's.
Stedentrip Vilnius praktisch

Reisverslag & foto's: Guy Claes

Reisverhalen deels over Litouwen

De reizen in onderstaande reisverhalen gaan voornamelijk door andere landen maar tijdens die reis wordt ook Litouwen bezocht.

Rondje Baltische Zee

Per trein door Noord-Oost Europa

verslag Rondje Baltische Zee met 38 foto's
Per trein en veerboot een ruim rondje om de Baltische Zee. Eerst over het spoor via Nürnberg, Leipzig en Berlijn naar Warschau. Dan per trein via Vilnius naar St. Petersburg om de Hermitage te bekijken. Vervolgens per boot van Tallinn naar Helsinki en vanaf Turku naar Stockholm. Tot slot met de trein via Kopenhagen terug naar Nederland. 38 foto's.
Treinreis Rusland, Duitsland, Litouwen praktisch

Reisverslag & foto's: Ton Groothedde


Nieuwsbrief reisverslagen
Voortdurend verschijnen er reisverslagen over interessante bestemmingen. Blijf op de hoogte via onze gratis nieuwsbrief.
Schrijf ook een reisverslag
Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle 506 reisverslagen zijn geschreven door reizigers. Schrijf ook een verslag over Litouwen of een ander land.
Bijzondere reizen
Op de reisbeurs vind je tientallen reisorganisaties met bijzondere reizen.

 

Reisgidsen en landkaarten Litouwen

Reisgidsen en landkaarten van Litouwen zijn online te bestellen bij reisboekwinkel.nl. Niet alleen de bekende binnen- en buitenlandse series maar bijvoorbeeld ook natuurgidsen en speciale gidsen voor fietsers en wandelaars.

Anders Reizen Litouwen - Vakantie buiten de gebaande paden (reisverslagen/reisverhalen)