Marokko Online Rosetta Reizen
Nieuwsbrief Off The Beaten Track travel magazine: travelogues & travel stories Morocco
Vakantie Marokko boeken

Vakantie Marokko

Reisverslagen van Marokko-reizen

Er zijn 8 uitgebreide reisverslagen van reizen door Marokko. Deze reiservaringen zijn geïllustreerd met 248 fraaie foto's. Alle reisverhalen zijn geschreven door reizigers (schrijf ook een verslag!) en hebben een aparte pagina met praktische reisinformatie en reistips over reizen in Marokko.

Voor het boeken van een vakantie in Marokko is er een overzicht van vliegtickets, hotels, huurauto's, 64 rondreizen en reisorganisaties.

Rondreis Marokko per trein

Koningssteden Fez, Meknes en Marrakech

verslag Rondreis Marokko per trein met 29 foto's
Per trein langs Fez, Meknes en Marrakech, waar in de medina's bedrijvigheid heerst. Het transport gaat er nog vaak per ezel omdat de steegjes te smal zijn voor auto's. Op veel plaatsen dringen mensen die zich op als gids om wat aan je te verdienen. Maar vraag je de weg dan kan het ook dat een portier zijn werk achter laat en hand in hand met je naar je bestemming loopt. In de trein maakt iedereen een praatje, terwijl onder de bank een verstekeling ligt. 29 foto's.
Marokko per trein praktisch

Reisverslag & foto's: Ton Groothedde

Rondreis Marokko

Koningssteden Marrakech, Rabat, Fès & het Atlasgebergte

verslag Rondreis Marokko met 53 foto's
Van Marrakech, met zijn soeks en het levendige marktplein Jemaa el-Fna dat 's avonds verandert in een groot restaurant, door het Atlas-gebergte naar Zagora, voor een tocht per dromedaris door de woestijn. Na een bezoek aan de kasbah van Aït ben Haddou naar Rabat met de imposante begraafplaats Cimetière Al Shouhada. Tot slot van de rondreis per trein en minibus: Fès, waar in de steegjes van de medina de beroemde leerlooierijen zitten. 53 foto's.
Rondreis Marokko praktisch

Reisverslag: Jan Noot. Foto's: Septima Bramer & Jan Noot

Hoogtepunten van Marokko

Koningssteden, kashba's en oases

verslag Hoogtepunten van Marokko met 57 foto's
Na de paleizen, parken, moskeeën, pleinen, souks, medinas, muren en imposante poorten van de koningssteden Marrakech, Rabat, Meknès, Fès en havenstad Casablanca volgen de bossen en ruige kloven van het Atlasgebergte en de zandduinen, oases en lemen kashba's van de Sahara. Vanaf Zagora, de poort tot de woestijn, is het nog 52 dagen naar Timboektoe. 57 foto's.
Hoogtepunten van Marokko praktisch

Reisverslag & foto's: Hans van der Ham

Rondreis koningssteden Marokko

Zwaar beladen ezels hebben voorrang in de meer dan 9000 smalle straatjes van de medina

verslag Rondreis koningssteden Marokko met 31 foto's
De vier koningssteden Fès, Meknès, Rabat en Marrakech, de kuststad Casablanca en de populaire badplaats Agadir zijn ongetwijfeld hoogtepunten van iedere rondreis door Marokko. Maar Marokko heeft daarnaast nog veel meer te bieden, zoals op het gebied van natuur een mooie kuststrook, bergen en de Sahara. En Marokko heeft een mix van Islamitische, Arabische, Berber, Europese en Afrikaanse culturen. 31 foto's.
Rondreis koningssteden praktisch

Reisverslag & foto's: Angélique Woudenberg

Fietsen rond het Atlas-gebergte

Door de woestijn en over passen met sneeuw

verslag Fietsen rond het Atlas-gebergte met 16 foto's
Een fietstocht vanaf Ouarzazate, op de zuidelijke hellingen van de Hoge Atlas, tegen de klok in langs woestijnstadjes door de uitlopers van de Sahara langs de Algerijnse grens, en zandstormen trotserend over winderige bergtoppen dwars door de Hoge- en Midden Atlas naar Casablanca. 16 foto's.
Fietsvakantie Marokko praktisch

Reisverslag & foto's: Anton van Dusseldorp

Dwars door Marokko

Slapen op het lemen dak van een herberg

verslag Dwars door Marokko met 18 foto's
2500 kilometer dwars door Marokko: van Casablanca via Marrakech, over de Hoge Atlas en de Anti-Atlas naar de Sahara. En weer terug over de hoge passen van de Atlas, via oasen, woestijn en Rifgebergte naar de koningssteden Fez en Rabat. Onderweg slapen in tenten of onder de sterren op het lemen dak van een herberg. 18 foto's.
Dwars door Marokko praktisch

Reisverslag & foto's: Henk Kamp

Centraal-Marokko

De vier koningssteden en het Atlas-gebergte

verslag Centraal-Marokko met 17 foto's
2 echtparen en 3 kinderen met twee 4WD's door het prachtige landschap van Marokko. Van Casablanca aan de kust via Marrakech naar de Hoge Atlas. En naar de andere koningssteden Rabat, Meknes en Fs in de Midden-Atlas. Drukke medina's, ruige bergen met diepe kloven en stille dorpjes, palmbomen en Romeinse runes. 17 foto's.
Koningssteden en Atlas-gebergte praktisch

Reisverslag & foto's: Theo Sleyster

Stedentrip Casablanca

De witte stad doet zijn naam eer aan

verslag Stedentrip Casablanca met 27 foto's
Casablanca, de grootste stad in Marokko, is nog steeds zo wit als zijn naam aangeeft. Achter de witte gevels van de havenstad, die soms façades zijn, kan historie schuil gaan maar ook moderniteit. Behalve de wirwar van straatjes vol winkels in de traditionele medina en panden uit de koloniale periode zijn er ook moderne villa's, grote shopping malls en de immense Hassan II-moskee die oude pracht en praal combineert met een enorm schuifdak. Oud en nieuw leeft door elkaar in deze zakenstad met een jonge bevolking. 27 foto's.
Stedentrip Casablanca praktisch

Reisverslag & foto's: Royan van Velse


Nieuwsbrief reisverslagen
Voortdurend verschijnen er reisverslagen over interessante bestemmingen. Blijf op de hoogte via onze gratis nieuwsbrief.
Schrijf ook een reisverslag
Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle 506 reisverslagen zijn geschreven door reizigers. Schrijf ook een verslag over Marokko of een ander land.
Bijzondere reizen
Op de reisbeurs vind je tientallen reisorganisaties met bijzondere reizen.

 

Reisgidsen en landkaarten Marokko

Reisgidsen en landkaarten van Marokko zijn online te bestellen bij reisboekwinkel.nl. Niet alleen de bekende binnen- en buitenlandse series maar bijvoorbeeld ook natuurgidsen en speciale gidsen voor fietsers en wandelaars.

-> Travel Smart Marokko
Anders Reizen Marokko - Vakantie buiten de gebaande paden (reisverslagen/reisverhalen)