-> Van Verre Maleisië reizen -> Maleisiëonline
Nieuwsbrief Off The Beaten Track travel magazine: travelogues & travel stories Malaysia
Vakantie Maleisië boeken

Vakantie Maleisië

Reisverslagen van Maleisië-reizen

Er zijn 7 uitgebreide reisverslagen van reizen door Maleisië. Deze reiservaringen zijn geïllustreerd met 197 fraaie foto's. Alle reisverhalen zijn geschreven door reizigers (schrijf ook een verslag!) en hebben een aparte pagina met praktische reisinformatie en reistips over reizen in Maleisië.

Voor het boeken van een vakantie in Maleisië is er een overzicht van vliegtickets, hotels, huurauto's, 114 rondreizen en reisorganisaties.

Rondreis Maleisië

Jungle met inheemse volken en eilanden met brutale apen

verslag Rondreis Maleisië met 38 foto's
Wandelen tussen de boomtoppen en op bezoek bij de Oran Asli in Taman Negara. Nog meer regenwoud op Borneo: bij Kuching en Batang Ai, waar Ibans jagen met pijlen en blaaspijpen. In Kuala Lumpur kruipen Hindoes de trap naar de tempel bij de Batugrotten op. Op de koele hellingen van Cameron Highlands liggen theeplantages. Tot slot drie eilanden: Pangkor, Penang en Langkawi (met een mangrovetour). 38 foto's.
Rondreis Maleisië praktisch

Reisverslag & foto's: Hans van der Ham

Fietsvakantie Maleisië

Op de fiets van Bangkok naar Singapore (II)

verslag Fietsvakantie Maleisië met 14 foto's
Fietsen langs eindeloze rijstvelden en door tropisch regenwoud, waar borden waarschuwen: 'overstekende olifanten'. In islamitische dorpen geven borden aan hoe de sluier gedragen moet worden. De ene dag glibberen en glijden langs boomwortels, de andere wandelen tussen de toppen van woudreuzen. 14 foto's.
Fietsvakantie Maleisië praktisch

Reisverslag & foto's: Aart Dijkzeul

Rondreis Sarawak en Sabah

Natuur en cultuur op Maleisisch Borneo

verslag Rondreis Sarawak en Sabah met 25 foto's
Vanuit Kuching naar de mangrove en het regenwoud van Bako en het levend museum voor etnische culturele tradities en bouwstijlen Sarawak Cultural Village. Via de orang-oetans van Semonggoh en een longhouse naar Sibu, het kustpark Similajau en de grotten van Gunung Mulu. Sarawak wordt verruild voor Sabah: de orang-oetans van Sepilok, het regenwoud van Kinabalu en Kota Kinabalu. Tot slot snorkelen tussen het koraal en bijkomen op het zandsrand van het eiland Pulau Tiga. 25 foto's.
Rondreis Sarawak en Sabah praktisch

Reisverslag & foto's: Hetty Dirksen

Rondreis Kuala Lumpur en Borneo

Grotten, regenwoud en de 4095 m hoge Kinabalu-berg

verslag Rondreis Kuala Lumpur en Borneo met 32 foto's
Van Kuala Lumpur, met Little India, Chinatown en de heilige Batu Caves, naar Mulu National Park in Sarawak, waar in het regenwoud grotten liggen: Clearwater Cave, Cave of the Winds, Deer Cave en Lang Cave. Vanuit Kota Kinabalu de 4095 m hoge Kinabalu-berg beklimmen. In Sandakan langs de Sepilok-opvang voor orang-oetan weesjes. Vanuit Semporna op Tawau duiken rond het koraalrif. Terug in Kuala Lumpur nog even de Petronas Towers op. 32 foto's.
Rondreis Kuala Lumpur en Borneo praktisch

Reisverslag & foto's: Erden Basarir

Rondreis Sabah, Borneo

Kleurrijke markten, jungle en tropische eilanden

verslag Rondreis Sabah, Borneo met 48 foto's
Het binnenland van Sabah, een Maleisische provincie op Borneo, bestaat uit regenwoud waar urang utans en makaken leven. Langs de kust domineren palmolieplantages tussen de rijstvelden, mangrovebossen en zandstranden. Voor de kust eilandengroepen als de Turtle Islands en Pulau Tiga. Vissers varen uit in bootjes of waden met spiezen door het water. In de dorpen en steden zijn kleurrijke markten en overal staan houten huizen op palen. 48 foto's.
Rondreis Sabah praktisch

Reisverslag: Jan Noot. Foto's: Septima Bramer & Jan Noot

Kuala Lumpur en Penang

Contrast tussen een moderne stad en overweldigende natuur

verslag Kuala Lumpur en Penang met 21 foto's
In Kuala Lumpur en op het eiland Penang tref je overal vriendelijke, behulpzame mensen, maar wat een contrast is er tussen de moderne stad met de Petronas Twin Towers en andere wolkenkrabbers en de overweldigende natuur van Penang, waar de vissers met hun brommers over een gammele steiger tuffen, de huisjes in kampongs golfplaten daken hebben en de apen op het strand uit je hand eten. 21 foto's.
Kuala Lumpur en Penang praktisch

Reisverslag & foto's: Wim van den Broek

West-Maleisië

Wolkenkrabbers, regenwouden en bounty-stranden

verslag West-Maleisië met 19 foto's
Maleisië heeft een mengeling van culturen: Chinees, boeddhistisch, islamitisch en (inheems) Oran Asli, plus resten van Brits en Nederlands kolonialisme. De natuur doet in variatie niet onder: tropische regenwouden met theeplantages en rubberbomen, bergmeren vol lotusbloemen en bounty-eilanden waar je het gevoel krijgt in een tropisch aquarium rond te zwemmen. In Oost-Maleisië kun je bijkomen aan het strand, het openlucht museum laat zien wat je dan mist... 19 foto's.
Regenwouden en bounty-stranden praktisch

Reisverslag & foto's: Sonja Minten


Nieuwsbrief reisverslagen
Voortdurend verschijnen er reisverslagen over interessante bestemmingen. Blijf op de hoogte via onze gratis nieuwsbrief.
Schrijf ook een reisverslag
Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle 506 reisverslagen zijn geschreven door reizigers. Schrijf ook een verslag over Maleisië of een ander land.
Bijzondere reizen
Op de reisbeurs vind je tientallen reisorganisaties met bijzondere reizen.

 

Reisgidsen en landkaarten Maleisië

Reisgidsen en landkaarten van Maleisië zijn online te bestellen bij reisboekwinkel.nl. Niet alleen de bekende binnen- en buitenlandse series maar bijvoorbeeld ook natuurgidsen en speciale gidsen voor fietsers en wandelaars.

-> Dimsum
Anders Reizen Maleisië - Vakantie buiten de gebaande paden (reisverslagen/reisverhalen)